Lunchlöpning ger mer än bara träning

Lunchlöpning ger mer än bara träning


Sedan början av året samlas en löpargrupp vid Runners Store mitt emot Centralen i Stockholm vid lunchtid varje fredag. Det är ett initiativ som drogs igång av tidningen Chef, Helhetskommunikation och Runners Store. Tanken är att fler ska hinna med träningen och samtidigt utbyta erfarenheter både kring löpning och ledarskap.

– Grunden i det hela är ju naturligtvis att vi som kommer hit gillar att springa. Men eftersom många av oss också har liknande jobb blir det ju en möjlighet att under lite annorlunda former utöka sitt nätverk. Så det finns helt klart flera fördelar med att träna på det här sättet, säger Peter Hampus som är IT-ansvarig på tidningen Chef.

Varje lunchpass ägnas åt någon allt från löpskolning och teknikövningar till intervaller och lugnare distanspass. Träningens längd är satt till ungefär 45 minuter för att inte lunchen ska bli allt för omfattande, förklarar Peter Hampus.

– Alla kommer hit ombytta och klara föratt börja träna så det är inga problem att genomföra allt på en relativt kort tid. Sen är det också lättare att få tid för passet om det går att planera in som en lunch i kalendern.Den dagen vi hänger med Chefs löpargrupp ut runt Kungsholmen står det fartlek på programmet. Varje gång är någon från Runners Store med för att hålla i passet och hitta ett bra upplägg tillsammans med deltagarna. Just den här gången är de inte så många till antalet men har trots det en stor dynamik.Lisa Nilsson, Peter Hampus, Mikael Forsström och Emma Lindblom hjälper varandra att hålla farten längs med Kungsholms strand.

Mikael Forsström sprang nyligen 16 mil under Täby Extreme Challenge, Lisa Nilsson, som föredrar betydligt kortare lopp, har precis flyttat tillbaka till Sverige från USA och Emma Lindblom har hållit på med löpning länge vilket märks när hon hjälper till att dra igång dagens fartlekspass. För även om gruppen har olika löparerfarenheter och tidsmål går det oftast bra att springa ihop.

–  Vi tränar ju inte mot något specifikt gemensamt mål utan provar på lite olika sätt att utveckla vår löpning. Fartleken är därför ett bra pass där vi varierar mellan snabba och långsamma avsnitt. Alla springer lite fortare i sin egen takt och däremellan samlar vi ihop gruppen igen innan nästa fartökning, säger Peter Hampus när han joggar tillbaka för att hinna duscha och äta inför veckans avslutande arbete.

Är du intresserad av att hänga med på på nästa lunchlöpning så kan du gå med i löpargruppens sida på Facebook och få mer information om kommande aktiviteter.

Det finns säkert också flera liknande initiativ runt om i landet. Tipsa i så fall gärna oss och andra löpare om hur de kan följa med er ut på nästa lunchlöpning genom att skriva en kommentar till artikeln.


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Per Westlund

Jag är intresserad av att dra igång ett liknande arrangemang i Karlstad just i syftet att lunchlöpning är mer än bara träning, vet ni om det finns någon här som kan hjälpa till med träningsinstruktioner som Runners World gör Sthlm?
Per Westlund
0768377668Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Behåll motivationen i höst! Del 3 | Korta intervaller

Favoritpassen som inte lämnar minsta utrymme för tristess – eller blåfrusna kroppsdelar.

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Behåll motivationen i höst! Del 2 | Tröskelpass och långa intervaller

Här hittar du coach LG Skoogs bästa tröskelpass och långa intervaller.

Läs mer

Behåll motivationen i höst! Del 1 | Högintensiva distanspass

Coach LG Skoog tipsar om sina favoritpass inför höstens träning. I del 1 hittar du...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så orkar du ännu längre!

Så här ser du över din vätskebalans, undviker kramp och justerar ditt kolhydratintag under passen...

Läs mer
Höstens bästa löppass

Bekvämt och kul – och du blir snabbare på kuppen! Progressiv distanslöpning är perfekt höstträning. Så här gör du.

Läs mer
Så väljer du rätt intervallvila

Utgå från de här tipsen när du planerar din vila mellan intervallerna.

Läs mer