Nytt i RW: Svettas med stil!

Nytt i RW: Svettas med stil!


Det fanns en tid när man tog med sig en väska fylld med träningskläder till jobbet, gjorde sitt dagsverke och sprang efteråt. Idag flyter livet och motionen ihop. Under mitt skrivbord finns en yogamatta, löparkläder och två par skor. Lutad mot bordet står min snabba cykel och i en korg står en vattenflaska, handskar och en hjälm.

Visst, jag jobbar på en löpartidning – men jag är långt ifrån ensam om att dekorera kontorslandskapet med svettiga accessoarer. Den moderna människan tränar och det syns. Men även om det nu för tiden är fritt fram att visa att man är en löpare, är det dags att tydliggöra den moderna svettetiketten.

Sportkläder kan numera bäras även när man inte utför svettiga aktiviteter. I USA finns till och med något som heter ”Sporty Friday”, en dag då det är helt okej att köra en sportig stil på kontoret för den som önskar. Men oavsett hur mycket du bejakar trenden bör du ändå alltid bära rena kläder när du jobbar.

Det gäller även omvänt – spring inte i kostymbyxor och läderskor för att sedan gå direkt till ditt möte. Visst kan du blanda modekläder och sportkläder stilmässigt, men byt dina svettiga kläder innan du sätter dig på skrivbordsstolen.

Pendlingslöpning, lunchlöpning eller brainstormingslöpning – oavsett vilken modern form av löpning du ägnar dig åt så medför den många gånger att du kommer att visa dig i träningskläder på jobbet. Det betyder däremot inte att dina kollegor bör behöva se dig i löpartajts längre än några minuter.

För även om du är endorfinhög och känner dig mer frigjord än vanligt kan jag garantera att du har kollegor som varken uppskattar din löpningsframkallade odör eller att behöva exponeras för din kropp i alltför hög grad – det gäller andras trevnad såväl som ditt rykte på jobbet.

Många arbetsplatser har dusch, men om din inte erbjuder möjlighet till en rejäl rengöring rekommenderas våtservett, raggardusch och deo som ett minimum. Dina svettiga kläder kan förhoppningsvis hängas upp i ett omklädningsrum, men oavsett om de luftas eller ej bör de därefter snabbt placeras i en träningsväska. Detsamma gäller handduken – ingen handduk på skrivbordsstolen!

Med stor sannolikhet kommer träningsväskan förvaras nära ditt skrivbord och därför vara den mest synliga träningsaccessoaren du äger. Dessutom kommer du att med jämna mellanrum bära den till och från jobbet. Så visst, det är viktigt att välja rätt skor, men glöm inte bort att även göra ett smart väskval. I höst placerar jag allt utom cykeln i en snygg väska – för mina kollegors trevnad. Här är sju smarta och fina alternativ:

Väska Reebok, 600 kronor.

Ryggsäck Asos, 290 kronor.

Kasse Nike, 250 kronor.

Canvasväska Helly Hansen, 750 kronor. 

Väska Adidas, 450 kronor.

Ryggsäck Puma, 350 kronor.

Duffelväska Chanel – pris på beställning


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Springtime Friends & Runner's Worlds Löpargrupper - nu drar vi igång träningen!

I mitten av januari kör vi igång Springtime Friends löpargrupper igen tillsammans med Runner’s World!

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Därför stinker dina träningskläder

Att träningskläder av syntetmaterial kan lukta illa är kanske ingen nyhet? Nu vet forskarna varför.

Läs mer
Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du det på bästa sätt.

Läs mer