Antar du sommarens skönaste utmaning? Häng med på #rwsummerstreak

Antar du sommarens skönaste utmaning? Häng med på #rwsummerstreak


Den första juni drar vi igång #RWSUMMERSTREAK. Under hela sommaren, från första juni till och med sista augusti, springer vi minst 1,6 kilometer varje dag – tre månader i ett sträck. Häng med! 

Oavsett om du vill komma igång med löpträningen eller bara vill utmana dig själv under sommaren är en runstreak ett både roligt och bra alternativ. Att springa 1,6 kilometer varje dag under tre sommarmånader kan inte bara förändra ditt liv – du kommer också slippa beslutsångesten och skapa en helt ny träningsvana. Att bestämma sig för en runstreak – oavsett om det handlar om 1,6 kilometer om dagen eller någon annan distans – innebär nämligen att du behöver struktur och disciplin. Och det är två viktiga fundament för den som vill lyckas i sin träning. 

Läs också: Sju anledningar att testa en runstreak

Varför 1,6 kilometer? Det är förmodligen den nyligen avlidne Ron Hills fel. Den brittiska olympiern och före detta världsrekordhållaren sprang nämligen minst en engelsk mil – 1 609 meter – varje dag i över 52 år. Det är i hans anda och fotspår vi och alla andra runstreakare springer. 

Det är i Ron Hills anda och fotspår vi och alla andra runstreakare springer. 

Vill du ha fler roliga utmaningar i sommar? Ladda ner vår sommarbingobricka! Målet är att du under juni, juli och augusti som #rwsummerstreak pågår ska få fem i rad – varje månad (diagonalt, horisontellt eller vertikalt). Du väljer själv vilka av de 25 uppgifterna som du vill göra på brickan för att få bingo – och du kan genomföra dem när som helst på de dagar som passar dig bäst under #rwsummerstreak.

Här kan du ladda ner:

Så gör du!

Hur passar du in en runstreak med din vanliga löpträning? Det är enkelt. Träna på som vanligt, men de dagar du i vanliga fall hade vilat tar du en 1,6 kilometer lång återhämtningsjogg. Om du ska köra alternativträning på gymmet så kanske du kan springa dit som uppvärmning – eller köra 1,6 kilometer på löpbandet. Du kommer alltid att hitta möjligheter att få in din dagliga dos löpning. 

#rwsummerstreak startar den 1 juni och fortsätter till och med 31 augusti. Är du redan igång med en runstreak? Då kan du ha som mål att förlänga den till och med augusti ut – eller till och med året ut.

På vår Facebook-sida (@runnersworldsweden) hittar du vår RWRunstreak-grupp. Gå med där och få tips, pepp och ta del av häftiga historier från andra som också genomför en runstreak med oss.

Du får också gärna dela din runstreak med oss och alla andra. Använd #RWRunstreakSWE i dina sociala kanaler. 

Tillsammans grejar vi det här – nu kör vi!

PS. Vill du belöna dig själv eller visa världen att du är en runstreaker? Kolla in vår snygga Runner’s World runstreak-tröja i funktionsmaterial – perfekt att springa i, dag ut och dag in.

Läs också: Så klarar du en runstreakLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

#RWchallenge i april: maratonmånad!

April är en klassisk maratonmånad – så vi kör en ny upplaga av #rwmaratonchallenge som...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

#RWchallenge: Dags för coach LG Skoogs alternativträningsvecka!

Ny vecka, ny utmaning! Testa coach LG Skoogs alternativträningsvecka. Vi kör igång 21 mars –...

Läs mer

#RWchallenge: Dags för coach LG Skoogs intervallvecka!

Ny vecka, ny utmaning! Testa coach LG Skoogs intervall- och backträningsvecka. Vi kör igång 14...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

#RWchallenge: Testa coach LG Skoogs styrkevecka!

Ny vecka, ny utmaning! Testa coach LG Skoogs styrke- och rörlighetsutmaning under vecka 10 –...

Läs mer
Antar du coach LG Skoogs #RWchallenge under mars?

Ny månad, nya utmaningar! Den här gången tar vi oss an coach LG Skoogs fyra veckoutmaningar från nya marsnumret. Först...

Läs mer
RW fyller 40 år – det firar vi med en runstreak i 40 dagar!

Fira RW:s 40-årsjubileum med oss – häng med på vår 40 dagar långa runstreak. Vi börjar 1 januari!

Läs mer
Häng på #rwjulchallenge – vinn en löparhelg i Järvsö!

Med 24 dagar kvar till jul är det nu dags för årets sista #rwchallenge: Spring minst 2,4 kilometer per dag...

Läs mer