Morgonrundan är den bästa rundan


En springtur tidigt på morgonen innan jobbet- det är den bästa rundan det!
Jag och min bättre hälft gav oss ut i mörkret, inte helt vakna, för en löptur. Det var lite kyligt och blåsigt men så fort man kommit igång och väckt kroppen så känns det riktigt bra. Man är helt ensam och det är så tyst och lugnt ute. Det är som att ha en hel stad för sig själv, ganska häftigt ändå. Vi lunkade på och skramlade ihop 10km. En perfekt start på dagen!
Man känner sig pigg och fräsch och det sätter en skön prägel på resten av dagen. Det enda jobbiga med de tidiga löpturerna är steget ur sängen, sen går det rätt bra 😉 Ut och njut av morgonen lite oftare, ni kommer ha hela stan för er själva!

Julinumret ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Extra tidning, Smart Mat, 31 somriga recept
  • Alla fixar milen
  • 10 grymma sportbehåar i stor test
  • Tänk dig snabb
  • Luta rätt, kuta lätt
  • Soma Move, Rörlig & stark nu
  • Träna som en sprinter

 

Prenumerera


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Julvecka och julträning


December månad har rullat på alldeles för fort och jag hinner knappt med i svängarna. Nu är det redan endast ett par dagar kvar till julafton och många har ett fullspäckat schema att hinna med. Passande nog har jag en lugn träningsvecka. Efter förra veckans 140 km känns det visserligen välbehövligt. Jag ska dessutom unna mina något slinta ben en massage. Något jag unnar mig alldeles för sällan. Antagligen gör det ingen större skillnad när det blir så sällan.

Måste bara passa på att dela med mig av gårdagens FANTASTISKA löprunda, ca 23 km med en bra känsla i kroppen, soluppgång, bra sällskap och en avslutande frukost på Artisan bageri (inget nytt här inte).

Men en sammanfattning på läget allt som allt är kort och gott- Happy runner!

Flyter er träning på lika bra?

Hur fint är inte detta?!

Börjar bli ett par bilder härifrån nu, får väl byta vinkel till nästa gång.

Veckans träning och 1000m-lopp


Min tuffa träningsvecka har tuffat på bra. Jag har kört en del distanspass och har fått ihop ca 14mil. 
Utöver distanspassen har jag även kört ett intervallpass á 10x200m och ett 8x1000m pass. Båda gick helt okej och benen fick känna på lite fart. Som grädde på moset denna vecka sprang jag även ett 1000m testlopp igår (loppet gick åt skogen). 

Hur ser det ut för er? Har ni haft en bra träningsvecka?

Ha en fortsatt fin söndag och advent! 

Musikhjälpen-jogga ihop ditt bidrag


Har haft fullt upp de senaste dagarna så bloggen har hamnat lite i skymundan. Det har i alla fall hittills varit en bra träningsvecka och jag känner mig pigg och fräsch trots många pass.

För att tala om något helt annat, många kanske har sett att Musikhjälpen pågår just nu. I år går alla insamlade pengar till att barn i krig ska ha rätt att gå i skolan. Alla som vill har möjlighet att starta sin egen insamlingsbössa där pengarna går direkt till Musikhjälpens insamling (hur smidigt som helst). Vi har startat en bössa i Karlstad i samband med ett event imorgon lördag. Vi kallar det ”Juljoggen” och det går ut på att alla som vill är välkomna att springa med oss i Karlstad, men även de som inte kan närvara eller bor på annan ort har möjlighet att bidra. Ta dig bara ut och spring, jogga eller gå och lämna valfritt bidrag i bössan. Förena nytta med nöje helt enkelt!

Du hittar eventet HÄR och vår insamlingsbössa hittar du HÄR!
Så lämna ditt bidrag och få en skön tur ute i friska luften. Det kommer bli dina bäst investerade pengar denna jul 🙂

Ha en riktigt bra helg!

Bita ihop när det känns tungt!


Helgen är slut och jag har haft en riktigt bra sådan med en perfekt mix av löpning, god mat och trevligt sällskap. Nu är jag laddad för en ny, tuff träningsvecka. Benen känns laddade men det känns fortfarande lite tungt att ta sig ut, tror det beror på årstiden och mörkret. Men ibland får man bara bita ihop. Det är inte så långt kvar på året så det kan få kännas lite tungt, efter nyår blir det en nystart!

Jag har som sagt en tuffare träningsvecka framför mig med totalt 130km att samla ihop. Utöver distans ska jag få till två intervallpass. Idag kör jag 10x200m och senare i veckan blir det 8x1000m. Känns skönt att bygga upp lite fart i benen igen.

Hur ser er träningsvecka ut?

I helgen ska jag…


I helgen ska jag…
Springa ett långt skönt distanspass följt av standardfrukosten på bageriet. Kan knappt tänka mig ett helgpass utan nu. Ska även hinna med ett intervallpass för att få upp lite fart i benen.

Förhoppningsvis finns det även tid över för lite extra sömn också. Vila är ju viktigt! Mina träningsveckor är uppdelade i tuffare och lättare veckor för att ha tid att återhämta mig. Det kan vara trixigt att få till vilan rätt och att hitta balansen mellan återhämtning och träning. Får kroppen aldrig tid till återhämtning kan man heller aldrig få ut så mycket man önskar när väl de tuffa passen ska genomföras. Men man lär känna kroppen och dess signaler för när kroppen behöver vila.

Hur ser ni på vila och återhämtning? Hur lägger ni upp veckorna?

Trevlig helg!

Långpass+helg+Artisan bread=sant!