Matig glaskonst

Matig glaskonst


De nästan genomskinliga glasnudlarna görs av mungbönor och innehåller massor av bra kolhydrater, järn, vitamin B6 och kalcium. Du kan byta ut pasta i nästan vilken rätt som helst mot glasnudlar, även om de mest används till asiatisk mat. De är lite tuggigare än pasta, innehåller färre kalorier och är naturligt glutenfria. Perfekt uppladdning eller återhämtning när du tränar tufft.

Nudelsoppa med kyckling

Den här asieninspirerade rätten packad med protein är perfekt efter en kall löptur.  

6 portioner

Koka ett paket glasnudlar enligt beskrivningen på förpackningen och häll av. Värm 3 msk rapsolja i en stor kastrull och stek 2 msk riven ingefära och 2 pressade vitlöksklyftor i ett par minuter på medelvärme. Tillsätt köttet från en grillad kyckling, rivet i småbitar och 1 liter kycklingbuljong. Låt sjuda i 5–7 minuter. Rör ner 2 msk pressad lime och 1–2 msk fisksås. Rör sedan ner 100 g grovt skurna gröna blad, till exempel spenat, och låt stå tills bladen har mjuknat, cirka 2 minuter. Fördela nudlarna på 6 skålar och fyll på med soppa. Toppa med hackad salladslök.

Sparris- och krabbnudlar

Krabbkött är en mycket bra källa till omega 3-fettsyror.  

6 portioner

Koka ett paket glasnudlar enligt beskrivningen på förpackningen och häll av. Värm 3 msk olivolja i en stor kastrull och stek 3 pressade vitlöksklyftor och 1 msk riven ingefära i ett par minuter. Tillsätt 1 knippe sparris, skuren i två centimeter stora bitar och låt stå tills de är möra, men fortfarande ljusgröna, cirka 2–4 minuter. Sänk värmen och tillsätt 450 gram krabbkött, 1 dl kycklingbuljong och 1 ½ tsk ostronsås. Rör om och låt sjuda tills krabbköttet är genomvarmt. Vänd ner nudlarna försiktigt. Salta och peppra. Servera i låga skålar med citronklyftor och hackad koriander.

 

Kryddig kalkonsås med nudlar

Ladda inför loppet med rejält med proteiner och bra kolhydrater som håller dig mätt länge.

6 portioner

Koka ett paket glasnudlar enligt beskrivningen på förpackningen och häll av. Värm 2 msk olivolja i en stor kastrull på medelvärme. Bryn 500 kalkonfärs och 250 gram smakrik färsk korv (med skinnet borttaget) tills det är helt genomstekt, 8–10 minuter. Rör ner 1 hackad gul lök, 4 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk chiliflakes, 1 tsk torkad oregano, ½ tsk salt och ¼ tsk svartpeppar. Tillsätt 400 g krossade tomater och sänk värmen. Låt sjuda under lock tills såsen tjocknat lite, 15–20 minuter. Servera med nudlarna och krydda med extra chiliflakes och hackad färsk basilika.

 


Nr 4 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Bästa skorna för trail! 14 nya modeller
  • Så springer du milen! Träningsprogram för alla nivåer
  • Så börjar du springa med din hund
  • Barnsoldaten som blev en av världens bästa traillöpare
  • Så toppar du formen
  • Forskning: Därför har du en löpares DNA
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Testa den här smaskiga morotssoppan!

Recept av Dietistens Val: En mycket god, värmande och nyttig morotssoppa – perfekt för kalla...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Nyårslöften värda att hålla

Så här uppfyller du ditt nyårslöfte – på riktigt!

Läs mer

Julgodis med energibonus

Det finns inget som låter så tråkigt som nyttigt julgodis – så vi kallar det...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så påverkas löparna av pandemin: hälsa och välmående i fokus

En enkät genomförd bland löpare i USA visar att användandet av teknologi kopplat till löpning...

Läs mer
Gröt och kaffe i ett

Sätt guldkant på frukosten med den här enkla och goda vardagsfavoriten!

Läs mer
När du ska springa – och inte springa

Känner du dig trött i det gråa höstvädret? En löptur kan göra susen.

Läs mer
Len bovetegröt med björnbär

Att göra gröt på bovete är en bra variation till havregröten – dessutom 100 procent fullkorn!

Läs mer