Löparmat: Italiensk grillfest – lättlagat och gott!

Löparmat: Italiensk grillfest – lättlagat och gott!


ITALIENSK GRILLFEST
4 personer
Recept: Fredrik Eriksson 

400 gram nötfärs
1 kruka basilika, spara hälften till garnering
1 tomat, finhackad
½ gul lök, finhackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk hackade oliver
1 msk kapris
1 ägg
1 knippe grön sparris
1 knippe vit sparris
1 rödlök
½ huvud frisésallad 1 dl smetana
2 msk olivolja
1 msk valfri vinäger
1 tsk dijonsenap
Salt
Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda samtliga råvaror och forma dem till små biffar, som du halstrar i en torr panna, två minuter på varje sida.

2. Skala sparrisen och hyvla den tunt med kniv eller osthyvel. Låt den sedan koka i lättsaltat vatten i 2-3 minuter, varpå du halstrar den i stekpanna med olivolja i två till tre minuter.

3. Lägg salladsbladen i en skål tillsammans med finhackad rödlök. Vänd ned sparrisen i salladen och tillsätt en dressing gjord på olja, vinäger, salt, svartpeppar och senap.

4. Lägg upp salladen på fat tillsammans med råbiffarna, dekorera med basilika och olivolja, och klicka sedan ut lite smetana på biffarna. Bakad eller ugnsrostad potatis passar fint till om du vill ha mer kolhydrater.

RW:S KOSTEXPERT EMMA LINDBLOM: 
När man kommer hem efter ett träningspass och är hungrig passar den här rätten utmärkt. Den går fort att laga och sparrisen innehåller rikligt med vitaminer och mineraler. Om du väljer att äta rätten med potatis, vilket jag rekommenderar, bör du börja med att tillaga potatisen, eftersom den tar längre tid att tillaga än övriga ingredienser.

Näringsvärde för en portion (utan potatis)
Kcal: 445
Kolhydrater: 9 gram
Fibrer: 3 gram
Protein: 31 gram
Fett: 33 gram

Fredrik Eriksson är en namnkunnig krögare, kokboksförfattare och – inte minst – hängiven löpare. Han driver restaurang Långbro söder om Stockholm och restaurangen Asplund i Solna. Genom åren har Fredrik fått en rad utmärkelser. Bland annat utsågs han till Årets Kock 1987, och 1997 blev han utsedd till Kockarnas kock för andra gången. Idag är han ordförande i Årets Kock-juryn. I RW delar han med sig av sina bästa recept för löpare.


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Julens godaste mellanmål och partysnack i ett!

Snabba och goda bollar – perfekta på glöggfesten eller som mellanmål före eller efter ditt...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Så behåller du vätskenivåerna i värmen!

Under heta dagar är det extra viktigt att ha vätska med på löpturen. Så här...

Läs mer

Så behåller du vätskenivåerna i sommar!

I sommarvärmen svettas vi mer. Under heta dagar är det extra viktigt att ha vätska...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Hur mycket protein behöver en löpare egentligen?

RW:s dietist Emma Lindblom reder ut ämnet.

Läs mer
Hur mycket frukt och grönsaker behöver man på en dag? Dietisten visar!

500 gram har man ju hört innan - men hur mycket är det i verkligheten? RW:s dietist Emma Lindblom visar...

Läs mer
Emma Lindblom, dietist och ny bloggare: Det här är löparnas vanligaste kostmiss!

Emma Lindblom har länge svarat på läsarnas kostfrågor i RW - nu hittar du även hennes blogg här på sajten!

Läs mer
Ät mer och spring snabbare!

En av de vanligaste orsakerna till uteblivna resultat bland idrottare är att de äter alldeles för lite. Gäller det dig?

Läs mer