4 fördelar du som löpare har i resten av livet

4 fördelar du som löpare har i resten av livet


Löpningen gör dig även starkare mentalt, vilket du tar med dig i övriga livet, enligt boken Think like an athlete, av författaren David Nicholson:

1. Du får det gjort
När pappershögen på skrivbordet växt till ett obestigbart berg kan du som löpare lägga i en växel som du inte trodde att du hade och helt enkelt bestämma dig för att arbetet ska bli gjort. Precis som du skulle gjort under ett långpass eller ett lopp.

2. Du vet att du kan bli bättre
Regelbunden träning ger tydliga resultat, vilket ger dig självförtroende. Det ger dig i sin tur insikten om att du kan förbättras även inom andra områden i livet, bara du lägger manken till. Du kan till exempel bli en strålande talare, bara du tränar. Det är bara att ställa dig upp på fester och i andra sociala sammanhang och tala, och sedan göra det igen – och igen. Till slut kommer du att trollbinda dina åhörare.

3. Du lär dig av dina misstag
Vissa löpturer kan ge ett endorfinpåslag som gör dig närmast hög. Andra turer känns så tunga att du bara vill vända hem och lägga dig på soffan. Genom att blicka tillbaka på dina löpupplevelser och analysera vad det var som gjorde att det ibland gick sämre kan du ta med dig kunskapen till nästa löppass för att undvika att göra samma misstag. Detsamma gäller om du går på en jobbintervju och inte gör så bra ifrån dig. Då har du som löpare redan vanan att granska dig själv och dina misstag, och då kan du förbättra dig inför nästa intervju och se till att få det där drömjobbet!

4. Du når dina mål
Löpare är som bekant proffs på målsättning. Det vittnar rusningen efter startplatser i såväl Stockholm Marathon, Tjejmilen som Lidingöloppet om. Eftersom du har vanan inne att visualisera en målbild när du står på löparbanan har du lättare att göra det även när du drar på dig jobbkostymen – och därför har du också lättare att göra karriär på jobbet.


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Martin Taaler

Efter 57 år på löparbanan har jag ett helvete nu. Höftleden har gett sig och jag väntar på en operation som sjukvården skjuter framför sig. I dag är jag 72 år och har svenska rekordet för 70 åringar 1 tim löpning. Jag ville bekosta min operation ur min egen plånbok för att få ett drägligare liv men sjukvården sa NEJ. Inte alltid att löpning för gott med sig.


Jenny Sunding

Hej Martin! Nej självklart är det så att det även finns nackdelar med löpning, som med allt annat. Speciellt om man pressat sin kropp hårt under många år. Hoppas att du snart får genomföra din operation. Mvh Jenny, webbredaktörLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Sveriges skolor springer – runt jorden!

Under vecka 20 ska Sveriges skolor tillsammans försöka springa, gå eller rulla hela sträckan runt...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Håll koll på löpformen! Här är passet du ska testa

Coach LG Skoog tipsar om hur du enkelt kollar av hur din löpning utvecklas.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Höj farten – spring intervaller!

Här är fem tuffa pass för dig som vill få upp farten.

Läs mer
Ris över från helgen? Testa Tommy Myllymäkis fräscha recept!

En enkel och snabb vegetarisk rätt med gott om kolhydrater och nyttigt fett från både mandlar och olivolja. Perfekt att...

Läs mer
Coachens bästa backpass!

Backträning kan göra under för både löpsteget och flåset. Här hittar du coach LG Skoogs bästa tips – och 7...

Läs mer
Förenkla din träningsvardag – 10 smarta tips!

Effektivisera vardagen genom att införa nya matrutiner – så får du mer tid för din träning!

Läs mer