Blogg

Mitt 85:e RW Blogginlägg


– Jag är halvåret av mörker, i landet som gud glömde (Kent)

– Är i London som ledare för Springtimes resenärer som springer maraton. Härlig stad och underbart väder. Vi bor nära Notting Hill och Hyde Park. Strax har jag koll på hur det gick för alla. Jag stod med de anhöriga vid Tower Hill (20.7km och 37 km) Oj oj oj vad fort det går när täten blåste förbi. Damerna öppnade i närheten av välrdsrekord och herrarna likaså. Segertiden 2.04.29 på Kipsang var banrekord. Mo Farah som gjorde poulär debut blev 8:a på 2.08.21. Han hade hoppats slå Steve Jones rekord på 2.07.13. Han var oerhört populär på Londons gator. Folk skrek som galna när han kom. Liverpools mm gamle forward, Michael Owen  samt Game of Thrones stjärnan, Nathlie Dormer gjorde också maratondebut.

– Läktarvåldet tog en 43 årig trebarnspappa förra veckan. Man tappar inresset för allsvenskan nästan. Hoppas debatten för nåt gott med sig.

– Rockgruppen Kiss bandnamn diskuteras i olika forum. Nån hade teorin att det betydde ”Knight in satans service” medans andra säger att det kommer från en låt av New York Dolls som heter looking for a kiss. Är det nån som har säkra tips?

– Morronstretch i härliga Hyde Park

– 

– Jag körde supertusingar idag. Bytte om i telefonkiosken. Snabbt och diskret.

– Jag fyllde 56 år idag och blev uppvaktad på puben ”The Swan” idag. Jättesnällt av Isabella och Charlotte. Dom köpte godis, ansiktsmask, ögonsalva och hårbottenpulver. Tycker dom att jag är äcklig? 

– Liverpool-Manchester City 3-2. Serieledning med 4 matcher kvar. Jag skall dit och se sista matchen mot Newcastle 9 maj. Såg ni Steven Gerrads tårar idag ? Starka känslor.

– Här är min Rolling Stones samling på vinyl. 32 st fina LP

– Man kan träna på olika sätt. Meddelas endast på detta sätt. 

– STEVEN GERRARD !

– Jag har skaffat en revisor som heter Ingela. Det känns vuxet på nåt sätt.

– Veckans träning är inget att skrika om. Lite backe. lite distans, lite cykel, lite crosstrainer och lite styrka. Men detta skall ni testa:

1) supertvåtusingar x 3-4 ( 800 m-600m-400m-200m) vila 45 sek per lopp och 2 min per serie. Farten bör vara snabbast på 200 m intervallen. Min dotter som gör 37.46 på 10 km kör 3.40 fart på 800 m-3.30 fart på 600m- 3.20 på 400 m – 3.00 fart på 200 m.

2) Kombibacke 4 x 1 min i milfart + 2 x 1000 m plant underlag i snabbare än milfart + 4 x 30 sek backe hårt

– löparen och bloggaren Lars Södergård skrev ett bra inlägg på sin blogg om förra sommarens träning innan SM 10000m. Han hade varit skadad under våren. Det var tre veckor innan SM, och han körde fart varannan dag och lugn kort distans varannan dag. På detta gjorde han 29.43 på SM! Det visar att man kommer långt med en stabil grundträning. Då har ”man råd” att missa lite och ändå få till en formtopp.

– Kipsang hade kraftfullt steg och bra hälkick i 2.57 min/km vid 37 km idag! 

– Nu blir det ansiktsmask och ögonkräm. För jag är så trygg i mig själv

– Umeå IK fixade 3 poäng mot Jitex idag. Spelarna i Umeå IK har verkligen lyft sig. Men Tyresö verkar vara i fritt fall. Jag tycker synd om spelarna och Tony G.

