Havregrynsgröt Deluxe
Recept av Dietistens Val: Här kommer ett tips till alla som av någon anledning inte tycker om havregrynsgröt (hur nu det nu kan vara möjligt?). Genom att mixa havregrynen till ett fint mjöl så förvandlas gröten till en len kräm som passar även den mest grötskeptiska, det har vi bevis på! Fortfarande 100 procent fullkorn och ett väldigt bra val till frukost.
För 2 portioner:
2 dl havregryn
4 dl havredryck
Kardemumma och salt
Serveringsförslag: Massor med björnbär eller blåbär. I annat fall rivet äpple med kanel eller skivad banan med jordnötssmör.
Gör så här: Mixa havregryn till ett mjöl. Vispa ihop havremjölet med havredryck och 1 dl vatten i en kastrull. Pudra ner lite salt och kardemumma och låt puttra på svag värme tills gröten har en lagom len konsistens.
Servera gröten förslagsvis med bär, mer havredryck och kanske lite hackade nötter.
Psst! Gillade du det här? Ta då en större burk och mixa en hel liter havregryn så har du basen klar!
Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in