5 steg till att börja kalla dig själv löpare

5 steg till att börja kalla dig själv löpare


1. Målfokus
Det första steget till att bli löpare kan vara att sätta upp ett mål. Sikta in dig på ett lopp eller bestäm dig för att klara av att springa en viss distans. Oavsett om det handlar om att springa en kilometer utan att stanna eller att springa ett millopp så brukar ett bestämt mål ha den effekten att träningen blir mer regelbunden. Och regelbunden träning brukar snabbt förbättra prestationen, vilket i sin tur ger en mental kick.

2. Vässa löprundorna
Visst är det skönt att ta sig en sväng när solen skiner och du har lite tid över. Men att lägga upp ett träningsschema och hålla fast vid det, får dig att känna dig mer seriös i ditt löpande. Se till att variera löpningen, spring olika distanser och på olika underlag. Det kommer öppna upp en helt ny (löpar)värld för dig.

3. Tänk på vad du äter
Ät bra mat, det ger mer energi. Det du stoppar i munnen har stor betydelse för hur din kropp fungerar. Samla ihop några enkla och nyttiga recept som du kan ha i en pärm i köket. Det gör det lättare att laga bra mat. Om du i regel äter balanserade och hälsosamma måltider till frukost, lunch och middag så finns det även utrymme för godis, fikabröd och andra saker du gillar (men som kanske inte är det bästa för din kropp) som en bonus då och då.

4. Bra utrustning
Se till att skaffa bra skor och sköna löparkläder. Kläder som andas håller dig torr från svetten och tynger inte ner som blöta filtar över kroppen. Det gör löpningen roligare. Är kläderna dessutom snygga, får de dig att känna dig snygg. Och känner du dig snygg kickar det också igång självkänslan, vilket gör att benen rör sig snabbare.

5. Se över ditt sociala liv
”Jag kan motstå allt utom frestelse”, sa Oscar Wilde. Om ingen av dina vänner tränar, utan hellre sitter på krogen, är det lätt hänt att du själv hamnar där. Försök att få kontakt med andra löpare för inspiration och stöd. Nya löparkompisar kan också väcka tävlingsinstinkter du inte visste att du hade. Kolla upp om det finns någon löparklubb i trakten där du bor eller jobbar.

 


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Sveriges skolor springer – runt jorden!

Under vecka 20 ska Sveriges skolor tillsammans försöka springa, gå eller rulla hela sträckan runt...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Håll koll på löpformen! Här är passet du ska testa

Coach LG Skoog tipsar om hur du enkelt kollar av hur din löpning utvecklas.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Höj farten – spring intervaller!

Här är fem tuffa pass för dig som vill få upp farten.

Läs mer
Ris över från helgen? Testa Tommy Myllymäkis fräscha recept!

En enkel och snabb vegetarisk rätt med gott om kolhydrater och nyttigt fett från både mandlar och olivolja. Perfekt att...

Läs mer
Coachens bästa backpass!

Backträning kan göra under för både löpsteget och flåset. Här hittar du coach LG Skoogs bästa tips – och 7...

Läs mer
Förenkla din träningsvardag – 10 smarta tips!

Effektivisera vardagen genom att införa nya matrutiner – så får du mer tid för din träning!

Läs mer