Blogg

30003 meter


 

Har man en Garmin så har man.

Så, 3 mil och tre meter. Det var inte särskilt planerat.

Vaknade
upp i morse med rörligheten hos en 95åring. Var på gym igår. Planen var
att stärka rygg och ben. Lite ont i en del av ryggen, och lite ont i
en hälsena.

Young Milly, 15 mån, gjorde samtidigt debut på
MiniSats. Språkutvecklingen är enorm. Kan säga ”Åppahej” och ”Saasss”.
Snart träningsnarkoman hon också.

Uppvärmning 20 min
rullband. Sedan benböj med stång. Det var ett tag sedan. En gång tröck
man upp 130 kg på stången utan att blinka. Möjligen lät man något
(onämnbart). I ett annat millennium förvisso. Men kroppen har väl
muskeminne! Lassade på 50 kilo. Fjädervikt. Fast det tyckte inte
baklåren. Började krampa efter ett set. Ville inte alls vara med. Hade helt tappat minnet av fornstora dagar.

Så det blev utfallssteg i
stället. Och liggande benpress. Och plankan kors och tvärs, och annan
hard core. Och som man ändå var där och gymmet i stort sett tomt en
lördagmorgon, runt i alla maskiner som fanns.

Morgonen efter. Träningsvärk. Mer än träningsvärk. Snäppet under Rigor Mortis.

Hade
planerat springa tidigt på morgonen. Det gick inte. Låg i soffan och
kände efter hur många muskler som kändes. Visste inte jag hade så många
muskler.

Sen ringde förstås brorsan. Ojade sig om benont och dålig
löpning. Hade cyklat lite i stället. 11 mil på lördagen. Och simmat på
söndagen. 3 kilometer utomhus. Och sprungit bara liiite, 6 km. Direkt
efter simningen.

Liten oro i kroppen. Eller om man så vill, sporrar i sidan. Ajajajaj ….


det var bara att släpa sig upp ur soffan. Och när jag väl lyckats knyta
skorna, gick det riktigt bra. Man behöver ju inte böja så mycket på
knäna när man springer långsamt.

Men i nerförsbackarna, ännu mera ajaj. Små muskelbullar rullade runt under låren. Ingen kanel i dom inte.

Nu är man i alla fall hemma igen. Och brorsan messad (hahaaaaaa). 

Och strax dags försöka försöka knyta upp skorna.

 

 

 


Nytt nummer i butik 11 – 28 augusti

  • Tema traillöpning
  • Stor guide! 17 nya trailskor
  • Träna smart. Fem enkla steg för effektivare löpträning
  • Nycklarna till ett bättre Lidingölopp. + Träningsprogram för fyra sista veckorna
  • Har du ont i stortån? Så här slipper du det
  • Kan man bli en bättre löpare -med bakterier?
  • Därför ska du inte springa med 180 steg i minuten
  • I klimakteriet? Så här påverkar det din träning – och det här kan du göra
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Redaktionellt rus


 

Det var igår det. Står inskrivet i Arbetsplatsens Arbetsplan. Gemensam träning på onsdagar. Eller, i alla fall, träning. Kan vara lite si och så med det ibland. Men igår var det nästan full uppslutning. Damer, herrar, långa, korta, unga, halvunga, halvgamla ….

Vi drog i samlad tropp till Krillan för intervall på röd tartan. Mycket snack på vägen. Det är så här arbetsgemenskap skapas. Man springer ihop den.

På Krillan fanns inga älgar. Sådana som Claes mötte i Bergslagens skogar. Finns ju uttrycket ”älga på”. Börjar förstå att det är ett slags skogsintervall. Med älg i hasorna.

På Krillan var fokus mest på det individuella. Finns ju måtta på gemenskap. Att springa intervall är att fokusera på sig själv. Blicken vänd inåt mot själens innersta skrymslen.

Några körde 100ingar. Några 200ingar. Några 400ingar. Själv körde jag en stege.

400+800+1200+1600+1200+800+400, med 200 meter joggvila emellan. Sista 400ingen på 78 s. Tittade inte på klockan under de andra. Vad man icke veta ha man icke något ont av. Bara hitta en rytm, som höll proppskåpet intakt.

Jobbigt. Kul. Denna enorma tillfredställelse efter ett intervallpass. Fäärdig!!

Sen snabb lunch. Sen jobba. Sen dagis.

En onsdag, slutet augusti, 2010.

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Lunchgrill


 

17 km i går f m. Djurgården runt. Snorfritt. Lite slänghosta. Men på benen igen.

Kvällen innan sprang brorsan Midnattsloppet. Sa han hade bra fart i början, men efter halva blev det jobbigt. Väldigt jobbigt.  Brorsan kollade in klockan och såg att här blir det ingen rolig sluttid och varför ska man då plåga sig i Sofiabacken? Hett som i helvete var det också. Så han bröt och gick hem. För eftersläckning på gården.

Sen gick ryktet. Dödsfall i loppet. 50årig man. Någon kollade brorsans resultat (50årig man). Jämna kilometertider fram till halva loppet. Därefter ett streck.

Aftonbladet ringde. Reportern undrade om brorsan ville vara med i en undersökning. Hur var det egentligen under loppet? Fanns det dåligt att dricka? Var ju bara en mil, sa brorsan, inget att dricka för. Reportern tackade för sig.

Först efteråt förstod brorsan att reportern ringt för att kolla något helt annat. Om det var brorsan som sprungit klart, för tid och evighet ….

Sensmoral: Bryt aldrig ett lopp. Då riskerar du hamna på en löpsedels topp …..

