Veckans triathlonklubb: Heleneholms IF Tri Team

Veckans triathlonklubb: Heleneholms IF Tri Team


Antal medlemmar: Vi har ca 200 medlemmar och växer hela tiden.
Ordförande: Üve Hillep
Kontaktmail: triteam@heleneholmsif.se 
Säte: Malmö
Hemmasimhall: Aq-va-kul i Malmö
Facebooksida: www.facebook.com/heleneholmstriteam

Hur tränar ni ihop? 
– Vi har flera gemensamma träningar i veckan. Det kan exempelvis se ut som nedan.
Simning: Under vinterhalvåret har vi tränarledda simpass på söndagar på simhallen Aq-va-kul i Malmö, vi har även bantider på tisdag, torsdag och fredag morgon för alla som vill träna själv eller komplettera den tränarledda simningen. På sommarhalvåret simmar vi i havet, på onsdagar och söndagar med Sibbarp som utgångspunkt. Alla simpassen är mycket populära.

Cykling: På sommarhalvåret har vi tränarledd träning 1-2 dagar i veckan. Vi går ut så fort vädret tillåter och håller i så länge vi kan. Under lågsäsong kör vi även MTB för omväxling samt ifall väglaget inte tillåter landsvägscykling. Passen varierar från rena cykelpass till duathlon intervaller som hålls av vår cykeltränare Katarina Mölgaard-Ibsen (SM vinnare i MTB 2011). Passen är mycket uppskattade av alla.

Löpning: Här har vi en stor fördel eftersom som vår klubb är knuten till en friidrottsklubb vilket innebär att vår löpträning körs tillsammans med löparna. Alla är välkomna på dessa pass! Upplägget varierar, med både kort och långa intervaller samt distansträning. På sommaren har vi även extra löpteknik pass som hålls av en av Sveriges bästa löperskor, Louise Nilsson.

Utöver dessa pass har vi dessutom gemensamma styrka-/rörlighetspass under lågsäsongen och under uppbyggnadsperioden, vilket vi i klubben tycker är en mycket viktig del i träningen inför kommande säsong. Detta har vi 1-2 gånger i veckan.

För övrigt är det många som tränar tillsammans på olika sätt i alla delgrenar, säger Üve Hillep, orförande för Heleneholms IF Tri Team.

Hur håller ni ihop klubben?

– Förutom alla gemensamma träningspass har vi flera gemensamma event under årets gång. Bland annat kickoff, träningsläger, säsongsavslutning, föreläsningar, prova på triathlon på Ribban på sommaren mm. 

Vad är ert bästa träningstips?
– Ta det lugnt i början och öka träningsmängden successivt, genom att bygga upp en grund kan du enkelt förebygga både skador, överträning och motivationsdippar. Hitta en eller flera träningskompisar som du kan träna tillsammans med, att göra saker tillsammans blir alltid roligare!

Hur tänker ni kring försäsongen som är nu?
– Det är viktigt att bygga upp en bra grundträning så att kroppen vänjer sig vid en hög träningsbelastning samt att genom styrketräning och annan alternativ träning stärka kroppen och därmed förebygga skador. Träna gärna något annat under den period som du inte brukar göra, så att motivationen hålls uppe. Men det viktigaste av allt, glöm inte att vila och njuta av livet!

Anordnar ni några träningsläger?

– Ja, vi har under våren ett eget träningsläger på Hallandsåsen. En långhelg med mycket träning, umgänge och självklart tips och råd från de erfarna triathleterna i klubben.

Brukar ni åka på tävlingar ihop?
– Ja, det brukar vi göra! Under årets gång har vi klubbmästerskap på samtliga distanser, vilka brukar vara väldigt populära. Under tävlingar är det alltid god sammanhållning mellan klubbens aktiva och givetvis blir det mycket snack både före och efter tävlingarna. 

Varför ska man bli medlem hos er? 

– HTT = Triathlon För Alla. Vi är en triathlonklubb där alla är välkomna, oavsett nivå eller kunskap inom triathlon. En klubb som har otroligt bra sammanhållning och många som hjälper till och ställer upp. 

Något annat du vill tillägga?
– Under 2014 har vi startat mycket nytt. Vi har ny logga, nya klubbkläder, har deltagit på Olympic Day, Sommar på Ribban, flera som kvalade in till långdistans VM 2015 på hemmaplan, samarbete med Kulan Idrottsakademin, MIA tester för löp och cykel och mycket annat. Vi har en stor bredd på våra medlemmar, från proffs till nybörjare. En bredd som gör att vi har mycket kompetens i klubben, och där alla delar erfarenheter, både högt och lågt.

Heleneholm-triathlonklubb

Heleneholm-triathlonklubb

Foto: Jens Rydén som är klubbens officiella fotograf.


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Testa Szalkais favoritpass på löpbandet

Risigt väder? Testa det här effektiva löpbandspasset – ett av Anders Szalkais favoritpass!

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Därför ska du springa distanspass – också!

Kan man ersätta träningsmängd med intensitet? Nja ...

Läs mer

Påskpasset – träningen du hinner med innan äggmålningen!

Testa det här kombinationspasset för en riktig genomkörare.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så orkar du ultralångt

Om du ska springa ett ultralopp som Ultravasan gäller det att ha en koststrategi. Så här säger vetenskapen om ditt...

Läs mer
Lista: 29 superbra anledningar till att springa

Så här i slutet av säsongen kan det vara tufft att hitta motivationen att ge sig ut - det är...

Läs mer
Tre lätta sätt att hitta ditt tröskeltempo

Att löpa i ett så högt tempo att du tangerar din egen mjölksyratröskel utan att passera den (och bli stum...

Läs mer