Frossa i muffins
Äggigt
Ägg och prosciutto är packade med protein som hjälper dina muskler återhämta sig.
2 muffins
Klä insidan av 2 stora muffinsformar med prosciutto så att det täcker botten och sidorna och blir någon centimeters överhäng över kanten. Fyll med röd paprika och rucola. Knäck ner ett ägg i varje form och strö över timjan och svartpeppar. Baka i ugnen på 200 grader tills äggvitan har stelnat, cirka 10–15 minuter.
Nyttiga riddare
Valnötter innehåller massor av kalium som är viktigt för våra nervers funktion.
12 muffins
Vispa ihop 4 ägg, 1 ½ dl mjölk, 1 dl råsocker, 2 msk kakaopulver, 1 tsk vaniljpulver och 1 tsk kanel. Häll smeten över 1 ½ liter fullkornsbröd i kuber som du lagt i en skål. Låt stå i 5 minuter och rör sedan ner 2 dl grovhackade valnötter. Fördela blandningen i 12 muffinsformar och baka i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Servera muffinsen med turkisk yoghurt och färska bär.
Sötpotatis-pannkaka
Sötpotatis är rik på A-vitamin som är godis för dina ögon.
12 muffins
Vispa ihop 2 dl mjölk, 2 ägg och 4 dl puread kokt sötpotatis. Blanda ner 2 ½ dl havremjöl, 2 dl mandelmjöl, 1 tsk kanel, 1 tsk mald ingefära, 1 ½ tsk bakpulver och lite salt.
Häll ner smeten i 12 muffinsformar och baka på 225 grader i 20 minuter, eller tills de är genombakta.
Servera med lite lönnsirap, om du vill.
Pestoägg
Lykopen, en antioxidant som du hittar i till exempel tomater, verkar kunna motverka cancer.
12 muffins
Vispa ihop 8 ägg, 1 dl crème fraiche, 1 dl finhackade soltorkade tomater, 3 msk pesto, ½ tsk salt och ¼ tsk chiliflakes. Häll ner i 12 muffinsformar och baka på 225 grader i 20 minuter. Servera med hackad gräslök.
Majsmuffins med bönor
Fyll magen med fiberrika bönor som är perfekt träningsbränsle.
12 muffins
Vispa ihop 2 ägg och rör ner 1 ½ dl majsmjöl, 2 ½ dl pintobönor, 2 ½ dl svarta bönor, 2 ½ dl hackad röd paprika, 2 ½ dl majskärnor, 1 riven morot, 1 dl tomatpuré, 2 tsk cajunkrydda och en nypa salt. Fyll 12 muffinsformar med röran och baka på 225 grader i 20 minuter. Riv över lite ost och grädda 10 minuter till. Servera med en klick crème fraiche.
Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in