Så laddar Magnus Bäckstedt inför Ironman på lördag

Så laddar Magnus Bäckstedt inför Ironman på lördag


Hur har din uppladdning sett ut under året och under den senaste tiden? 
– Jag har gjort några tävlingar som jag har med mig i bagaget; Lanzarote IM, Vansbro Triathlon och London Olympic plus. I övrigt har det varit mycket träning för min del den senaste tiden, framförallt med fokus på löpningen. Får jag bara till det på dagen ska det kunna gå fort. 

Du är tidigare proffscyklist och din starkaste gren är cykel. Hur tänker du kring de andra grenarna? Har du något upplägg på hur du ska tackla dem? 
– Givetvis är det min starkaste gren, så mycket upplägg vet jag inte om det blir. Simningen är bara att köra på så hårt jag kan, går allt bra där ska jag komma under timmen i alla fall. Löpningen ska jag försöka hålla tempot på ca 3 timmar och 10 minuter och se hur det går. Förhoppningsvis håller det tempot om allt går som det ska, men vill det sig illa kan jag också ligga med nosen i gruset på vägkanten med 10 km kvar. Som jag ser det finns det ingen anledning att gå i mål och inte ha fått ut allt. Det skulle svida rätt rejält. Kort och gott, full gas i alla grenarna.

Vad är din största utmaning under loppet? 
– Jag tror det kommer vara att inte gå ut för hårt på löpningen.

Hur äter du innan och under tävling? 
– Jag äter normalt dagen innan, kolhydratuppladdning fungerar inte för mig, jag känner mig bara seg då. En rejäl laddning med gröt på morgonen innan loppet och sen så kör jag med att “ät så mycket som möjligt under de första 140 km på hojen”, för att efter det trappa ner på fast föda en aning under de sista 40 km så jag inte har fullt med mat i magen när jag ska börja springa.

Vad ser du mest fram emot under tävlingen? 
– Jag ser fram emot allt, det är ju en jäkla erfarenhet att vara här knappt två år efter att jag beslutade mig för att börja med IM triathlon. Det ska bli skitskoj!

Hur fort kommer du köra på hojen? Blir det banrekord?
– Troligen inte, jag är här för att köra Triathlon, inte cykeltävling. Stämmer allt så kan det gå fort, men det är inte det viktiga.


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Rålambshov med fyra broar – nästa i Stockholms Bästa

Höstupplagan av Stockholms Bästa är nu framme vid näst sista loppet. Rålambshov är en 7,36...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Deltagarfavoriten Magelungen runt – nästa lopp i Stockholms Bästa!

Med start 7 oktober rullar Stockholms Bästa-serien vidare – nu med det längsta loppet: Magelungen runt.

Läs mer

Lättare Norra Djurgården – nästa lopp i Stockholms Bästa

Norra Djurgården är klassisk mark för Stockholms löpare. Här har många olika lopp genomförts genom...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Är du Stockholms Bästa löpare?

Det är dags att utse Stockholms Bästa Höstlöpare 2021 – har du det som krävs?...

Läs mer
Stockholms Bästa intar Norra Djurgården med milen

Nu börjar det dra ihop sig i Stockholms Bästa-serien. Fredag 21 maj startar det näst sista loppet i serien: 10 kilometer...

Läs mer
Längsta loppet i Stockholms Bästa – Magelungen

Fem lopp är nu avverkade i nya loppserien Stockholms Bästa, vilket innebär att de löpare som sprungit alla lopp nu...

Läs mer
Årstaviken nästa – tight i toppen i Stockholms Bästa

Fyra etapper av åtta är nu avverkade i Stockholms bästa. Nästa klassiska runda som bjuder in till tävling är Årstaviken...

Läs mer