Veckans triathlonklubb: Qwarnsvedens Triathlonklubb

Veckans triathlonklubb: Qwarnsvedens Triathlonklubb


Antal medlemmar: 62
Ordförande: Gunnar Franzon
Kontaktmail: info@qwarnsvedentriathlon.se
Säte: Borlänge
Hemmasimhall: Maserhallen
Hemsida: Qwarnsvedens Triathlonklubb

Hur brukar ni träna ihop?
– Vi har fem gemensamma träningstillfällen per vecka under träningsåret (ej på sommaren). Detta brukar inkludera simning två gånger, spinning, löpintervaller och långlöpning eller långcykling beroende på vilken årstid det är. Sedan förekommer det spontanträning där medlemmarna kan dra ihop ett gäng och träna ihop.
Vi har även en barn- och ungdomsgrupp också som tränar två gånger i veckan ihop, säger Moncia Sjans, styrelsemedlem i Qwarnsvedens Triathlonklubb.

Hur håller ni ihop klubben?
– Det är simträningarna som de flesta deltar på där man träffas och snackas/planerar. I sociala medier så som Facebook och i vår blogg brukar vi lägga ut information träningstillfällen. Vi arrangerar även en del aktiviteter, vi brukar ha minst en klubbträff per år då vi träffas och bjuder på mat och pratar träning och tävling. Utöver detta har kör vi även några träningstävlingar för medlemmar då vi även bjuder in andra klubbar. Varje höst och vår kör vi en löptävling på 14 km och sommaren kör vi klubbtävling i triathlon. För att styra upp allt detta har styrelsen möte varje månad, det är mycket jobb att hålla i gång en klubb. Sådant kanske inte den aktive medlemmen tänker på.

Vad är ert bästa träningstips?
– Först och främst att man ska ha roligt. Träna tillsammans med andra. Kör teknik för varje enskild gren, träna med våtdräkt, träna växlingar och kör lite mindre tävlingar för att prova ut utrustning och växlingsteknik. Viktigt att träningen blir kontinuerlig med alla grenar.

Hur tänker ni kring försäsongen som är nu?
– Vi har arbetat fram ett träningsschema som vi följer i klubben, med dessa träningar som vi tillhandahåller så kan man klara av att köra igenom kortare tävlingar. Vill man satsa på längre distanser måste man lägga till lite tid och kraft. Långlöpningen under vintern har vi tillsammans med ortens löparklubb så där får vi bra sparring. Cyklingen som startar tidig vår delar vi upp i två grupper, en snabbare och en lite långsammare så alla får ut maximalt av sin träning.

Anordnar ni några träningsläger?
– Vi har varit till Älvdalen på simläger några gånger. Några åker till södra Europa t.ex. Playitas och cyklar emellanåt, detta ordnas inte genom klubben utan medlemmarna själva pratar ihop sig.

Brukar ni åka på tävlingar ihop?
– Ja det brukar vi men detta är också mer spontant, inget vi arrangerar. Men vissa tävlingar kan vi uppmärksamma mer t.ex. VM i Motala gick vi ut och gjorde reklam för och nu har vi med 4-5 stycken där.

Varför ska man bli medlem hos er?
– Vi passade på att fråga några medlemmar vad de tycker om vår klubb och de tycker det är en trevlig klubb, vi har bra aktiviteter och fin sammanhållning. Det är bra att vara med i en klubb för att få gemenskap med andra med samma intresse. Vi utvecklas genom att peppa varandra och vara draghjälp på simträningar och cykling. Triathlon är en individuell sport men det är roligare om man tränar ihop och stöder varandra på tävling.
Qwarnsvedens syfte med klubben är att alla ska vara välkomna både motionärer och elitsatsande. Det finns aktiva från 10 år upp till 60 år och allt däremellan. Vill man inte tävla utan bara träna är det lika OK.

Något annat du vill tillägga?
– Qwarnsveden triathlon har funnits sedan 1986 som triathlonklubb. Nästa lika länge har det funnits en Dala-cup som körts och arrangerats av klubbar i Dalarna. Denna cup är välkänd över hela Sverige faktiskt och det är många duktiga triathleter som börjat sin bana där.
I år flyttar vi vår dalacuptävling till Ornäs vid Ornässtugan samma helg som Runndagarna pågår där, 9:e augusti. Det är tänkt att vända sig till både elit, motionärer och barn och på sikt kan det bli en större tävling.
Vi är också med och arrangerar dalacupstävlingen i Gagnef som troligen går av stapeln i månadsskiftet juli/augusti.

 


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Testa Szalkais favoritpass på löpbandet

Risigt väder? Testa det här effektiva löpbandspasset – ett av Anders Szalkais favoritpass!

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Så väljer du rätt intervallvila

Utgå från de här tipsen när du planerar din vila mellan intervallerna.

Läs mer

Därför ska du springa distanspass – också!

Kan man ersätta träningsmängd med intensitet? Nja ...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Påskpasset – träningen du hinner med innan äggmålningen!

Testa det här kombinationspasset för en riktig genomkörare.

Läs mer
Så orkar du ultralångt

Om du ska springa ett ultralopp som Ultravasan gäller det att ha en koststrategi. Så här säger vetenskapen om ditt...

Läs mer
Lista: 29 superbra anledningar till att springa

Så här i slutet av säsongen kan det vara tufft att hitta motivationen att ge sig ut - det är...

Läs mer