Pang pang Pavel


… by the way!


Små segrar är också segrar! ( K Gysing, slaget vid Prag, 2013 e Kr)

Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Träna ännu smartare
  • 7 löparklockor i stort test
  • Bästa passen! Höstens grymmaste träningspass
  • Mikronutrienter? Viktigare än du tror
  • Spring för din knopp! Därför är löpning bra för din hälsa
Bli plusmedlem nu
Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Tål att påpekas Lennart 😉Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Kalla fakta


Här i Prag förstår de att uppskatta ens verkliga värde.

Ser mig numera i spegeln i ett liksom förklarat ljus.

Men med uppburenhet kommer förstås ansvar.

Det borde man ha tänkt på innan man träffa Johnny!

Och nä, inga hen i Tjeckien än! Här kör man  med traditionella genus!

Längre rapport  i RW! Nu är det dags för elitlöparen att åka hem …


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Cold case


Tänkte det är bäst man skyndar sig att meddela resultat, annars kommer Mårten här i bloggen bredvid och klagar över att man är långsam.

Idag kände jag mig f ö rätt långsam i största allmänhet, funderar på om jag håller på att bli gammal  PÅ RIKTIGT eller om det bara är så att jag har tränat dåligt. Kanske börjar man bli ett Cold case?

Det var rätt svalt, runt 4 C, och lite småvindigt, så körde med långärmad meriontröja och linne och vantar. Korttights naturligtvis (aldrig långtights över 0, en gammal princip som redan vikingarna körde med), men ett par vadkramar i illgrönt.

Sålunda rustad anträdde han resan mot mål.

Pavel såg jag aldrig till. Däremot passerade en ballonggubbe vid 18 km. Stod 1.30 på ballongerna. Hade jag haft en luftbössa hade jag nog försökt pricka den gula ballongen.

Men jag lugnade ner mig, tog några djupa andetag, övade mig i mindfullness, och gick i mål på 1.30.23. Förra året i Berlin sprang jag på 1.26.36. Är det så här det ska bli nu? Tappa 4 min om året.

Men man kan ju alltid trösta sig med statistik. Kom nia i åldersklass, M55 (det börjar bli mycket nu)  … som väl egentligen är namnet på en uniform? … och blev bästa svensk (i åldersklass). vilket meddelats brorsan som springer i Berlin i morgon. Där ska det bli 5-6 grader varmt och sol, rena smörvädret.

Har inga bilder idag, men kommer ha ett par snygga i morgon. Sa jag förresten att jag fick byta om med elitlöparna? Grabbarna från Kenya och Etiopien som springer runt på sub 60 min. Tyckte faktiskt såg på min vadstretching med respekt.

Nu skall det bli tjeckiskk ölprovning!

Rapport följer!

Antal kommentarer: 3

Mårten Klingberg

M58 heter uniformen. För övrigt är jag nöjd med rapporteringen. Du är snart under 1.30 igen gamle man! Nia i din klass är inte kattskit. Fira med något bäskt!


Kenneth Gysing

Tack Mårten, M58! … långt fram i tiden 😉
Hej Alle, missade U Fleku` … men dagen gick ändå över i … Urukuväll 😉


Kenneth Gysing

Tack Johanna,
väldigt bra jobbat själv, nästa år får du svida om med eliten 😉Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Pavel Nedved


Pavel Nedved ska också springa halvmaran i Prag.

Nu vet jag vem jag ska ta rygg på. Det här kommer att bli stort!

Åh, boarding ….

Antal kommentarer: 2

Kenneth Gysing

Utan boll ja 😉


Kenneth Gysing

Nämen Lennart, tänkte man borde visa lite respekt, Pavel var ju ändå fotbollspelare no 1 i världen 2003 😉Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Prag halvmarathon


Jag ska inte bli långrandig. dra i långbänk, idissla.

Här springer jag på lördag:

Första gången i Prag. Det ska bli spännande, även om benen inte känns särskilt spännande. Men vad gör väl det! Det är ju vägen (över broarna) som är målet!

Rapport följer.

Hej Svejk!!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Påskpassion


Snart färdigäggat. Bara samla ihop skalen och återuppstå, som en ny människa. Eller nåt.

