Frossa i muffins

Frossa i muffins


Äggigt

Ägg och prosciutto är packade med protein som hjälper dina muskler återhämta sig.  

2 muffins

Klä insidan av 2 stora muffinsformar med prosciutto så att det täcker botten och sidorna och blir någon centimeters överhäng över kanten. Fyll med röd paprika och rucola. Knäck ner ett ägg i varje form och strö över timjan och svartpeppar. Baka i ugnen på 200 grader tills äggvitan har stelnat, cirka 10–15 minuter.

Nyttiga riddare

Valnötter innehåller massor av kalium som är viktigt för våra nervers funktion.

12 muffins

Vispa ihop 4 ägg, 1 ½ dl mjölk, 1 dl råsocker, 2 msk kakaopulver, 1 tsk vaniljpulver och 1 tsk kanel. Häll smeten över 1 ½ liter fullkornsbröd i kuber som du lagt i en skål. Låt stå i 5 minuter och rör sedan ner 2 dl grovhackade valnötter. Fördela blandningen i 12 muffinsformar och baka i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Servera muffinsen med turkisk yoghurt och färska bär.

Sötpotatis-pannkaka

Sötpotatis är rik på A-vitamin som är godis för dina ögon.

12 muffins

Vispa ihop 2 dl mjölk, 2 ägg och 4 dl puread kokt sötpotatis. Blanda ner 2 ½ dl havremjöl, 2 dl mandelmjöl, 1 tsk kanel, 1 tsk mald ingefära, 1 ½ tsk bakpulver och lite salt.

Häll ner smeten i 12 muffinsformar och baka på 225 grader i 20 minuter, eller tills de är genombakta.

Servera med lite lönnsirap, om du vill.

Pestoägg

Lykopen, en antioxidant som du hittar i till exempel tomater, verkar kunna motverka cancer.

12 muffins

Vispa ihop 8 ägg, 1 dl crème fraiche, 1 dl finhackade soltorkade tomater, 3 msk pesto, ½ tsk salt och ¼ tsk chiliflakes. Häll ner i 12 muffinsformar och baka på 225 grader i 20 minuter. Servera med hackad gräslök.

Majsmuffins med bönor

Fyll magen med fiberrika bönor som är perfekt träningsbränsle.

12 muffins

Vispa ihop 2 ägg och rör ner 1 ½ dl majsmjöl, 2 ½ dl pintobönor, 2 ½ dl svarta bönor, 2 ½ dl hackad röd paprika, 2 ½ dl majskärnor, 1 riven morot, 1 dl tomatpuré, 2 tsk cajunkrydda och en nypa salt. Fyll 12 muffinsformar med röran och baka på 225 grader i 20 minuter. Riv över lite ost och grädda 10 minuter till. Servera med en klick crème fraiche.

 


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Därför ska du äta som en sydeuropé

De som äter medelhavsinspirerad mat håller sig generellt friskast och lever längst, säger kostprofessorn Alicja...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Därför ska du våga vila!

Ibland är det nödvändigt att vila från träningen. Vi förklarar varför.

Läs mer

Nio starka skäl att löpträna

Vad kan löpningen göra för dig? Ha listan nära till hands så att du lätt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du...

Läs mer
Löpning och ätstörningar – en farlig kombination

Är du eller någon du känner i riskzonen för ätstörningar? Här är varningssignalerna du bör ta på stort allvar.

Läs mer
Sveriges skolor springer – runt jorden!

Under vecka 20 ska Sveriges skolor tillsammans försöka springa, gå eller rulla hela sträckan runt jorden – 40 021 kilometer.

Läs mer
Testa den här smaskiga morotssoppan!

Recept av Dietistens Val: En mycket god, värmande och nyttig morotssoppa – perfekt för kalla vinterdagar.

Läs mer