Kul om kuta


Dagens Berglins i SvD:

Greider? Kulturkutning …

Nr 7 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Maxa din löpning. Höstens bästa träningsupplägg
  • Test: 9 nya kolfiberskor!
  • Mot myren! Löpträning som ger resultat
  • Allergi? Så vet du om du har det
  • Epidemiolog Anders Wallensten brinner för löpning
  • Trotsa Covid-19. Träna säkert i höst
  • 8 veckors vila är ok!

 

Bli plusmedlem nu

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Hänryckning


Hänryckning, det låter som en löparterm. 200 meter från mål, man gör ett ryck och drar hän.

Man skriver en blogg, och hepp, så har det gått två veckor. Tror jag gick lite vilse där emellan hägg och syrén. Mer kolla in knoppande blader än blinkande bildskärm.

Men nu är jag här igen, och vad har jag gjort idag då? Upp tidigt och iväg in i Djurgårdens grönska, för att dunka varv på Fiskartorpets 2,4 km bana. Körde 6 gånger med 90 sek gåvila, benen riktigt stabila. Mötte två rådjur. Dom stod där och blängde på mig, alldeles stilla, som om jag var en av dom, ett djur i skogen. Kände mig också som ett djur i skogen.  Ahh, skogen, finns inget bätte än att springa där. Det spritter långt ner i primalhjärnan, här har jag sprungit i miljoner år. Typ.

I går var det dock tiden innan den första kvastfeningen kravlade upp på strand. Kajkade fram och åter i Eriksdalsbadets innebassäng. Knappt en människa där, kände mig som en enslig kaskelot på väg över Stilla havet till ett planktonhak i Antarktis. Eller nåt. 6×800 meter, det var långt, fast ändå en bra bit kvar till Antarktis.

Antarktis, here I come:

Apropå Antarktis, så är det kvalsim till Ö till Ö ute i Sandhamn idag. Kollade vattentemperaturen, 9 C. All respekt till deltagarna därute.

Nu, mot Eriksdalsbadet! 21 C.


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Väggkontakt


Så länge man kan dra dåliga ordvitsar finns det hopp!

In i väggen i Schweiz igår, ut på andra sidan i Sverige idag. Ja, det fanns ju heller inget alternativ. Upp med tuppen och hasa till dagis och skola med barnen.

– Varför går du så långsamt, pappa?

– Det är vägen som är målet, mina barn.

En mara gör mycket för filosofin.

What else? Jomen, våren är ju här. Äntligen! Nu vill jag springa till skogs, bli ett med granbarr och myror och vitsippor och kotta ekorrar,  andas klorofyll och kvittra med fåglar. Geneve var en mycket stilig stad, men ligger förstås i skuggan av Stora Skuggan!

Här har det rusats sedan Bellmans tid …

Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Tack Susanne! Varit lite vilse i spenaten, men nu kommer syrénerna 😉



Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Ända in i muren


Efter 26 km i Geneve Marathon sprang jag in i den här:

Det var, som man brukar säga, en inte odelat angenäm upplevelse.

Jag började optimistiskt, 43 nånting första milen. Ljumma vindar över de genevska rapsfälten, solen sken och även om benen inte direkt sprallade så kändes det ändå rätt ok.

Men 16 km började låren stumna.  Halvvägs 1.36, och vid 26 blev det bara stopp. Benen vägrade lyssna på hjärnans signaler, hjärnan tänkte att det här var ju inte så roligt, och det är 16 km kvar. Varför ska man springa marathon för? Varför kan man inte bara sätta sig ner vid något av de där små kafeérna man sprungit förbi, beställa en kall öl, blunda lite och bara låta tiden gå … på löparklockan. Men då hade jag missat flyget hem, och det gick inte an.

Vid 32 km började innanlåren krampa. Fransyskan klarade sig fint, tror jag … är inte så hemma i charken. Fick gå, och gå igen. Is this the end? Men kom i alla fall i mål, på 3,32 nånting. Länge sedan jag var så sliten efter ett lopp.

Sensmoral: man kan inte springa maran på gamla meriter.

Dags för grundträning igen. Eller … pension.

Fin bana, f ö,  åtminstone första halvan. Små slingrande grus och asfaltsvägar, mycket grönt. Den andra halvan passerades i ett dis. Där var jag fullt upptagen av det egna, inre landskapet, där rinna floder av mjölksyra, blänka sjöar av uppdämda förhoppingar, rentav lite åt det durerska hållet:

Nu ska jag hem och begrunda mitt löparliv!

/to be continued …/


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Dressed for success


Well, at least I got my number:

Nu visualisera löpningen :

Springtime Travels Shirin Djavidi (och Aftonbladets bloggande träningscoach) sprang redan i går … lika lätt i steget som en …. ballong ….

… nu bara showel on (observera helikopterkameran … very high-tec!):

/to be continued …/


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Ko ko i Schweiz


Landade i Geneve i går. Början var fantastisk. Vid bagagebandet fanns en biljettapparat. Tryckte på en knapp och fick en gratis tågbiljett för fortsatt färd mot City. Sex minuters promenad till tåget, fem minuters färd till City. Det är närodlat resande för mig.

Jag tänkte osökt på att maran kanske kommer utveckla sig på samma sätt. Jag trycker på en knapp, och kort därefter är jag i mål. Trulo, som man sa en gång i tiden!

På kvällen bjöds det på traditionell schweizisk middag. Smält ost och brödbitar. Det var mindre fantastiskt. Jag är glad jag ska springa en mara i morgon.

I morse vaknade jag till den här:

Nu ska vi strax på stadsvandring (ajaj benen). I morgon klockan 9.30 går starten i Geneve Marathon. Är lite rädd för att det kommer sluta såhär:

Å andra sidan, I´m not a Wilhelm to tell …. gah ….

Roligast hittills, ett försenat engelskt löparpar. Som vår guide uttryckte det (och bet hårt i kinderna):

– We are just waiting for Caldwell and Hiscock!

/to be continued …/

Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Tack Anders, lycka till själv!
Ah, det är ju bara att jodddelaiiiooooo ….. 😉



Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in