– Värvet hade Jonas Åkerlund som gäst. Mycket bra. Men vissa avsnitt/gäster har varit lite sega på slutet. Filip& Fredrik hade en sjuk vinkel idag. Fredrik brukar fantisera att han petar ut de cornflakes liknande skorporna av levrat blod i näsan. Och använder dessa som kontaktlinser ?!

– Bäst just nu enligt broder Anders: Liverpool och träning 11 dar i rad

– Bäst just nu enligt LG: Simian Ghost och Niklas von Arnold. samt London och olika typer av träning


Nr 4 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test av trailskor – 12 nya modeller!
  • Bästa passen! Tre enkla nyckelpass
  • Slipp smärta i hälsenan
  • 21 smarta knep för alla löpare
  • Därför motverkar löpning demens
  • Så tränar du i rätt fart
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 84:e RW Blogginlägg


– Jag är handen som håller flaggan, jag är ficktjuven på centralen (Kent nya singel)


– Baksmällan efter två fina veckor i Portugal gav mig 4 ofrivilliga vilodar. Mycket jobb på skolan och massor av träningsprogram som skulle ut. Men igår körde jag lite backträning plus styrka. Och idag 20 st 45-15 i hyfsad fart + TRX styrka. Imorgon 90 min cykel/crosstrainer. 

– Stavhopparen Sergei Bubkas son är en framgångsrik tennispelare (spelar Davis Cup i Ukrainas lag) För ett tag sen ramlade han ut från tredje våningen i ett hyreshus. Men klarade sig så bra att han spelar tennis igen?! Vilka gener den grabben har. Minns ni Bubkas alla världsrekord i stavhopp. Hans bonusar med Nike och arrangörerna gav honom extra för varje världsrekord. Han höjde en centimeter per tävling och satte väl ett 30 tal världrekord och skrattade hela vägen till banken.

– Dotter Malin satte nytt personrekord på Premiärmilen förra helgen med 37.46 !  Nu laddar hon för Womens Health halvmaran den 26 april. Igår körde hon 2 x 20 min tröskel i 3.50 fart. Det gick lätt, pappa! sa hon. Sonen Mattias gifter sig den 8 augusti med sin Linn. På nån herrgård i Nacka. Han är PT på SATS och duktig på allt. Så här såg dom ut för 25 år sen. Mina bästa, finaste.

– Vi hade fina Runners Worldveckor i Portugal. RW har sköna medarbetare med Stefan Larsén som den kloke, Gysing som den poetiske, Jonas Lund som den löparnördige, Sofia H som modetjejen, Nina som den lugne , Pernilla som den snygga och Hasse Lodin som rebellen. Min roll är den pratsamme, rolige fd löparen. 

– Såg ett klipp med en ung Carola Häggqvist/Sögaard som gäst hos Hagge. Hon berättade för Hagge Geigert att hon kämpade med körkortet. Hagge ställde några enkla frågor om vägskyltar och ur publiken kom en utklädd polis med ett jättestort körkort. ” Varsågod Carola, Här får du ditt körkort”!  Och det var smärtsamt att se när Carola gick på det?! Oj vad bra, då måste jag hem och öva lite ….. Hoppas det blir bra när hon nu skall vara med i ”Så mycket bättre”. Hon har ju fin sångröst och några fina låtar

– Jag får ibland möjligheten att testa nya skor. Under min karriär sprang jag på Nike (1981-2002) med Springtime har vi Asics (asics är nog marknadens bästa löpskor), jag testade ifjol Pearl Izumi. Tyresö hade Adidas och Umeå IK Puma. Nu fick jag provspringa en helsvensk sko som heter Salming. Lätt, 5 mm drop och mycket fin löpkänsla. Salming running som dom heter på FB och Instagram har också fina bilder mm. Jonas Colting och Ida Salonen är affischnamnen. Jag återkommer efter ett tag. Men positiv känsla på kortintervallerna.

