Få med din nybörjarvän att springa!

Få med din nybörjarvän att springa!


Välj löprunda
Undvik om möjligt trafikerade vägar och välj istället park-, gång- eller cykelvägar med få backar. Försök att hitta så lugna omgivningar som möjligt, så att ni kan springa sida vid sida och prata med varandra.

Välj ett lämpligt nybörjarpass
Börja med löpsekvenser på 5-10 sekunder med 50-55 sekunder gångvila emellan. Var uppmärksam på andningen – din kompis ska kunna prata utan att kippa efter andan när ni springer. Om kompisen flåsar häftigt, dra ner tempot eller börja gå. Det här passet ska inte vara längre än 15 minuter.

Gör en träningsplan
Uppmuntra din kompis att genomföra träningspasset ovan två till tre gånger i veckan. Efter en vecka eller två är det dags att lägga till ett par minuter på varje pass, men behålla samma fördelning mellan gång- och löpsekvenserna. När din kompis kommit upp i 30-minuterspass totalt, är det dags att lägga till 10-20 sekunder på löpsekvenserna och minska gångsekvenserna med motsvarande tid. Tipsa kompisen att öka löpsekvenserna och minska gångpauserna varannan vecka tills han eller hon kan springa 30 minuter utan gångavbrott.

Håll löpglädjen vid liv
Hjälp din kompis att behålla motivationen genom att gemensamt söka nya löpslingor som ni kan springa tillsammans. När din kompis har sprungit några månader är det också dags för sporrande utmaningar: korta tempoökningar, lite backträning, terränglöpning och något eller några 5-kilometerslopp. Variationen i träningen är mentalt stimulerande och påskyndar både din och din kompis formutveckling.

Min kompis slutade efter vårt första löppass, var det mitt fel?
Du kan ha pressat din kompis lite för hårt. Bli aldrig förvånad över hur långsamt en nybörjare kan springa. Om din kompis inte kan prata utan att flåsa när ni springer så springer ni för fort. Många nybörjare oroar sig över att de springer för långsamt, så de ökar tempot med följden att löprundan blir så plågsam att de tappar sugen direkt. Försök igen och lova kompisen en kort runda i ett tempo som bara känns lätt och skönt.

Min vän har dåligt tålamod…
Sätt små delmål. Nybörjare tappar lätt träningslusten när formutvecklingen går för långsamt. Uppmuntra din kompis att öka träningsdosen med 1-2 minuter på varje löppass. Varefter man blir starkare går det bra med ytterligare några minuter per pass. Det finns få träningsresultat som motiverar mer än att upptäcka att man klarar att springa allt längre.

Försämrar det min löpform att springa med en långsam kompis?
Nej då. Gör den långsamma kompislöpningen till en uppvärmnings- eller nedvarvningsrutin i samband med dina vanliga löprundor. Du kan också planera dina ”mentorpass” så att de infaller efter dagar då du kört ett tempo- eller långpass. De långsamma passen påskyndar nämligen din återhämtning så att du är i bästa möjliga form inför ditt kommande löppass.


Nr 10 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Spring dig ung. Forskare: Löpning bromsar åldrandet.
  • Höstens bästa löparskor. Stor guide!
  • Så tränar du optimalt i vinter
  • 10 saker alla löpare bör veta
  • Ta nästa steg? Här är facit
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

THERESA WILLIAMS

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Löparens tio budord

Här är LG Skoogs tio allra bästa råd till dig som vill optimera din löpning. 

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Så hittar du träningsinspiration inför 2022!

Här är tipsen som kommer att sätta fart på din löpning inför 2022! 

Läs mer

Tipsen som gör långpassen mer effektiva

Dags för helg – dags för långpass! Här är tre smarta tips på hur du...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Behåll motivationen i höst! Del 3 | Korta intervaller

Favoritpassen som inte lämnar minsta utrymme för tristess – eller blåfrusna kroppsdelar.

Läs mer
Behåll motivationen i höst! Del 2 | Tröskelpass och långa intervaller

Här hittar du coach LG Skoogs bästa tröskelpass och långa intervaller.

Läs mer
Behåll motivationen i höst! Del 1 | Högintensiva distanspass

Coach LG Skoog tipsar om sina favoritpass inför höstens träning. I del 1 hittar du tre roliga, utmanande och effektiva...

Läs mer