Blogg

Ny header!


Efter påtryckningar från min designerlillasyster har jag nu bytt headerbild till bloggen. Den förra var suddig och ful. Mailet som systera min skrev till mig var inte nådigt. Hon beskrev den förra bilden ” som du har fått en släng av Downs syndrom”. Jo tack! Av pensionärer och syskon får man minsann höra sanningen.
Tack till Micke Lokner som tagit den proffsiga bilden och Virre för retuscheringen.
Nu ska det väl iallafall duga va?!


Nytt nummer i butik 11 – 28 augusti

  • Tema traillöpning
  • Stor guide! 17 nya trailskor
  • Träna smart. Fem enkla steg för effektivare löpträning
  • Nycklarna till ett bättre Lidingölopp. + Träningsprogram för fyra sista veckorna
  • Har du ont i stortån? Så här slipper du det
  • Kan man bli en bättre löpare -med bakterier?
  • Därför ska du inte springa med 180 steg i minuten
  • I klimakteriet? Så här påverkar det din träning – och det här kan du göra
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Härliga vår!


Oh shit vilken intetsägande titel…men veckan har hittills varit helt utmärkt för våren, glädjen och lusten har äntligen kommit tillbaka!

Började veckan med massor av energi och träningsglädje. Morgonsim och fika på Lisas på tisdagen var första på år och evigheter. Gött att vara tillbaka med mina världsbästa triathlonkompisar. Drog sedan till Ludvika för lite glassigt fältarbete i solsken och värme och därefter lyx på hotell (ett helt gym för mig själv där jag kunde poppa Euphoria och fet house medan jag cyklade loss men helt otroligt pigga ben).

Igår bokade jag in mig på ytterligare ett läger. Denna gång till Mallis i 2 veckor med mina allra bästa. Kan inte blir bättre! Efter månader av velande fram och tillbaka om var, när, hur och varför jag ska åka kom jag äntligen fram till beslutet. Jippi! Börjar nästan kännas som om jag är elittriathlet:).

Toppade med att springa 2-km intervall på ”Gänsvägen” (mot Vansbro) i Norhyttan. Inte en bil eller levande själ på hela turen. Det är annat än söndagsträngseln runt Årstaviken det. Fan va skönt, och riktigt bra tryck i spirorna.

Och jag kan bajsa igen! Hur bra är inte det!!!! Nu kan jag börja träna som vanligt igen:)

Resterande vecka tillbringar jag hos mina föräldrar i underbara Norhyttan:), ett fantasktiskt ställe på alla sätt och vis. Jobba ska jag göra sittandes i län med solsken i blick och en kopp kaffe bredvid mig ända tills älsklingskarln kommer puttrandes i röda bilen imorgon eftermiddag.

Det är såhär man finner harmoni i kropp och sinne:)!

Simtur i Orsasjön sommaren 2011

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Blåbärsutmaning och back in buissness


Nu tror jag varenda bakterie (ond som god) är död i kroppen för mig. Kan fortfarande inte äta fast föda men vad gör väl det när man blir smal och fin:).

Premiärade på cykeln igår. Det gick riktigt bra! Klarade mig från bonkning och kände mig riktigt stark! Äntligen! Tror Lelles kladdkaka var jävligt bra uppladdning dagen innan.

Kvällens simpass med SCT innehöll 400 meter test igen. Sist (18/12) var nuffrorna såhär:

400 fritt: 5:34 puls före 88, puls efter 166, puls 120 s efter 84.

Igår såg det ut såhär:

400 fritt: 5:30 puls före 90 bpm, puls efter 168 bpm, puls 120 s efter 128.

Förbättring med 4 sekunder och jag låg jämnt med Patrik denna gång! Finemang. Känns bra att ha förbättrat sig utan att ha simmat ett skvatt sedan Head Camp v. 9 då jag blev sjuk:).

Robertsson, den lille spjuvern, ville sedan utmana mig i 50 fjäril. Peace of cake, tänkte jag. Karln kan väl inte ta sig fram 25 meter ens, trodde jag. Men tji fick jag. SuperFredrik tog mig med en halv kroppslängd. Men jag simmade iallafall snyggast;). Det fick bli revansch på 50 rygg. Syran sprutade och vattnet forsade in i näsan, men jag tog honom. 1-1. Nu fick vi lov att köra bröst också. Trodde benen skulle gå av i benkicken. Vilket vidrigt simsätt det är! Robertsson tog mig igen! FAN! 50 fritt och jag var totalbesegrad. Jaja, jag tog han allafall på 400-ingen. Kul var det. Man borde tävla MER! Minst en 50-ia varje simpass:). 