– Peppe är frisk igen efter sin Twar. Nu fick jag en bild där han tycker han gått upp i vikt?? Skärpning Peppe, du är tunn som en räka. 

– På tisdag skall jag ha två föreläsningar på Länsförsäkringar. Löpning för nybörjare och löpning för erfarna. På fredag åker jag som ledare med Springtime till London Maraton i 3 dar. Är det sant att Mo farah får 7.5 milj kronor för att springa halva loppet ?

– Jag och Naprapat-Hasse och Dr Eriksson hade trevligt på vår avslutning på NOX. Hasse äger nästan NOX varje fredag. Själv håller jag låg profil och försöker sköta mig. 

– Asics-utmanarna fick sitt 5:e 4 veckorsprogram idag. Nu kör dom vecka 15-18. Långpass på 30 km. trösklar, backe plus lite tävlingar för att stämma av. Gökay har kört en del på cykel pga av en fot. Han klarade ändå 52 min på Premiär-milen! Jag tror att alla kommer klara sitt mål. Annars får jag brutalst sparken av RW och Asics. Tur att jag är så trygg i mig själv.

– Tung vecka för mina elever i skol SM i fotboll. I torsdags förlorade mina tjejer mot Piteå med 3-0 och igår fick killarna stryk med 2-0 av Prolympia. Annars hade fått åka till Stockholm den 7 maj för semifinaler. Nu lipar vi ett tag och sen önskar vi Piteå och Prolympia lycka till.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Obskyra house-singlar NAX ACID-Purple flower on the moon (Phorma)

– Bäst just nu enligt LG: Att Umeå IK vann mot Piteå och att Tyresö gick till semifinal i Champions League samt att jag är så trygg i mig självLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 83:e RW Blogginlägg


– ”Jag är dom första kalla regnen. Jag är frosten där inget växer” (Kents nya singel)

– Vecka 2 i Portugal är snart till ända. Bra gäster och fint väder. Vi har tränat bra och varierat. Löpning, löpfys med Peppes syrra Sanna Hed (riktigt bra pass med en riktigt bra tjej) yoga, stretchklasser mm. Jag har skött min kost och träning ganska bra och är lite på g.

– Igår hade jag föreläsning om träning (löpning, träningslära och styrketräning) Det kändes bra och jag tror jag hittade bra nivå. Jag gillar verkligen föreläsningar och den kontakt man kan få med publiken. Oftast…

– Bergspasset klarade vi av idag. Jag tog mittengruppen på 10 km. Behagligt tempo och bra väder. Grabbarna Grus (Österlund, Fahlen, Bergstedt mfl) blåste 14 + 14 km i bergen på 4.08 in/km i snitt. Respekt!

– Jag poserar ofta i olika sociala medier (utan speciell övertalning) Här är jag och Bumblee Bee Bergstedt på muren. Jag är chefen och han är vice.

Team Nordmark heter en grupp på FB. Mikael skall springa Stockholm maraton med sin 5 åriga son. Sonen har en hjärnskada och måste ha en specialrullstol med stöd för nacke/rygg. Mikael är här och tränar förloppet och samlar in pengar till Team Nordmark. Han älskar min klädstil och som ni ser har han lärt sig mycket redan.

– Lars Södergårdh är en ny bloggare/löpare här på RW. Kolla hans senaste inlägg där han skriver bra om intrevaller på tid vs sträcka. Bra och tänkvärt

– Mina Asics utmanare trummar på. Malin har varit i Denver och sprungit tuffa pass 06.00 på mornarna. Hipster -David gillar naturella pass med flyt. Peter matar tusingar utan att blinka. Lena har varit i Portugal och kört massor av km. Och Gökay har lite skavanker och måste cykla en del.

– Ikväll är det panel-debatt med Runners World. Dr Eriksson skall svara på frågor om skador och jag skall svara på frågor om allt annat. Förra veckan hade vi bland annat ett mode-tema med Sofia Hedström och framtidens/dååtidens löpning med Jonas Lund som moderator och Kjell-Erik Ståhl satt i panelen. Ståhl trodde inte hans Svenska rekord på maraton på 2.10 kommer att slå. Kanske är Mikael Ekwall mannen att fixa det.

