Matig glaskonst

Matig glaskonst


De nästan genomskinliga glasnudlarna görs av mungbönor och innehåller massor av bra kolhydrater, järn, vitamin B6 och kalcium. Du kan byta ut pasta i nästan vilken rätt som helst mot glasnudlar, även om de mest används till asiatisk mat. De är lite tuggigare än pasta, innehåller färre kalorier och är naturligt glutenfria. Perfekt uppladdning eller återhämtning när du tränar tufft.

Nudelsoppa med kyckling

Den här asieninspirerade rätten packad med protein är perfekt efter en kall löptur.  

6 portioner

Koka ett paket glasnudlar enligt beskrivningen på förpackningen och häll av. Värm 3 msk rapsolja i en stor kastrull och stek 2 msk riven ingefära och 2 pressade vitlöksklyftor i ett par minuter på medelvärme. Tillsätt köttet från en grillad kyckling, rivet i småbitar och 1 liter kycklingbuljong. Låt sjuda i 5–7 minuter. Rör ner 2 msk pressad lime och 1–2 msk fisksås. Rör sedan ner 100 g grovt skurna gröna blad, till exempel spenat, och låt stå tills bladen har mjuknat, cirka 2 minuter. Fördela nudlarna på 6 skålar och fyll på med soppa. Toppa med hackad salladslök.

Sparris- och krabbnudlar

Krabbkött är en mycket bra källa till omega 3-fettsyror.  

6 portioner

Koka ett paket glasnudlar enligt beskrivningen på förpackningen och häll av. Värm 3 msk olivolja i en stor kastrull och stek 3 pressade vitlöksklyftor och 1 msk riven ingefära i ett par minuter. Tillsätt 1 knippe sparris, skuren i två centimeter stora bitar och låt stå tills de är möra, men fortfarande ljusgröna, cirka 2–4 minuter. Sänk värmen och tillsätt 450 gram krabbkött, 1 dl kycklingbuljong och 1 ½ tsk ostronsås. Rör om och låt sjuda tills krabbköttet är genomvarmt. Vänd ner nudlarna försiktigt. Salta och peppra. Servera i låga skålar med citronklyftor och hackad koriander.

 

Kryddig kalkonsås med nudlar

Ladda inför loppet med rejält med proteiner och bra kolhydrater som håller dig mätt länge.

6 portioner

Koka ett paket glasnudlar enligt beskrivningen på förpackningen och häll av. Värm 2 msk olivolja i en stor kastrull på medelvärme. Bryn 500 kalkonfärs och 250 gram smakrik färsk korv (med skinnet borttaget) tills det är helt genomstekt, 8–10 minuter. Rör ner 1 hackad gul lök, 4 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk chiliflakes, 1 tsk torkad oregano, ½ tsk salt och ¼ tsk svartpeppar. Tillsätt 400 g krossade tomater och sänk värmen. Låt sjuda under lock tills såsen tjocknat lite, 15–20 minuter. Servera med nudlarna och krydda med extra chiliflakes och hackad färsk basilika.

 


Nr 10 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Spring dig ung. Forskare: Löpning bromsar åldrandet.
  • Höstens bästa löparskor. Stor guide!
  • Så tränar du optimalt i vinter
  • 10 saker alla löpare bör veta
  • Ta nästa steg? Här är facit
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Därför ska du äta som en sydeuropé

De som äter medelhavsinspirerad mat håller sig generellt friskast och lever längst, säger kostprofessorn Alicja...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Därför ska du våga vila!

Ibland är det nödvändigt att vila från träningen. Vi förklarar varför.

Läs mer

Nio starka skäl att löpträna

Vad kan löpningen göra för dig? Ha listan nära till hands så att du lätt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du...

Läs mer
Löpning och ätstörningar – en farlig kombination

Är du eller någon du känner i riskzonen för ätstörningar? Här är varningssignalerna du bör ta på stort allvar.

Läs mer
Sveriges skolor springer – runt jorden!

Under vecka 20 ska Sveriges skolor tillsammans försöka springa, gå eller rulla hela sträckan runt jorden – 40 021 kilometer.

Läs mer
Testa den här smaskiga morotssoppan!

Recept av Dietistens Val: En mycket god, värmande och nyttig morotssoppa – perfekt för kalla vinterdagar.

Läs mer