Jag gillar påsken skarpt, faktiskt en liten passion. En kravlös helg. Man behöver inte göra något om man inte vill. Man behöver inte åka någonstans, man kan vara hemma och känna att man äger staden eftersom så många har åkt bort. Man kan gå omkring på gatorna med känslan av att bo i en småstad. Ingen trängsel, en dämpad ljudnivå, inga köer någonstans.  Möjligen måste man äta lite lamm, och förvandla sig till påskharen. Den som lägger ut påskäggen.

– Erkänn att det är du som är påskharen, pappa.

– Jag erkänner ingenting, min son. Håll dig vaken, och se om du kan få fatt´an.

Hittills har det fungerat.

På långfredagen blev det förstås långpass, drygt två mil. Men i makligt tempo, för att inte vanhelga helgen. Exakt hur långsamt ett långfredagstempo måste vara för att inte betraktas som kroppsarbete, kan naturligtvis diskuteras. Än har, vad jag vet, inget kyrkomöte tagit upp frågan. Men det kan vara läge nu, med rådande löparboom.

På påskafton hamnade vi högt upp i ett tolv våningar högt hus i stockholmstrakten (man kunde se både Globen och kyrkspiran på Stora Essingen från balkongen)  med den här skylten i markplanet. Det får bli en läsarfråga för den bästa av läsekretsar. Den som först löser den bildgåtan (om någon?) får ett ex av min bok ”Ett år av magiskt löpande” i present! Kan det bli större?

På påskdagen blev det borttvagande av gamla synder, det hade blivit en del av det vatten Jesus en gång gjorde till vin, kvällen innan (om ej av samma årgång), lamm krävfa ju dessa drycker. GIH-badet visade sig vara öppet, och nästan tomt. Vi delade barnbassängen med en kinesisk familj och en indisk familj och en familj som jag tror kom från Polen. Vi lekte haj och delfin och det var ett språk som ingen i bassängen hade något problem med. Det var en skön internationell atmosfär där i det lilla blå, med vårsolen strålande genom de stora fönstren mot Lill-Jansskogen.

Sen tog jag mig att simma några meter. När jag simmat klart vinkade en äldre, fullt påklädd dam vid bassängkanten åt mig, hon ville säga mig något. Hon såg snäll ut, hade långt grått hår i hästsvans. Jag stegade fram och hon uttalade dessa vackra ord:

– Åh vad fint du simmar. Du måste ha simmat länge? Jag har en son som tränar för Vansbrosimmet, men han är inte i närheten …

Jag måste erkänna att hakan där trillade ner en bit på bröstet. Jag hade simmat i mina knälånga surfbrallor med många glada pelikaner på (en mycket kär souvenir från Monterey i det fjärran Kalifornien), det kändes som att simma med felvänd spinnaker mellan knäna, en räktrål helt enkelt, för att metaforera ohämmat, och till den hade jag en rosa dolme i ett fast grepp mellan låren (med texten Speedo på, så tänk inga felaktiga tankar här) och drog mig mödosamt fram genom vattnet med ett par paddlar för att köra slut på mig själv så snabbt som möjligt. Jag kände mig inte direkt som Lisa Nordén där jag kajkade fram, mer som en ålandsfärja på väg mot kaj.

Men med min sedvanliga ödmjukhet hämtade jag mig snabbt, tänkte att det kanske var snyggt hon menade, alltså inte fort men vackert, och jag har ju alltid satt skönhet före hastighet, och kanske var hon en gammal simmardrottning med ett klart öga för den sublima simkonsten. Jag tackade henne hjärtligt (utan att forska i detaljer)  och började genast skissa på ett lika ödmjukt som upplysande sms till min brorsa.

– Är du säker på att hon inte hade starr, undrade brorsan.

En riktig simmarcyniker, brorsan.

Annandag påsk blev det morgon-SATS. Barnen hängde på för simning i bollhavet.

Drog på femton km intervall (totalt, 5×2 km, 13, 14, 15, 15, 15 med 500 m joggvila, och 2x 500 m i 16 plus lite upp o nerjogg. Ingen hosta, inget ryggont, knäet kändes hyfsat, och det var äntligen bevisat: Påsken är en tid för mirakel!

Ett annat mirakel, av äldre modell:

Den första lättviktsdojan? Vi lite mer skeptiskt lagda kan förstås undra om han inte hade en massa Air i sulan!

Glad postpåsk på er!

Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Attans, to much information 😉 … eller … jäkla internet!
Nä, snabbt och smart, Kim, så bara skicka en adress till
kenneth@runnersworld.se
så lägger jag en bok på lådan!Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in