– Tyresö lyckades fokusera på fotbollen och slaktade det Österrikiska mästarlaget med 8-1 i cL kvarten. Marta 3 mål-Press 3 mål. Skönt med lite andrum för spelarna och Tony. 

– Umeå IK har snart alla spelare i full träning. Vi väntar på Jenny Hjolman bara. Medans jag varit i Portugal har min dotter Malin skött löp/snabbhetsträningen. Nu väntar cupmatch mot Piteå till helgen. Sen toppar vi formen lite innan serien startar 13 april (den dan fyller jag 56 år)

– Peppe Lindholm blev sjuk i Twar strax innan Portugalresan. Han deppar på hemmaplan men håller på att piggna till. Under tiden sträcktittar han på True Detective och laborerar med sitt skägg. Jag tror att han är kär i Anton Krupicha.

– Artisten Petter har skrivit en bok som heter ”16 rader”. Det betyder att det är 16 rader i versen innan refrängen kommer på en rap-låt. Jag skall testa att skriva en sån låt nån gång.

– Ny bra musik: War on drugs, Sophie Zelmani, Liars samt glädjande att hjälten från Jills veranda Doug Seegers kommer till Sverige i sommar.

– Jag saknar mina elever lite. Med Bräntis eleverna har vi SM kvartsfinal nästa vecka. Och mina Friidrottselever skall slipa form innan säsongen börjar.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Hammarby och träning flera dar i sträck

– Bäst just nu enligt LG: Glasskulor och sol


Antal kommentarer: 1

LG Skoog

Tack Anders. Jag har ändrat formuleringen i inlägget. Och förstår hur du tänker. Jag hoppas att Mustafa Muhammed får till ett lyft och gör 2.10 också. Och 24 årige Ekwall (Mats Erixsson som tränare) måste vara en kandidat till såna tider.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 82:a RW Blogginlägg


– ”Jag kan inte ens  gå utan din luft i mina lungor” (Kent)


– Fantastiskt fin vecka i Portugal. Jättebra ledare och trevliga gäster. Och som vi tränat… Löpning, yoga, Old school dance, HIIT, Crossfit, stretchpass, styrka och massa annat. Här är veckans ledare 

– Vi körde en lunchwod 6 dar av sju. Här är de enda som orkade sista dan.Stina, Naprapat -Hasse, Kingen och Britta. Jag känner mig stark som tusan.

– Fredrik Lindström var gäst i Värvet. Han känner sig vuxen nu. Det visade han genom att att ha färska tulpaner och godis i skål. Han berättade att rikssvenskan kommer från Nyköping. Världens vackraste ord var Sommaräng och världens fulaste ord var…… Det går inte att skriva ens. Det är oerhört fult.

– Kjell-Erik Ståhl har varit nere denna vecka som gäst och hade en intressant föreläsning. Han har sprungit 101 maratonlopp , varav 70 st under 2.20 tim !! Under en 12 månaders period sprang han 14 maror med en snitt-tid på 2.16.11 !!

– Här är jag helsponsrad och stencool. 

– Naprapat-Hasse är en älskad man av många. Han är snygg, långhårig och har byggt upp sin fysik. Han tror han är kung på squats (knäböj) Men kolla vad stel och kantigt det ser ut.

– Mina Asics adepter rusar på mot Stockholm Maraton. Allt flyter inte perfekt. Några småskavanker ochtidsbrist ställer till det ibland. Men jag känner mig lugn och vet att dom kommer fixa sina mål. Kolla in deras bloggar. Fina bilder och kloka ord.