FAN vad kul det är att träna!                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
                                                                                                                                       Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Nätshopping


För att inte helt tappa greppet och bli deprimerad under sjukdomstider är mitt bästa tips shopping!

Då kan man drömma bort och tänka på hur snygg man kommer vara i sommar på tävlingarna, för bra, det verkar man ju inte bli…

Här är mina bästa sidor:

Fina baddräkter från Tyr (favvisen med ringback eller microback för optimal rörelsefrihet): http://www.shop.nordicsports.se/

Finaste träningskläderna: http://www.fusion.dk

Allt du kan tänka dig, BILLIGT: http://www.wiggle.co.uk och http://www.chainreactioncycles.com/

Här köpte jag min tempohoj:
http://triuk.com/

Jag har dock ett stort problem. Vart säljs denna hjälm? Någon som vet? Fjolårets modell som jag suktat efter länge nu. Vill ha!

TIPS: När man shoppar på utländska sidor typ Wiggle och Chainreaction blir det ALLTID problem med transportbolagen i pakethanteringen (när de kommer till Sverige). De flesta svenska skitbolag verkar nämligen tro att ingen har jobb att sköta, utan alltid är hemma mellan 8-17. Helt idiotiskt. Efter många psykbryt och samtal med kundservice har jag dock fått reda på att man kan sätta upp en lapp på dörren där det står att de FÅR ställa paketet vid dörren, ange att lappen godtas som kvittens och skriva under. Man får inte byta adress när paketet väl är skickat så se till att du har någon på adressen som kan ta emot paketet (typ skicka det till mormor eller till jobbet) eller kör lapptricket. En annan skum grej med transportföretagen är att de inte anger NÄR paketet kommit eller när de försökt  leverera. Det måste du själv hållakoll på via kolliID. Annars  funkar det oftast fint!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

SMACK-serien börjar!


Den 28:e mars börjar Sigtuna-Märsta-arlandas cykelklubb arrangera de gemytliga tempo- och linjeloppen igen, nästan varje onsdag. Perfekt tillfälle att testa formen. Första tillfället blir tempo 10 km. Fullt ös!
Sjukt bra att tävla i cykling för att hitta formen. Svårt tycker jag att trycka på allt man har under ett träningspass. Förra året blev det dock 0 genomförda smacktempolopp. Bilkö, sjukdom, regn och jävulskap med cykeln satte stopp för mitt deltagande. Nu jävlar ska jag bli frisk och vara med!

Hela tävlingsschemat finns här.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Jodåsåatte….


I fredags fick jag äntligen börja löpa 25-30 minuter lätt. Det var underbart, trots att hostan tvingade mig till några stopp. Ett lätt trainerpass på lördagen med fokus styrka och acceleration utan att det skulle kändes jobbigt, ett corepass på det och jag kände att jag var på väg tillbaka. Nyvunnen träningsglöd och energi!
MEN. När äntligen slemmet, hostan och snoret började avta och jag kunde starta upp träningen igen, vad händer? Jo, jag åker på maginfluensa och har spenderat senaste dagarna med att sitta på toa alternativt ligga och sova. Kroppen har värkt som om jag skulle ha gjort en ironman tre gånger om och allt jag lyckats få i mig ar varit vatten och cola. Vad i helvete är det som händer? Jag som ldrig brukar bli sjuk?! Trevligt, nej. Att ha rännskita och feber är inget jag önskar ens min värsta fiende. Det är sååååå synd om mig!
Idag är jag liiiiite piggare, orkar iallfall surfa lite på Ipaden och kolla tävlingar. Skulle ju köra Vansbro var det tänkt men nu verkar tävlingen helt enkelt fulltecknad! Vad göra? Ber till gudarna att det kommer fler startplatser. Vill så gärna tävla där, det är ju nästan hemmaplan och tävlingen ligger perfekt i tid. Om inte det nu går måste jag se mig om efter en annan tävling på halvdistans. Århus och Barcelona är två alternativ, speciellt eftersom min vän och supertriathet Åsa Lundström ska tävla där. Har anmält mig till Kalmar, det blir age-group ändå. Nu är det gjort iallafall. Sedan har vi cykel SM. Om jag nu lär mig cykla vore det hejdundrande kul. Här finns en karta över bana och banprofil: http://www.mapmyride.com/routes/fullscreen/68991956/Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*