Veckans triathlonklubb: Gävle Triathlon

Veckans triathlonklubb: Gävle Triathlon


Antal medlemmar: Medlemslistan har 110 st. Aktiva medlemmar på ett eller annat sätt ca 90 stycken.
Ordförande: Ingela Stigenberg
Kontaktmail: gavle.tk@gmail.com
Säte: Gävle
Hemmasimhall: Fjärran Höjder badet
Hemsida: www5.idrottonline.se/GavleTK-Triathlon/

Hur tränar ni ihop?
– Vi har gemensamma simningar, fysträningar, löpskola under vår och höst och några går även på spinning tillsammans. Under vår- och sommarhalvåret kör vi cykelpass ihop, och under 2015 ska vi försöka få till gemensamma löppass som ska kunna passa alla, där vi kommer sikta in oss på att dela upp passet i olika nivåer. Vi tränar även ihop på vår tävlingsarena Stora Vall vid Boulognern, säger Ingela Stigenberg, ordförande för klubben.

Hur håller ni ihop klubben?
– Genom att vara tydlig med vad klubben står för, där gemenskap, lagkänsla och klubbkänsla är ett viktigt fokus. Gävle Triathlon är en klubb för alla oavsett om du är barn, ungdom, motionär eller elit. När vi är ute och tävlar är vi ett lag, även om triathlon är en individuell sport så peppar och stöttar vi varandra.

Vad är ert bästa träningstips?
– Triathlon är en av de bästa motionsidrotter som finns. Det ger en allsidig träning som spar på kroppen för slitage. En konditionsidrott som ger allsidig träning och ger så mycket glädje. När man väl har provat på att träna de tre disciplinerna är det varmt rekommenderat att testa sig själv och våga prova en triathlontävling. Det finns så många olika tävlingar att välja på, både lokala men även de som är sanktionerade av Svenska Triathlonförbundet, så jag tycker absolut man ska testa något om man har chansen.

Hur tänker ni kring försäsongsträning?
– Vi utbildar numera våra barn och ungdomsledare som gått Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning samt GTU 1 och 2 (Grundtränarutbildning). Till våren utbildar vi en ledare i Tri4Fun inom barn- och ungdomsverksamheten i Svenska Triathlonförbundets regi. Vi ska fortsätta på samma sätt, dra till oss fler medlemmar som kanske vill vara med och tävla för att prova på. Men långt ifrån alla vill tävla, en del triathleter vill bara vara med och träna, och det går också bra så klart.

Vi kommer även att ha samarbete med Gästriklands Idrottsförbund gällande motionären och eventuellt locka till oss fler medlemmar på det viset som vill utöva triathlon i konditionsform, så mycket är på gång hos oss just nu.

Vi kommer att fortsätta med våra gemensamma träningar i syfte att vara väl förberedda på den kommande säsongen som jag hoppas, tror och önskar blir ett ännu bättre år för Gävle Triathlon, men även generellt för triathlonidrotten på central nivå.

Anordnar ni några träningsläger? 
– Vi har hittills inte haft några läger då vi prioriterat organisation och vår prova-på-tävling samt vår huvudtävling Gävle Triathlon som går av stapeln i augusti vid Stora Vall i Gävle.

När vi nu till våren startar vår barn- och ungdomsverksamhet så har vi pratat om att eventuellt få till ett läger för barn i vår region: Gävle, Dalarna, Upsala och Väsby SS. Eftersom sporten växer inte bara bland vuxna utan även bland barn och ungdomar satsar vi mycket på dem och försöker vidga våra kontaktnät i regioner nära oss.

Brukar ni åka på tävlingar ihop?
– Vi har varit på tävlingar ihop och det är något som ökat allt eftersom klubben växer. Den sista gemensamma satsningen var Kalmar Ironman i augusti där vi var 15 stycken från klubben som körde, varav var 4 tjejer. Förra året var vi i Söderhamn och körde Skärgårdstriathlon där uppe. Då det är en individuell sport så åker en del själv men vi träffas vid startområdet och peppar varandra innan start.

Varför ska man bli medlem hos er?
– Därför att vi är en klubb som satsar på laganda och klubbkänsla. Jag personligen vill inte bli en för stor som klubb där vi missar den enskilde, det finns nämligen inget som är mer värt som ordförande att ha ett stort gäng med samma känsla för en klubb. Blir man för stor och klubben växer för snabbt, kan det vara lätt att man glömmer värdegrunden om varför vi har det ansvar vi verkligen har. Vi i styrelsen har ett stort ansvar och det är att se till den enskilde individen och dennes behov och det gäller alla – barn, ungdom, motionär eller elit spelar ingen roll. Alla behöver vi bli bekräftade och det är något vi lägger stor vikt på, man ska vara stolt över att vara medlem i Gävle Triathlonklubb.

Något annat du vill tillägga?
– Personligen är triathlon en fantastisk idrott som ger ett stort socialt nätverk. Vi är som en liten familj i triathlon Sverige och jag önskar att få ha den känslan i många år framöver.
Och till ALLA som vill men inte vågat!! Mitt tips är att ta kontakt med närmsta klubb och ta en prova-på-träning eller testa någon lättare tävling för att se om jag har rätt eller inte att det är en helt sagolik idrott som ger så mycket mersmak 🙂

 


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Testa Szalkais favoritpass på löpbandet

Risigt väder? Testa det här effektiva löpbandspasset – ett av Anders Szalkais favoritpass!

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Så väljer du rätt intervallvila

Utgå från de här tipsen när du planerar din vila mellan intervallerna.

Läs mer

Därför ska du springa distanspass – också!

Kan man ersätta träningsmängd med intensitet? Nja ...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Påskpasset – träningen du hinner med innan äggmålningen!

Testa det här kombinationspasset för en riktig genomkörare.

Läs mer
Så orkar du ultralångt

Om du ska springa ett ultralopp som Ultravasan gäller det att ha en koststrategi. Så här säger vetenskapen om ditt...

Läs mer
Lista: 29 superbra anledningar till att springa

Så här i slutet av säsongen kan det vara tufft att hitta motivationen att ge sig ut - det är...

Läs mer