Veckans Triathlonklubb: Trelleborg Triathlon

Veckans Triathlonklubb: Trelleborg Triathlon


Antal medlemmar: 52
Ordförande: Robert Thunell
Kontaktmail: info@trelleborgtriathlon.se
Säte: Trelleborg
Hemmasimhall: Trelleborgs badhus
Hemsida: www.trelleborgtriathlon.se

Hur tränar ni hop?
– Vi har två fasta simpass per vecka; ett med simtränare och ett för egen träning. Övrig gemensam träning planeras via en sluten Facebookgrupp. För att få ihop vardagsliv, arbetsliv, familjeliv – några medlemmar är par, många har barn – krävs flexibel träning utan fasta tider. I Facebookgruppen aviserar vi när vi tänker träna och undrar om fler vill hänga med. Här delar vi också med oss av tips och rundor, ger råd och peppar varandra, säger Lotta Kellander, tävlingsledare för Trelleborg Triathlon.

Hur håller ni ihop i klubben?
– Mottot för oss är gemenskap. Förutom att vi ses när vi tränar tillsammans, ”pratar” vi ofta med varandra via Facebook och träffas på puben då och då. I april ska några åka till Playitas tillsammans för att träna. Jag själv är simtränare och startade klubben för några år sedan. Men först i år har klubben fått en aktiv styrelse med tränande medlemmar och tillsammans arrangerar vi träningsläger som man kan följa med på om man vill.

Ert bästa träningstips?
– Träna utifrån den egna förmågan. Vi har alla olika förutsättningar, acceptera det. Satsa på att utveckla den gren som du är minst bra på. Är du triathlet, planera kontinuerliga brickträningspass och långpass med en gren i taget.

Hur tänker ni kring försäsongen?
– Eftersom vår klubb är fortfarandes rätt så nybildad, har vi inte hunnit förbereda någon särskild inomhusträning än. Dessutom bor vi ju i Skåne. Vi kan cykla och löpa utomhus i stort sett året om, så länge det är barmark…
För vår del handlar triathlon också mycket om att planera in viktig vila. Just nu funderar vi på att anlita en föreläsare som kan berätta om egna erfarenheter utifrån livet som triathlet.

Anordnar ni träningsläger?
– Ja, på hemmaplan brukar vi ha små träningsläger som arrangeras fredag-söndag. Alla sover hemma, på så vis binder vi inte upp oss till mer än till själva träningspassen. I våras hade vi ett triathlonläger med Mattias Sjöberg och Elise von Alexy som tränare. I höstas blev det ett simläger och i maj 2015 är det dags för ett triathlonläger igen.

Brukar ni åka på tävlingar ihop?
– Absolut! Det kan till exempel börja med att en medlem funderar på att anmäla sig till en tävling, lägger ut frågan i Facebookgruppen om fler vill hänga med, och så slutar det med att tio har anmält sig till tävlongen. Så blev det exempelvis inför Halmstad Triathlon i september och Österlensmaran i november. Detsamma gäller Ö-loppet – två lag deltog i somras, i augusti 2015 har vi minst fem lag med på startlinjen.

Varför ska man bli medlem hos er?
– Vi har en fantastisk gemenskap. Ingen behöver bevisa något, alla gläds åt allas framgångar. Och vi tröstar varandra om det behövs. Vi är inga supermänniskor, här finns en chans att utveckla sig tillsammans med andra. Hos oss är det aldrig för sent.


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Testa Szalkais favoritpass på löpbandet

Risigt väder? Testa det här effektiva löpbandspasset – ett av Anders Szalkais favoritpass!

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Därför ska du springa distanspass – också!

Kan man ersätta träningsmängd med intensitet? Nja ...

Läs mer

Påskpasset – träningen du hinner med innan äggmålningen!

Testa det här kombinationspasset för en riktig genomkörare.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så orkar du ultralångt

Om du ska springa ett ultralopp som Ultravasan gäller det att ha en koststrategi. Så här säger vetenskapen om ditt...

Läs mer
Lista: 29 superbra anledningar till att springa

Så här i slutet av säsongen kan det vara tufft att hitta motivationen att ge sig ut - det är...

Läs mer
Tre lätta sätt att hitta ditt tröskeltempo

Att löpa i ett så högt tempo att du tangerar din egen mjölksyratröskel utan att passera den (och bli stum...

Läs mer