Idag lunchjogg med Claes. Kungsholmsstrand, Fredhäll, Västerbron, Söder Mälarstrand, Slussen. Rullade på fint till efter Västerbron. Då gled Claes iväg som en smörklick i en vinklad stekpanna (het). Själv stampade man vidare med stumma lår.

Ett bra pass. Bra med draghjälp. Stimulans av djupandning (min). Inte så mycket snackat. Bara takfast trummande. Trum, trum, trum. Hjärtats rytm ….


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Hej Oliver,
bara bita ihop och komma igen. Ett brutet lopp är också ett lopp 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Långlöparnas kväll II


 

Så har man alltså gjort tävlingsdebut på Stadion. Inte en dag för tidigt. DN-galan nästa?

Bytte om i samma omklädningsrum som Usain Bolt. Försäkrade i alla fall en funktionär. Dopingkontrollrummet var dock stängt. WADA hade förmodligen fullt förtroende för alla deltagarna i Långlöparnas kväll.

Märklig spegel i omklädningsrummet. Man såg två nummer mindre ut. Glädjespegel för löpare?

Det hjälpte dock inte i långa loppet. Var rätt klar över hur formen var. Eller inte var. Satte ribban på sub 40. Såg fint ut halvvägs. 39.05. Fast det var förstås inte halvvägs. Saknades 200 m. Hjärnsläpp. Trodde det var 24 varv. Förlåt Berglund (gammal mattelärare … förmodligen inte förvånad).

Och det gick runt, och det gick runt. Och det var ganska fantastiskt att springa där. Entusiastiska funktionärer, entusiastisk publik. Brorsan och brorsans polare ylade som vuvuzelas (de blev dock allt tystare ju längre loppet led … )

Och för att göra en lång historia kort, gick in på 40.05.

Tog det som en man (fanfanfan). Men glad ändå. Att springa på Station är stort.

Stort tack till Studenterna. Perfekt arrangemang. Skickligt ordna så vackert väder. Sensommarkväll, i gränslandet till höst. Vindstilla, dalande sol. Nostalgi, melankoli, förväntan, i en salig röra.

Löparglädje, i 100 % destillat.

Och 1 september kan det bära av igen. Då är det 5000 meter.

Kolla in www.studenterna.nu

 

 

 


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

He he, glömde visst en 0:a …. men ska också sägas, sjuk dagen innan … och sjuk dagen efter … undrar om jag inte var sjuk däremellan också 🙂 … och minst två minuter långsammare än om man var frisk … kan man ju fundera efterhandkonstruera … prövar nog 5000 m den första september i osnorigt skick för att se hur det verkligen förhåller sig …

Och ja, grymt drag på banan, perfekt kväll, många pers ….Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Snorig Lars


 

Lars har namnsdag idag. Lars heter man, bl a. Grattis Lars.

Och Lars är snorig. Snorig dotter. Snorig Lars. Rosslig Lars. Näsan droppar. Dropp, dropp. Starten i Långlöparnas kväll var i absolut fara i går. Bättre idag. Klunkade Cocillana i går kväll, en underbar hostmedicin med opium som en av många ingredienser. Blev en märklig natt. Sköna hallisar. Sprang 10 000 meter i drömmen, om och om igen. Gick in på grymma tider. Vaknade med mjölksyra upp till naveln. Darriga lår. Helt utmattad.

Men klart Lars kommer till start idag. Blir säkert ett skitlopp. Men ett skitlopp är också ett skitlopp (för att parafrasera Ulf Lundell).

When the going gets tough, the tough gets going (John Wayne?)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Långlöparnas kväll


 

Är det på tisdag! Långlöparnas kväll. Stiliga löparklubben Studenterna arrangerar. Stadion klockan 18.40. Full kräm på strålkastarna, 10000 m på bana. Samma bana Usain Bolt sprang på för några dagar sedan. Lite kortare dock. Och lite bättre betalt. 2 miljoner för drygt 20 sekunder. Gör en timlön på 360 miljoner. Snabba cash. Inga liknande summor aktuella under Långlöparnas natt dock. Här handlar det bara om ära. Eller nesa.

40-50 pers i full kareta. Alla med egen varvräknare (som jag hört). Man kommer bli varvad. En gång, två gånger, 20 gånger? Då gäller det att ha tååååålamod. Veta vem man tävlar mot. Bara sig själv. Baaaaara sig själv.

Aldrig sprungit 10 000 m på bana tidigare. Så hur förbereder man sig för det? Körde 27 km i skogen i dag. Stora Skuggan, Brunnsviken. Tungfuktig luft, efter nattens grymma skyfall. Underbart blixtfyrverkeri. Det regnade på TV:n också. The Big Sleep, med Humphrey Bogart och Laureen Bacall. Optimal upplevelsekombo. Men alltså rätt geggigt i spåret. Och låren, det är något med låren. Kändes som blysänken. Har man alltså kommit i den åldern då det tar över fem dagar att återhämta sig från ett intervallpass?

Men än sen. Har inga höga ambitioner på tisdag. Glad om jag klarar sub 40. Brorsan är betydligt ambitiösare … för min del. Själv har han ont i en fot, och tänker bara  titta på. Han hetsar mot sub 38. Det kan han ju göra. Det kommer aldrig att ske. Och absolut inte efter ett skogspass på 27 km två dagar innan. Ni ser strategin. Hur man kommer undan broderligt (för)tryck.

Men kul ska det bli. Ära, eller stå på nesa. Trycka samma tartan som blixten Bolt. Känns stort. Och ja, jo, Gärderud har ju sprungit där också. Inget som hindrar, det heller …


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Absolut M.Q!
Ackuratess och disciplin … och burnout i tartanen!
Är f ö favorit i min åldersklass … apropå tävla med sig själv ….Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*