– Tyresö ser ut att rädda klubben undan konkurs. Men hur har det kunnat gå så illa? Jag märkte ingenting när jag jobbade i föreningen. Champions League kvartfinal imorgon. Det är inte lätt för spelarna att koncentrera sig fullt på fotbollen. Och Tony Gustavsson har jobbat hårt nästan ensam. Dock är spelarna mycket proffsiga och kan nog fokusera imorgon.

– Jag hann se klart TV serien True detective innan jag åkte till Portugal. Fantastiskt bra serie. Dessutom kommer säsong två av fängelse serien Orange is the new black snart.

– Löpträningen härnere har präglats av variation. Långpass, kort intervall, långintervall, fartlek och mycket fokus på löptekniken. Jonas Buud sprang 28-29 mil förra veckan. När han springer i 3.20 min/km så bildas bara 1 mmol mjölksyra. Det är först på 3.00 min/km (20 km/h) han passerar gränsvärdet 4 mmol. Grymt bra!

– Ikväll kommer rapparen Petter till Portugla för att träna inför Brooklyn halvmaraton. Han skall desutom föreläsa och lära mig Hip-Hopens hemligheter.

– Mitt Hip- Hop namn är ”Big Dolla”

– Liverpool vinner med 6-3 mot Cardiff (Suarez 3 mål och 28 totalt) Om några månader åker jag till Liverpool och ser sista matchen i Premier League mot Newcastle. Kanske , kanske får vi fira stort. YNWA !

– Ny bra musik: War on drugs och Sophie Zelmanis nya

– Umeå IK trummar på och börjar få ordning på lagbygget. Fystester förra veckan som var riktigt bra. Såja!

– Bäst just nu enligt broder Anders:Träsk-tian (löptävling i skog och blötmyr) + filmen Grand Budapest Hotel samt långpass

– Bäst just nu enligt LG: Att jag är lite på G samt Pringles Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 81:a RW Blogginlägg


-” Om jag vore borta nu , så skulle jag gå hem”! (Hasse Wiktorssons svärfar)

Dag 1 på Training Camp Portugal. Morronjogg 30 min + rörlighet. Frukost. Kl 11.30 HIIT (high intensitive training) med sköna Charlote Wilk, Lunchwod med bästa gänget. Lunch, sol och snabbt iväg för att se Liverpool krossa Manchester United med 3-0. Löpskola med 35 motionärer, middag, mingel, jobba med min och Hasse Wiktorsson kommande Löparbok. Samt ett roligt samtal med Kjell-Erik Ståhl. Jäklar vilka historier denna man har.

– Charlotte Wijk är en cool tjej som hade en hög position på modeföretaget Odd Molly, men ville jobba med sport. Så hon slutade och började på Reebok/Adidas. Nu är hon ledare för oss i Springtime (Kettlebells, HIIT, och löpning) Men hon är kass på mode! Hon tror man skall vika upp tajtsen?? Tönt!

– Malin vann Västerbottens GP i löpning 2013. Pokal och 3000:-. Grattis min fina dotter!

– Min utsikt från hotellfönstret

– Konstnärinnan och fotbollsspelaren Alexandra Nilsson har tidigare målat Greta Garbo och Ingrid Bergman åt mig 1 x 1 m i metallicfärg. Igår levererade hon Håkan Hellström! Med ledorden : ”Livet börjar om varje dag. Varje sekund”!  Världsklass.

– Stefan på Burmans musik ville uppmärksamma kvinnorna på Kvinnodagen. Dessa båda grymma CD:s blev resultatet. 59 låtar och Ronnie Spector och Rachel Sweet på omslagen.

– Imorgon blir det yoga, cirkelgym och långintervaller. Samt lite solning. Mina ben är gråa? Jag har aldrig haft så taskig färg på kroppen. Ja jag vet att utseende inte är viktigt. Men vill ha gråa ben?

– På tal om usla priser på tävlingar i radio. Man fick en kylskåpsmagnet i nåt program. Mats Olsson hade hört ett program där man kunde vinna en fin disktrasa?  Disktrasa?

