Allt i samma skål

Allt i samma skål


Frukost – varm quinoabowl

1 portion

  • 1 ½ dl kokt quinoa
  • 1 msk rostade kokosflingor
  • 1 msk hackade valnötter
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 ½ dl mjölk
  • Skivad banan
  • Honung
  • Kanel

Blanda quinoa, kokosflingor, valnötter, solrosfön och sesamfrön i en skål. Tillsätt mjölken och värm i mikrovågsugn eller kastrull (om du värmer i kastrull blandar du förstås alltihop i kastrullen). Toppa med skivad banan, ringla över honung och pudra med kanel.

Stärk immunförsvaret med antiinflammatorisk kanel.

Lunch – Lax med kokos och curry

4 portioner

  • 1 msk kokosolja
  • 1 ½ liter grönsaker, skurna i småbitar (lök, morötter, selleri, svamp, sparris, broccoli, sockerärter etc)
  • 400 g kokosmjölk
  • 3 msk röd currypasta
  • ½ tsk salt
  • 4 laxfilébitar (cirka 150 g styck)
  • Råris eller nudlar

Värm kokosolja i en stor stekpanna. Häll ner grönsaker och fräs på hög värme tills de börjar få fin färg. Lägg över grönsakerna i en stor skål. Sänk värmen och häll ner kokosmjölken i stekpannan. Rör ner currypastan och salt. När det börjat sjuda lägger du ner laxen. Låt sjuda i cirka 8 minuter, tills laxen är klar. Tillsätt grönsakerna, salta och peppra. Servera med ris eller nudlar.

Laxens omega 3 är effektivt mot inflammationer och D-vitaminet stärker immunförsvaret.

Middag – Soppa med vita bönor

4 portioner

  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tärnade morötter
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 400 g cannellinibönor, avrunna och sköljda
  • 1 påse babyspenat (70 gram)
  • Salt och peppar
  • Parmesan

Värm olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt lök, morötter och lite salt. Stek tills grönsakerna har mjuknat lite. Tillsätt buljong, kycklingkött och bönor. Koka upp och sänk sedan värmen så att soppan sjuder. Låt stå i 25 minuter. Lyft upp kycklingen och riv den i bitar med två gafflar. Lägg tillbaka den i soppan och tillsätt spenaten. Salta och peppra. Lägg upp soppan i skålar och toppa med parmesan.

Soppan är rik på bra protein och stärker immunförsvaret tack vare vitlöken och C-vitaminerna i grönsakerna.

 

 


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Därför ska du äta som en sydeuropé

De som äter medelhavsinspirerad mat håller sig generellt friskast och lever längst, säger kostprofessorn Alicja...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Därför ska du våga vila!

Ibland är det nödvändigt att vila från träningen. Vi förklarar varför.

Läs mer

Nio starka skäl att löpträna

Vad kan löpningen göra för dig? Ha listan nära till hands så att du lätt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du...

Läs mer
Löpning och ätstörningar – en farlig kombination

Är du eller någon du känner i riskzonen för ätstörningar? Här är varningssignalerna du bör ta på stort allvar.

Läs mer
Sveriges skolor springer – runt jorden!

Under vecka 20 ska Sveriges skolor tillsammans försöka springa, gå eller rulla hela sträckan runt jorden – 40 021 kilometer.

Läs mer
Testa den här smaskiga morotssoppan!

Recept av Dietistens Val: En mycket god, värmande och nyttig morotssoppa – perfekt för kalla vinterdagar.

Läs mer