Blogg

10 km 29:50


Bosön, vilket ställe. Vet inte vad det är som gör att det alltid går så fort där ute. Måste vara atmosfären, alla miljontals fotnedsättningar före oss som gjort banorna så snabba. Hoppas inte att 200 meters ovalen är felmätt bara, då skulle mitt självförtroende verkligen få sig en törn?!

På Schemat ikväll stod 12*400 meter. Vi parade ihop oss i jämnstarka par. En av oss startade sedan vilade man medan den andra sprang sin 400:ing. Jag teamade som vanligt ihop med David som just nu är precis lika snabb som jag är.
Vi hade faktiskt ingen aning om vilken fart vi skulle hålla men bestämde oss för att ligga runt 37-38 sek per varv á 200 meter. Det sket sig som vanligt, öppnade med 35+37 på första.
Sen var det bara att bita ihop, att tappa fart ser jag allvarligt på. Mycket nöjd 12 st 400 ingar + en varsinn 200:ing senare. Vi hade kört 10 km på 29:50 tillsammans. Snittet per 400 för mig blev nånstans 71-73 sekunder. Vissa var nere under 70 seks på slutet. 

En mycket kul övning att köra i grupp, kan varmt rekommenderas. Skulle aldrig kört så pass fort eller hårt ensam. Fick 5 km i mycket hög fart i mig utan tappa kontrollen. 

Helt ofattbart att världseliten som kör Olympisk distans ligger i den här farten i 10 km efter ha simmat och cyklat skiten ur sig innan. Vill knappt tänka på det… 

M

 


Nytt nummer i butik 11 – 28 augusti

  • Tema traillöpning
  • Stor guide! 17 nya trailskor
  • Träna smart. Fem enkla steg för effektivare löpträning
  • Nycklarna till ett bättre Lidingölopp. + Träningsprogram för fyra sista veckorna
  • Har du ont i stortån? Så här slipper du det
  • Kan man bli en bättre löpare -med bakterier?
  • Därför ska du inte springa med 180 steg i minuten
  • I klimakteriet? Så här påverkar det din träning – och det här kan du göra
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Sköljpass


Som befarat blev det en blöt konferens. Vi kom dit med goda avsikter och träningskläder i bagen. Men efter timmar av diskussioner och annat så fann jag helt enkelt inte motivationen att ge mig ut i kolmörkret på glashala vägar med dubbfria skor. Dessutom sägs det finnas gott om Vildsvin på Mörkö. Antar att en 60 minuters jogg bland rovdjur och andra märkliga kreatur inte kommer vara det som tar mig upp på pallen i sommar?!
Tyvärr kom gamla Nelker fram på kvällen, han som både dricker, snusar & röker. 
Som tur är släpps han inte ut så ofta längre, värre var det förr. Det var åtminstone kul i lördags. Synd bara att man ska behöva vara sliten i 2-3 dagar nuförtiden.

Gjorde nåt åt saken idag i alla fall. Direkt när barnen hade gott och lagt sig var det dags för lite cykel. 3*15 plus några rusher på slutet. Kände halvvägs in på första kvarten att det inte stämde. Kroppen har inte återhämtat sig ordentligt. Beslöt mig i alla fall att genomlida 2*15 i med dugligt tryck så jag åtminstone får lite blodcirkulation som driver ut alla onda andar. Jag får helt enkelt stå mitt kast….3 brända träningspass är resultatet av en kul middag. Bedrövligt att man måste offra sånt i framtiden för att bli lite snabb.

Nu är jag i behov av en bra nattsömn så morgondagens dubbelpass ger nån effekt. Har en sorts vilovecka denna vecka så inte mycket träning inplanerat. Men morgondagen rymmer trots det ett simpass samt tuffa löpintervaller på Bosön senare på kvällen. 12*400 meter i så pass hög fart att jag inte tappar varken teknik eller kontroll. Ska bli kul att se hur snabbt det kan gå….rapport om det senare.

Jag och min Wingman Henrik Törn missade Ö till Ö anmälan idag, tog knappt 60 minuter för Lemmel & Co att fylla 100 startplatser. Fantastiskt vilken succé det där har blivit.
Tror och hoppas dock att vi kommer få en av reservplatserna. Så var det förra året i alla fall… Ambitionen i år är top 5. Borde vara möjligt tycker jag. 

AdiosLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Tusingar


Deltagarrekord på Bosön. Min anspråkslösa löpargrupp TT hade till uppgift att köra 6*1000 meter med 60 seks ståvila. Stolt att de flesta verkar ha löst uppgiften med bravur. Jämna splits sånär på nån/några sekunder. 