– Patrik Ekwall berättade usla historier från ”veckans garv”. Här är en: ” Jag beställde ett rum med tvättfat. Tvättfatet ser jag. Men var är rummet”??   Historiskt usel.

– Disktrasa??

– Jag skriver en lång artikel i nästa nummer av IKSUs medlemstidning. Den handlar om löpning och innehåller bland annat träningsprogram samt en intervju på mig. Meddelas endast på detta sätt.

– Fredrik Lindström sågade Fredrik och Filips podcast i ”fråga kultereliten”. Filip kommer inte förlåta honom om dom inte får en offentlig ursäkt.

– Bäst just nu enligt Broder Anders:  Träning 7 dar i rad. 

– Bäst just nu enligt LG: Portugal och att dom gråfärgade benen snart är bruna


Antal kommentarer: 1

Malin Bolte

Åhhh va kul då är jag lite med även i Portugal, härligt! Önskar jag var där på riktigt…:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 80:e RW Blogginlägg


 ”I been running with the devil, but i know his not my friend”! (Doug Seegers, i Jills veranda)

– Sportlovsveckan i Umeå är snart över. Uselt väder tills idag då solen kom fram. Jag saknar mina elever på Bräntbergsskolan lite grann. Ibland är man spuless på dom och längtar till loven. Men efter några dars ledighet saknar man dom.

– Träningsmässigt har veckan varit bra. Tre pass á 90 min på Crosstrainer + tre pass löpning (15 x 200 m + 15 x 1 min backe + 5 x 1000 m) samt styrka vid 4 av passen. Korta intervaller och backe klarar jag i ganska bra farter, men 1000 m intervallerna var ett bakslag. Jag klarade inte under 4 min på nån av loppen. Men på lördag blir det 2 veckor Runners World/Springtime training Camp i Portugal. Då skall trösklar och uthållighet förbättras. Samt solbrännan förstås. Jag springer fortare när jag fått bort den där blå/vita hudfärgen man får på vintern.

– Jills Veranda har varit en succe under de sista veckorna. I torsdags hade Jill Johnsson besök av Weeping Willows sångaren, Magnus Carlsson. Dom träffade en hemlös man som hette Doug Seegers. Och denne Doug knäckte både Jill och Magnus totalt med sin röst och gitarrspel. Det slutade med att han fick spela in sin egen makalösa låt ”Going down to the river” i Johnny Cash studio. Han satte sången på första försöket. Magisk. Kolla in på SVTplay genast.

– Dotter Malins överansträgning i höften försvann efter 5 dar rehab. Hon testade lite farter igår. 5000 m på 18.45, vila 4 min + 3000 m på 10.28 vila 4 min + 1000 m på 3.18 ! Helt ok va?

– Jag skrev om träning inför milen i senaste RW. Dessutom bifogade jag tre stycken 8 veckors-program för Sub 40, sub 50 och sub 60 min på milen. Tyvärr blev det några tryckfel som vi satt in en rättelse på. Sub 60 programmet var felfritt. Sub 50 vecka 1, dag 2: farterna skall vara 5.20-5.10-5.00-4.50-4.40-5.00 (INTE 5.40 på 5.e intervallen) Vecka 3, dag 3 och 4 skall distansfarterna vara 5.40 och 5.45 (INTE 6.40 och 6.45) Samt Sub 40 programmet så skall testloppet vara 5 km (INTE 6 km)  Förlåt !!!!! Jag var trött och sliten samt lessen och övergiven.

– Värvet hade bröderna Martin och Kristian Luuk som gäster. Kul som tusan att höra hur Martin hade varit avundsjuk på Kristians framgångar och ur dom hanterat detta.

