Nya mål i sikte!

Nya mål i sikte!


Att ha ett träningsmål eller två, kan hjälpa till med motivationen även under de segaste dagarna när soffan drar i en och gymmet känns långt bort. Men vad är ett träningsmål? För många som letar sig till Runner’s Worlds sajt handlar det om lopp som ska springas. Kanske på en speciell tid. Men det behöver inte vara det. Du kanske har helt andra drömmar om din träning, som styrka eller ett specifikt viktmål.

Här kommer tio roliga träningsmål som kan hålla igång din motivation hela våren.

 1. Hitta en träningsrutin. Har det varit knepigt att få till träningen kan det ju vara läge att styra upp det hela lite. Sätt dig på söndagen och planera in veckans pass, när du ska träna och vad du ska träna. Och ja, det är ok att prioritera träning och att skaffa barnvakt för att få till det. Målet bestämmer du själv, kanske är det att träna tre gånger i veckan eller att träna två gånger i veckan och börja cykla till jobbet.
 2. Testa nya träningsformer. Har du fastnat lite i din träning och börjar tycka att det är lite trist? Ge dig själv som mål att under våren testa minst fem nya träningsformer. Kanske hittar du din nya favorit! Simma, spring och testa styrketräning i grupp. Vill du sikta högre? Testa tio nya under våren, eller ett nytt pass i veckan.
 3. 100 burpees på 10 minuter. Jobba på både flåset och styrkan och klara av 100 burpees på 10 minuter. Testa att dela upp dem så att du kör 10 varje minut.
 4. Börja springa i vår. Känns det ogästvänligt ute just nu kan du köra på med annan träning fram tills du vill ta fram löpskorna. Vänta inte med träningen tills värmen kommer – börja nu!
 5. Hitta ett nytt lopp. Brukar du springa lopp? Kalas! Nu kan det vara dags att hitta ett lopp som kräver mer än bara själva löpningen. Testa ett hinderbanelopp och passa på att vässa styrkan i vår!
 6. Lyft dig själv. Att klara att lyfta sin egen kroppsvikt i marklyft kan vara en rejäl utmaning. Är det enkelt, satsa på ett tuffare mål som att klara till exempel 100 kilo eller mer. Är du osäker på hur du ska göra, kontakta en duktig PT som kan hjälpa dig med träningsupplägg och kompletterande övningar.
 7. 10 armhävningar. Handen på hjärtat – kan du göra tio armhävningar? Eller ens en? Alltså riktiga, strikta där bröstet nuddar golvet i botten? Vad säger du, tio strikta till midsommar?
 8. Lär dig något nytt! Har du någon gång sett någon göra något som du själv hade velat klara av? Gör det! Ge dig sjutton på att lära dig att köra en framåtvolt, en muscle up, hjula, gå på händer eller att gå upp i brygga.
 9. Ta tag i en svaghet. Ok, det låter kanske inte jätteroligt, men om du har löparknä, är stel i ryggen eller är svag i bålen kan det här vara hösten som du slutar blunda för det och sätter upp målet att en gång för alla komma till rätta med det.
 10. Börja äta bättre. Vad du stoppar i munnen är nästan lika viktigt för dina resultat som din träning. Ha som mål att ta små steg för att börja äta bättre – oftast lyckas man bättre om man tar små steg än om man försöker vända 180 grader på en gång. Målet kan vara:
 • – Dra ner på halv och helfabrikat och äta mat lagad från grunden minst fem dagar i veckan.
 • – Äta två frukter om dagen.
 • – Prova nya grönsaker.
 • – Äta vegetariskt två gånger i veckan.
 • – Börja ta med ett efter träning-mellis i väskan så att du inte blir panikhungrig på väg hem från gymmet och slänger i dig choklad.
 • – Börja äta lördagsgodis i stället för att småäta godis hela veckorna.
 • – Lägga mer tid på matlagning.

 


Nr 10 ute i butik nu!

Ur innehållet:

 • Spring dig ung. Forskare: Löpning bromsar åldrandet.
 • Höstens bästa löparskor. Stor guide!
 • Så tränar du optimalt i vinter
 • 10 saker alla löpare bör veta
 • Ta nästa steg? Här är facit
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Därför ska du äta som en sydeuropé

De som äter medelhavsinspirerad mat håller sig generellt friskast och lever längst, säger kostprofessorn Alicja...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Därför ska du våga vila!

Ibland är det nödvändigt att vila från träningen. Vi förklarar varför.

Läs mer

Nio starka skäl att löpträna

Vad kan löpningen göra för dig? Ha listan nära till hands så att du lätt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du...

Läs mer
Löpning och ätstörningar – en farlig kombination

Är du eller någon du känner i riskzonen för ätstörningar? Här är varningssignalerna du bör ta på stort allvar.

Läs mer
Sveriges skolor springer – runt jorden!

Under vecka 20 ska Sveriges skolor tillsammans försöka springa, gå eller rulla hela sträckan runt jorden – 40 021 kilometer.

Läs mer
Testa den här smaskiga morotssoppan!

Recept av Dietistens Val: En mycket god, värmande och nyttig morotssoppa – perfekt för kalla vinterdagar.

Läs mer