Lättaste löparvästen – kommer från Silva!
Silvas ultralöpare Mimmi Kotka, Petter Restorp och Tobias Johansson. FOTO: Matti Rapila

Lättaste löparvästen – kommer från Silva!


Strive Ultra Light är Silvas lättaste och smidigaste löparväst – ett perfekt val när du vill springa snabbt och lätt. Ultratrailstjärnan Mimmi Kotka tipsar om hur du packar den på bästa sätt.

[ANNONS] Löparvästen Strive Ultra Light från Silva är tillverkad i tunna, lätta material som ger bra ventilation och fukttransport. Dessutom är den lätt: endast 139 gram i minsta storleken! Med andra ord är Silva Strive Ultra Light en perfekt partner när du vill springa snabbt – precis som Mimmi Kotka gör.

Mimmi Kotka – bild från instagram @mimmikotka FOTO: Toni Spasenoski

– Jag använder ofta löparsäck eller löparväst. Storleken beror på vad man gör. På långa ultralopp finns det ofta en lista med obligatorisk utrustning man behöver ha med sig, som extra kläder, säkerhetsutrustning med mera. Och beroende på hur länge jag ska vara ute och hur vädret ser ut så varierar förstås mängden energi och vätska jag tar med mig också, säger ultratrailstjärnan Mimmi Kotka.

Strive Ultra Light rymmer utan problem det nödvändigaste. Framtill sitter fyra fickor som du enkelt når under löpning. Två av dem rymmer Silvas mjuka vattenflaskor (ingår ej) och hålls på plats med kompressionsremmar. De andra två är perfekta för gels och bars. 

– Jag packar det som ska användas, som vatten och energi, fram på västen. Extragrejer som regnjacka och räddningsfilt med mera, som man förhoppningsvis aldrig behöver ta fram, packar jag baktill i västen.

På sidan av Strive Ultra Light-västen hittar du ytterligare två fickor. Den ena i nätmaterial, den andra är vattentät och stängs med ett blixtlås – perfekt och säker förvaring för din telefon. Sidofickorna rymmer också vantar, mössa, kompass och extraenergi. 

– Saker ramlar ur, så allt värdefullt förvarar jag i stängda fickor. Jag har själv tappat bort en hel del saker som skumpat ur säcken på turer. 

Fickan på ryggen på Strive Ultra Light är i mellanstorlek och rymmer en extra jacka eller ett pannlampsbatteri.

– En annan viktig sak är att träna med sin löparväst innan ett lopp. Dels för att vänja sig med att springa med den, dels för att hinna upptäcka om det till exempel kanske skaver någonstans.

Passformen är av den anledningen viktig. Det är också därför som Strive Ultra Light finns i tre storlekar, så att du ska kunna hitta en som passar dig perfekt. Du finjusterar västen enkelt efter din kropp, med hjälp av de båda remmarna över bröstbenet. 

Mimmi Kotka – bild från instagram @mimmikotka FOTO: Toni Spasenoski

– Det är också viktigt att träna på sådant som hur du fäster och tar av stavarna om du använder sådana. Det gäller förstås även för vattenflaskor, energi och annat. Testa på träning, du vill att allt ska gå så smidigt som möjligt på ditt lopp. Det sista man vill är att hålla på och krångla med flaskor som inte passar, säger Mimmi Kotka.   

Det lätta och funktionella materialet i västen är inte bara en garanti för en följsam och komfortabel passform, utan det gör också att kroppen kan andas under västen. Andra funktionella detaljer är en integrerad visselpipa samt reflekterande detaljer – allt för din säkerhets skull. 

SILVA STRIVE ULTRA LIGHT LÖPARVÄST
Tre storlekar: XS/S, M och L/XL
Låg vikt: från 139 gram (XS/S)
Komfortabel: Bekväm passform och enkel att justera med två remmar
Många fickor: Fyra framtill, två på sidan och fler på ryggen
God säkerhet: Visselpipa och reflekterande detaljer
Funktionella material: Slitstark, lätt och med god fukttransport och ventilation 
Förberedd för pannlampa: Integrerad batterificka på ryggen
Pris: 599 kronor

Här kan du läsa mer om och köpa
Silva Strive Ultra Light löparvästLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar