Så laddar Team Asics Go Run It inför Ultravasan

Så laddar Team Asics Go Run It inför Ultravasan


FRIDA MICHOLD – Ultravasan 45
Fridas blogg 

Jag känner en stark blandning av känslor med en vecka kvar till loppet. Fruktansvärt spännande att få se hur kroppen reagerar på sträckan. Vad kommer vara tuffast, den mentala eller den fysiska tröttheten? Jag är lite nervös, men känner samtidigt ingen press eftersom det är mitt första långlopp någonsin, vore bara dumt att ha några förväntningar.

Det jag hoppas på är en bra känsla och att jag lär mig något under loppet. Mest av allt ska det bli riktigt roligt att få anta min första utmaning med Asics Go Run It (Frida avstod Stockholm Marathon på grund av problem med hälen, reds. anm.)!

Så lägger jag upp träningen
Vi har ju förmånen att få springa efter LG:s träningsprogram, vilket gör det hela lättare när man som jag aldrig har sprungit i närheten så här långt tidigare. Jag tränar efter programmet och känner att det händer saker både mentalt och fysiskt. Att ”bara” följa ett träningsprogram kan dock vara svårare än det låter. Det är trots allt en själv som måste utföra själva träningen. I sommar har jag lagt mycket energi och tid på löpning och tagit mig igenom hårdare pass än någonsin tidigare. Fantastiskt roligt och definitivt en utmaning i en späckad vardag.

Så äter och dricker jag 
Jag har egentligen tränat alldeles för lite på att inta energi under längre pass. Den biten får jag helt enkelt hoppas kommer fungera hyfsat ändå, hoppas att magen vill samarbeta! Inför loppet tänker jag inte mixtra för mycket med maten. Äta saker jag är van vid och som kroppen mår bra av – och äta tillräckligt. Lyssna på kroppen och ta hand om den lite extra inför den kommande utmaningen.

Övrig uppladdning! 
Sömnen tror jag är en viktig uppladdningsfaktor. Inte minst för att man ska orka koncentrera sig och vara med mentalt under så lång tid som loppet kräver. En annan viktig sak är att känna sig bekväm med utrustningen, ha sprungit in skorna ordentligt och så vidare.

JOSEFINE ANTONSSON – Ultravasan 45
Josefines blogg

Eftersom jag ”bara” ska köra 45 km-loppet så är jag inte livrädd, snarare väldigt peppad. Jag klarade ju att springa en mara i juni så det här borde inte bli några problem även om det självklart är annorlunda att springa i terräng. Det ska bli väldigt roligt och spännande att uppleva ett ultralopp och jag ställer inga krav på mig själv att springa snabbt och placera mig bra, jag ska försöka njuta i stället. Vem vet, kanske får jag mersmak och vågar mig på hela sträckan nästa år…

Så lägger jag upp träningen
Det här blir en riktigt lugn vecka träningsmässigt. LG kallar det ”ladda batterierna”-vecka. Jag kommer att köra tre korta löppass, ett distanspass på 40 min, ett tröskelpass på 20 min och ett distanspass på 30 min (det sista passet kör jag dagen innan loppet). Jag ska helt enkelt försöka spara på krafterna till lördag. 

Så äter och dricker jag
Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på mat och dryck alls men jag ska försöka äta ordentligt, kanske lite mer än vanligt mot slutet av veckan. Under loppet kommer jag att ha med mig lite nötkräm, sedan kommer jag nog att äta ”vanlig mat” på matstationen efter ungefär halva sträckan. Jag tror inte jag kommer att hålla ett högre tempo än att magen klarar det. 

Övrig uppladdning!
Det här är en ruskigt intensiv vecka med jobbstart för min man, skolstart för vår sexåring, planeringsdag och diverse möten på jobbet och en hel del annat på kvällarna. Jag har inte tid att tänka så mycket på loppet om jag ska vara ärlig. Men jag ska åtminstone försöka gå och lägga mig i tid på kvällarna. Jag bestämmer inte vad jag ska ha på mig under loppet förrän mot slutet av veckan, då jag vet mer säkert hur vädret blir.

MARCUS HARTMANN – Ultravasan 90
Marcus blogg

Jag har varit lite orolig att kroppen och fötterna inte ska hinna återhämta sig efter Stockholm Ultra, men nu känns det helt okej. Nu är tankarna bara på vilken härlig upplevelse det ska bli att springa genom det vackra Dalarna, och hur kul det ska bli att träffa de andra i teamet. 

Så lägger jag upp träningen
Jag har precis avslutat en veckas total vila efter Stockholm Ultra 100 kilometer och kommer köra några lätta och lugna pass sista vecka. Fokus är bara på att hålla igång benen. Målsättningen är att det ska kännas lätt och skönt i benen på fredag kväll.

Så äter och dricker jag
Jag äter ungefär som vanligt, kanske lite mer pasta från och med onsdag. Sen kör jag en del vätskeersättning, med magnesium, och extra mycket vatten. På morgonen, eller natten, innan loppet äter jag en frukost som jag vet att magen klarar av och som inte kommer sätta sig ”på tvären” i magen.

Övrig uppladdning!
Jag har två barn som är fyra och två år, så sömnen styr jag inte så mycket över… Försöker att komma i säng i tid på kvällarna så att jag får åtminstone 6-7 timmar per natt. Jag tänker mycket på loppet och hur jag hoppas att det ska kännas och hur det kommer att se ut på vägen. Dagarna direkt innan försöker jag tänka mycket på känslan när jag går i mål, och hur bra det kommer att kännas. 

SANNA BRYNGELSSON – Ultravasan 90
Sannas blogg

Jag är jättepeppad på att springa efter att jag har varit sjuk, men jag är också lite nervös över hur kroppen kommer att kännas. 90 kilometer är väldigt långt och det kommer att kännas i benen.

Så lägger jag upp träningen
I vanliga fall hade jag trappat ned lite på träningen och kört ganska lugnt efter LG’s schema men eftersom jag har varit sjuk så hoppas jag på att bli frisk tills på lördag.

Så äter och dricker jag
Ungefär en vecka före ett ultralopp brukar jag dricka ett glas resorb och ett glas rödbetsjuice om dagen. Genom att dricka vätskeersättning ser jag till att jag har bra saltnivåer inför Ultravasan. Gällande maten äter jag ungefär som vanligt, lite mer kolhydrater men drar ner på fiberrik mat som sallad och riktigt grovt bröd för att undvika en stressad mage på loppdagen. Under loppet försöker jag att hålla en jämn energinivå genom att börja äta tidigt i loppet men inte gel utan mindre snabb energi så som bars, gel sparar jag till senare i loppet. Jag försöker även hålla en jämn vätskenivå genom att dricka vatten och sportdryck. Det är viktigt att inte vätska ur alla salter i kroppen utan att försöka få i sig salter medan man springer. I slutet av loppet äter jag det som kroppen klarar av och det som jag känner mig sugen på, all energi är bra energi i det läget.

Övrig uppladdning!
Jag försöker att sova mycket veckan innan ett lopp och speciellt inför detta lopp då starten går klockan fem på morgonen. För att förbereda mig mentalt inför Ultravasan så lyssnar jag på ett mentalt träningsprogram för marathonlöpare en gång om dagen veckan innan loppet. Till start kommer jag att ta med mig en drop-bag med extra kläder, skor och energi som jag kommer att kunna hämta ut under loppet. Jag kommer också att ta med överdragskläder som jag kan ha före och efter loppet. 

ANDERS LARVIA – Ultravasan 90
Anders blogg

Är jättepeppad trots att jag inte kunnat träna ordentligt men är samtidigt livrädd och har en enorm respekt för distansen. Kanske är det naivt att tro att det ska gå med så få mil i benen men jag vill verkligen genomföra loppet. Tror att det kommer bli en fantastisk upplevelse och ett minne för livet. Samtidigt känns det skönt att inte ha samma press på sig själv att prestera som inför andra lopp utan bara fokusera på upplevelsen. Klart det kommer bli extremt jobbigt mot slutet men jag ska försöka njuta så mycket som möjligt hela vägen till målet i Mora.

Så lägger jag upp träningen
Jag har dragits med löparknä ända sen Stockholm Marathon, var länge osäker på om jag skulle kunna genomföra Ultravasan och det är först nu i augusti som jag kunnat springa för fullt. Därför kör jag på med mycket mängd även den sista veckan för att få så många mil i benen som möjligt. Jag körde mitt sista långpass nu helgen före.

Så äter och dricker jag
Eftersom jag inte hunnit med några långpass att tala om har jag heller inte hunnit träna på att ta in energi. Jag kör lite på volley med risk för magpaj men kommer försöka äta och dricka rejält på varje station. Har inga tidsambitioner och kommer ta det lugnt och hoppas därför att magen är snällare när tempot sänks. Dagarna före laddar jag upp med kolhydrater i kubik, både i fast och flytande form. Mycket chips och godis.

Övrig uppladdning
Kommer försöka se till att sova bra hela veckan innan och vara utvilad. I och med den tidiga starten räknar jag med att inte sova särskilt mycket natten innan loppet. Har inte riktigt bestämt mig än för vilka kläder och skor jag kommer använda men funderar på att försöka byta skor halvvägs och inte springa med varken ryggsäck eller vätska. 

Här kan du läsa mer om Team ASICS Go Run ItLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Nu vet vi vem som får springa New York City Marathon 2016!

Alla i Team Asics Go Run It är såklart lika stora vinnare, men nu är...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Experternas sista-minuten-tips inför Lidingöloppet

Världsmästaren i ultralöpning, Jonas Buud, och vår RW-coach LG Skoog vet hur du förbereder dig...

Läs mer

Så ska du träna för att bli snabbare på milen

LG Skoog coachar deltagarna i Team ASICS Go Run It inför deras tredje - och...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Häng med Team ASICS Go Run It inför Berlin Grand 10

Efter Ultravasan är det dags för gänget i ASICS Go Run It att öka upp...

Läs mer
Pannben och pallplats - Så gick det för Team ASICS Go Run It i Ultravasan

Våra löpare i Team ASICS Go Run It gjorde riktiga kanonprestationer i helgens Ultravasan. Det räckte bland annat till en...

Läs mer
Langning, långspurt och andra tips inför Ultravasan

Att springa 45 respektive 90 km i terräng är en stor utmaning. På lördag går startskottet för andra upplagan av...

Läs mer
Fredagstipset! Backpasset som ger bra resultat på kort tid

Sanna Bryngelsson i team ASICS Go Run It ligger i hårdträning inför gruppens gemensamma utmaning Ultravasan. Det här passet kör...

Läs mer