Alla kan träna med TSM Running – snart start!

Alla kan träna med TSM Running – snart start!


I samarbete med TSM Running presenterar vi träningsgruppen för alla löpare som vill utvecklas – och få inspiration tillsammans med andra. Och du är också välkommen, i Stockholm eller som distansmedlem.

Träningsgruppen TSM Running (TSM är en förkortning av namnet som gruppen hade de första åren – Team Stockholm Marathon) kom till på initiativ av Marathongruppen som bland annat arrangerar adidas Stockholm Marathon. Från början var ambitionen att kunna erbjuda gemensamma och ledarledda långpass inför just Stockholm Marathon. Efterhand har gruppen utvecklats till att man inte behöver ha just maraton som mål – utan träningen och träningsgemenskapen i sig är en stor anledning till att så många är med.
Innan uppehållet på grund av pandemin samlade TSM över 1 000 löpare årligen.

TILL ANMÄLAN

Den gemensamma träningen som bedrivs i Stockholm består av ett långpass per vecka under vintern och våren. Från april månad tillkommer gemensamma fartpass på torsdagar. Uppläggen på passen är anpassade efter deltagarnas farter och målsättningar. Det är möjligt tack vare att TSM har mer än 80 coacher med många års erfarenhet och kunskap inom löpning.

DISTANSMEDLEM

De löpare som inte har möjlighet att vara med i Stockholm kan bli distansmedlemmar, och då får man bland annat tillgång till det digitala träningsprogram som träningsgruppen utgår från. Man kan så klart även hänga med på upp till 6 gemensamma pass om man befinner sig någon helg eller vecka i Stockholm. TSM tröjan och flera fina erbjudande med rabatter på resor och lopp ingår även i distansmedlemskapen.

BLI EN DEL AV GEMENSKAPEN I TSM RUNNING

Starten för TSM Running 2022/2023 är söndagen den 4 december, då testar man de olika farterna som finns på olika moment i det träningsprogram som ingår i TSM Running. Från söndagen den 11 december är långpasset i fokus under hela perioden fram till Stockholm Marathon i juni. Sträckan på långpasset byggs upp efterhand oavsett fartgrupp.

Målbilden för många, runt 50 procent av löparna i gruppen, är adidas Stockholm Marathon men man behöver som sagt inte ha något specifikt lopp i sikte. Att bara vilja hålla i gång sin löpträning eller att få springa tillsammans med andra är en anledning så god som någon.

Många gånger kan det vara motigt att ge sig ut på löppassen, och det gäller inte minst under de mörka och kalla vintermånaderna. Att då ha träningskompisar som kan pusha en eller gemensamma långpass att se fram emot kan vara riktigt värdefullt.

Den som lägger upp träningen i TSM Running är Anders Szalkai, chefredaktör på Runner’s World och en av Sveriges mest meriterade maratonlöpare. Till sin hjälp att genomföra passen och inspirera deltagarna har han många rutinerade TSM Running-coacher, som tillsammans har sprungit hundratals maraton.

– I grunden handlar TSM om att man ska få träningsinspiration. En extra pepp som tar träningen framåt! Du behöver inte ha något lopp i fokus utan du kan vara med bara för gemenskapen eller för att kanske uppnå andra fysiska eller mentala mål. Vissa ser långpassen som en härlig söndagsrutin där de får träffa nya människor och upptäcka Stockholm genom löpningen, säger Anders.

TSM RUNNING 2022/2023:
Träningen med TSM Running startar 4 december 2022 och avslutas 28 maj 2023. Under den perioden ingår 25 söndagspass med fokus på långpass. Söndagspassen startar kl 10.00 och utgår från GIH (Lidingövägen 1) eller Stockholms Stadion.
Den 6:e april 2023 drar det första av åtta torsdagspass igång med kvalitetsträning, och här är träningsstart kl 18:00 och träningen utgår från GIH/Stadion.
TSM tränar oavsett väder, men vinterväder kan innebära att vissa pass modifieras jämfört med planen.

Medlemsavgiften där löparna kan kan välja mellan maraton/halvmaraton/distans medlemskap och där man till förmånligt pris kan lägga till en löparsko från sponsorn adidas.
TSM – maraton: 1495 kr
TSM – maraton-Ultra paketet: 2145 kr
TSM – maraton-Boston paketet: 2095 kr
TSM – halvmaraton: 1495 kr
TSM distans medlemskap (upp till 6 pass) – maraton: 695 kr
TSM distans – halvmaraton (upp till 6 pass): 695 kr

TILL ANMÄLAN

LÄS MER OM TSM PÅ HEMSIDAN FÖR GRUPPENLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Så kommer du igång med löpningen – och fortsätter!

Att komma igång med löpningen är en process i tre steg. Så här börjar du...

Läs mer

Nu startar träningsprogrammen mot Varvet!

Häng med och hitta träningsmotivation med Mustafa ”Musse” Mohameds, Hanna Karlssons och Anders ”Szacke” Szalkais...

Läs mer

Träna bättre i vinter

Har du koll på vinterträningens fyra hörnstenar?

Läs mer

Den perfekta julklappen – ett träningsprogram inför Varvet!

Mustafa ”Musse” Mohameds, Hanna Karlssons och Anders ”Szacke” Szalkais träningsprogram inför Göteborgsvarvet 2023 är redo!...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så värmer du upp på bästa sätt – fem enkla steg

Inför ett kvalitetspass eller en tävling är en ordentlig uppvärmning alltid att rekommendera. Så här gör du.

Läs mer
Våga testa nytt träningsupplägg!

Nu är en perfekt tid för att testa ett nytt träningsupplägg. Här är två bra metoder du kan utvärdera inför...

Läs mer