Så laddar Magnus Bäckstedt inför Ironman på lördag

Så laddar Magnus Bäckstedt inför Ironman på lördag


Hur har din uppladdning sett ut under året och under den senaste tiden? 
– Jag har gjort några tävlingar som jag har med mig i bagaget; Lanzarote IM, Vansbro Triathlon och London Olympic plus. I övrigt har det varit mycket träning för min del den senaste tiden, framförallt med fokus på löpningen. Får jag bara till det på dagen ska det kunna gå fort. 

Du är tidigare proffscyklist och din starkaste gren är cykel. Hur tänker du kring de andra grenarna? Har du något upplägg på hur du ska tackla dem? 
– Givetvis är det min starkaste gren, så mycket upplägg vet jag inte om det blir. Simningen är bara att köra på så hårt jag kan, går allt bra där ska jag komma under timmen i alla fall. Löpningen ska jag försöka hålla tempot på ca 3 timmar och 10 minuter och se hur det går. Förhoppningsvis håller det tempot om allt går som det ska, men vill det sig illa kan jag också ligga med nosen i gruset på vägkanten med 10 km kvar. Som jag ser det finns det ingen anledning att gå i mål och inte ha fått ut allt. Det skulle svida rätt rejält. Kort och gott, full gas i alla grenarna.

Vad är din största utmaning under loppet? 
– Jag tror det kommer vara att inte gå ut för hårt på löpningen.

Hur äter du innan och under tävling? 
– Jag äter normalt dagen innan, kolhydratuppladdning fungerar inte för mig, jag känner mig bara seg då. En rejäl laddning med gröt på morgonen innan loppet och sen så kör jag med att “ät så mycket som möjligt under de första 140 km på hojen”, för att efter det trappa ner på fast föda en aning under de sista 40 km så jag inte har fullt med mat i magen när jag ska börja springa.

Vad ser du mest fram emot under tävlingen? 
– Jag ser fram emot allt, det är ju en jäkla erfarenhet att vara här knappt två år efter att jag beslutade mig för att börja med IM triathlon. Det ska bli skitskoj!

Hur fort kommer du köra på hojen? Blir det banrekord?
– Troligen inte, jag är här för att köra Triathlon, inte cykeltävling. Stämmer allt så kan det gå fort, men det är inte det viktiga.


Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Snabba löpare i täten på Stockholms Bästa

I den nya tävlingsserien Stockholms Bästa har de två första loppen nu avgjorts. Flera elitlöpare...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Nu startar Stockholms Bästa

Nya loppserien Stockholms Bästa startar den 12 februari – och är redan en succé med...

Läs mer

Testa Szalkais favoritpass på löpbandet

Risigt väder? Testa det här effektiva löpbandspasset – ett av Anders Szalkais favoritpass!

Läs mer

Så väljer du rätt intervallvila

Utgå från de här tipsen när du planerar din vila mellan intervallerna.

Läs mer
Därför ska du springa distanspass – också!

Kan man ersätta träningsmängd med intensitet? Nja ...

Läs mer
Påskpasset – träningen du hinner med innan äggmålningen!

Testa det här kombinationspasset för en riktig genomkörare.

Läs mer