– Umeå IK:s landslagsback gjorde comeback efter 10 månaders skadefrånvaro idag. Hon spelade 30 min och slog 13 passningar varav 12 till rätt adress. Hon vann 5 närkamper och förlorade en. Hon hade ett friläge efter en hörna där hon drog målvakten med fick felträff och skör utanför. Välkommen tillbaka! (Umeå IK slog Umeå södra med 3-0)

– Asics-utmanarna har fått sitt fjärde 4 veckorsprogram nu. Längre långpass, tröskel och backe är olika teman i innehållet. Dom är väldigt hängivna och duktiga. De bloggar ganska flitigt också. Alla har sin egen stil och kommer bli starka av denna resa.

– Mitt gamla Tyresö FF riskerar konkurs??!!  Jag märkte inget när jag lämnade i höstas. Men uteblivna sponsorer och dyrt läktarbygge är några av förklaringarna. Spelarna fick lön i januari , men inte i februari. Hoppas dom fixar detta och går vidare i Champions League.

– IFK Umeås starke man, Hasse Nilsson skall vara löpledare i Turkiet. Han kommer göra succe med sin enusiasm och pedagogiska förmåga. Men nu får vi hoppas att han lämnar sina minimala splitshorts hemma. I ledarkitet från Asics är det mera funktionella och moderiktiga löparshorts. Bara han fattar att han måste använda dem. Bröderna Berglund är också med som ledare. Där Tony står för lugn och struktur och Niklas tar hand om damerna.

– Många gamla historier om mig kommer fram då och då. Förra veckan frågade en flyktig bekant – ” Är det sant att du lurade din son och hans kompisar att du blivit knivstucken när dom kom från skolan?”  Ja, men det var länge sen och är preskriberat nu. Så här var det: Jag tejpade fast en Mora kniv med avbrutet blad på min bröstkorg, sen smetade jag ketchup runt om och la mig på golvet och spelade död när dom kom från skolan. Det blev en liten chock när dom öppnade dörren. Men jag klev upp nästan direkt och skrattade. Sen fikade vi och hade en fin eftermiddag. Bilden nedan är på min son och dotter dagen efter ”knivskämtet”. Dom ser normala ut va?

– Veckans skivfynd. (kolla in de två Sarah Bernard godbitarna från Nya konditioriet) jag åt bägge på 30 sekunder

– Kolla in Maraton-podden med Petra Månström. Denna vecka har hon Anders Szalkai som gäst. Szalkai har verkligen gjort avtryck i löpar Sverige. Han är ödmjuk, pedagogisk och väldigt hängiven. Hans TSM grupper och hans maratonprogram är verkligen en bra ide. Dock är han en usel snickare och att sköta sin trädgård. Han anställer folk som slår in minsta spik eller planterar några perenna växter. Under tiden bränner han av 1000 meters intervaller runt kvarteret. Han är cool, han ser cool ut och alla damer älskar honom.

– Hårinpackningen jag gjorde förra veckan funkade jättebra. Nu har jag tjockt självlockigt hår. Innan var det tunt och stripigt.

– Naprapat-Hasse och flickvännen Josefine Bring jobbar effektivt. Här stretchar Josefine samtidigt som hon borstar tänderna, sms:ar och ser på TV.

– Testa detta pass: 15 x 300 m (de första 5 loppen i milfart/vila 30 sek) (nästa 5 lopp i 5 km fart/vila 45 sek) ( de sista 5 loppen snabbare än 5 km fart/vila 1 min).

– Avsluta med en ”Lucky 7 Wod” som består av 7 pushups-7 situps-7 squats-7 mountainclimbers-7 ryggresningar-7 burpees-7 höftlyft. Så många varv du hinner på 7 minuter. Du kommer se ut som hundratusen dollar efteråt.

– Min son och sambon Linn håller på att rensa ut kläder och skor. Mattias har mer kläder och skor än Linn? Hur blev han så fåfäng?

– Bäst just nu enligt broder Anders: Storebror LG

– Bäst just nu enligt LG: Jills veranda och Portugal v 12-13Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*