Vår guide till Vansbrosimningen 2012

Vår guide till Vansbrosimningen 2012


08.00 Uppgång och frukost. 
Det bästa, om du inte kommer från Dalarna, är antagligen att övernatta i Vansbros närhet. Turistbyrån på telefon 0281-75260 kan hjälpa dig med boende.

08.45 Anländer tävlingsområdet
Är du här för första gången är det bra med lite extra tid. Senast en timme innan din start ska du hämta ut ditt startbevis och nummerlapp. 

10.00 Första start
Den första startgruppen på 400 förväntansfulla och adrenalinpumpade simmare ger sig ut i Vanån för 3 km uppfriskande simning i 19-gradigt vatten. En helt ok temperatur då ett par grader svalare inte är ovanligt.

10.31 Först i mål
Efter dryga halvtimmen, smidiga som sjölejon, brukar de snabbaste kvinnorna och männen korsa mållinjen. 

11.00 Din start
Med ett rejält plask är din startgrupp äntligen iväg. Din våtdräkt sitter perfekt och glasögonen är på plats. Du känner dig trygg i vattnet.

11.33 Pigg som en spigg
Efter en del närkontakt i starten, ett par sparkar på kroppen som självklart inte är illa menade och två kilometer medströms simning känner du dig snabb som en öring. Det är dags att vända upp och möta Västerdalälvens strömmande vatten.

11.54 Målgång
Du har klarat det! Den sista kilometern var tuff. För att få lite mer egen yta valde du att ligga en bit ute i älven och fick då mer motstånd. Ändå fixade du ditt personliga mål, under timmen på Vansbro. Det känns fantastiskt att möta publikens jubel.

11.56 Puss och medalj
Det är väl det som det här går ut på, tänker du när du omfamnas av din familj i målfållan med en guldmedalj runt halsen. 

12.33 Maaaaat
Efter en lång skön dusch tar du plats bland dina kämpande medtävlare och njuter av en rejäl lunchbuffé som står uppdukad för er i målområdet.

14.00 Prisutdelning
De snabbaste simmarna i varje klass hedras med en prisutdelning. Med lite tur får du också komma upp på prispodiet. Till exempel lottar arrangören ut en cykel bland alla tävlande. Perfekt till din Vätternrunda nästa sommar!  

20.37 Natti natti! 
Innan du släcker lampan på kvällen lovar du dig själv två saker: att till nästa år släppa bassängkanten och istället träna mer simning i öppet vatten. Dessutom tänker du sänka ditt pers med 15 minuter.

Missa inte vår coach träningsfilmer inför Vansbro på TV-sidanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Vinn plats i En Svensk Klassikers simning

Varje år ingår Vansbrosimningen som en av delmomenten i En Svensk Klassiker. Och har du...

Läs mer

Möt årets utmanare & följ deras träning!

Nu har vi valt ut de utmanare som kommer att tränas av våra coacher inför...

Läs mer

Tips för hur du gör en träningsplan för 2013

Att skaffa sig struktur på träningen hjälper dig inte bara att nå dina mål. Det...

Läs mer

Se coachens fem bästa tips inför Vansbro

Att ta ett optimalt frisimsarmtag är inte så jämrans lätt. Vad som alltid gäller är...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Måste jag träna inför Vansbrosimningen?

”Vansbrosimningen är den enklaste av de fyra Klassiker-delarna”, är en ganska vanlig kommentar. Men stämmer...

Läs mer
Allt om hur du hittar rätt våtdräkt för dig

Våtdräkten är din viktigaste utrustningsdetalj under simning i öppet vatten, oavsett om det handlar om Vansbro eller triathlon. Den ger...

Läs mer
Lär dig simma frisim! Lektion: Armtag

Att ta ett optimalt frisimsarmtag är inte så jämrans lätt. Vad som alltid gäller är att framåtdrivande kraft minus motståndet...

Läs mer