Själv tycker jag att jag fick till det riktigt bra trots gårdagens 29 km och simpasset tidigare idag. Splits 3:28, 3:25, 3:24, 3:22, 3:20 & 3:16. Sista två var tuffa men med bibehållen kontroll. Tack åter igen David & Calle för att ni håller farten uppe.

Så slå det om du kan Pasi…..(vet att du läser detta och vill försöka slå mig).

Imorgon blir det sim + 4*10 min cykel, inget överdrivet tufft. 
Torsdag planerat att ta ett lättare distanspass löpning 14-16 km (75%)
Fredag blir hårdare, Löpning 2*4000 meter tröskel + 5*400 meter.
Lördag & söndag är det konferrens med jobbet. Ingen idé att lura sig själv och tro att man kommer få till nån träning då. Man kommer som vanligt falla för grupptrycket och bli Zombiepackad. Vakna på söndagen som en grönsak i duschen med kläderna på med bara en tanke i huvudet – Aldrig Mer!

Le Mick

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Tomt i tanken


Har normalt väldigt hög förbränning. Alltid haft. Har problem med blodsockerfall, speciellt hade jag det i tonåren. Detta har lett till att jag tvingas äta någonting mer eller mindre varannan timme för att hålla humöret i schack. Min mamma hade t ex nästan alltid en Snickers med sig när vi sågs eller ett rikskuponghäfte i högsta hugg. Finns ett talesätt som en kollega lärde mig som stämmer in bra, ”Vägen till en mans hjärta går via magen”.

Igår åt jag två ordentliga frukostar innan passet på 19 km. Åt en stor lunch direkt efteråt, Wallenbergare. Lite frukt något senare och en stor kyckling wrap med bulgur klockan fyra. Innan dagens andra löppass kl 20:00 åt jag en banan, två chokladbitar och drack ordentligt med vatten. Kom ca 4 km sen började jag tappa skärpan i synen, allt blev som ett töcken och jag började fantisera om mat. Märkliga var att farten och pulsen förblev densamma, peggad 4:30 fart och 128-135 i puls. Förbannade mig själv att jag inte hade nån energi med mig. Hur svårt ska det va att pula ner en gel i bakfickan?!! När jag kom hem efter rundan åt jag middag i princip med händerna direkt ur kasttrullen iförd skitiga och svettiga tights. Föga charmigt beteende.

Memo to myself, Ha ALLTID energi med dig. Oavsett planerad distans eller intensitet.

Fick i alla fall ihop 29 km löpning igår i dräglig fart (4.25-4:30) relativt min låga puls (70-72%). Slitna ben idag så det märkts verkligen att jag inte fått till långpassen på senaste tiden pga mitt löparknä. Får bli bättring på det nu, kan inte ha ett hallucinerande blindstyre med cravings som irrar runt på Londons gator i April.

Nu närmast väntar ett simpass på lunchen och 6*1000 meter ikväll med min löpargrupp.
Förra veckan körde vi 5*1000 progressivt med lång vila. Ikväll blir det i jämn fart och med kortare vila. Fortfarande ståvila, kommer köra det januari ut. I februari blir det joggvila på samtliga intervallpass…..

MickLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Barnvakt


Livet har sin gilla gång trots att man har sportsliga ambitoner. Denna helg t ex skulle min sambo på kurs dagtid både lördag och söndag vilket innebär att jag har mina två små barn själv. Helt underbart såklart att spendera helgen med dem men svårt att få till träningen plus man är ganska mosig när väl de gått till sängs på kvällen. Ingen idé att gnälla utan man får planera veckan desto bättre. Tycker ändå jag har fått till det bra trots mycket på jobbet och allmän tidsbrist. Förra veckans ”träningsläger” i Frankrike har dessutom gjort att jag fått ny energi och självförtroende.
En trainer hemma är minst lika effektivt som att ge sig ut och springa tidsmässigt. Man slipper all dötid som går åt när man ska till & från gymmet. Igår t ex körde jag 8*4 mins intervaller + lite upp- & nertramp. 45 minuter all in all… 

Måndag – Styrketräning 45 min på lunchen. Cykeltrainer 3*15 min + 5*1 min på kvällen.
Tisdag – Simning 60 min lunch. Löpning intervaller 5*1000 meter på kvällen.
Onsdag – Cykeltrainer kvällstid, 4*10 minuter.
Torsdag – Löpning 2*3 km tröskel + 5*400 meter lunchtid. Simning 90 min på kvällen.
Fredag – Vilodag.
Lördag – Cykeltrainer, 8*4 minuter i väntan på middagen, 40 mins.
Söndag – Långpass löpning 20 km. 

Cyklingen och simningen måste höjas om jag ska lyckas infria mina mål detta år. Har därför bestämt att åka med på Heads Swimcamp V.9 i Spanien samt köra ett eget komponerat cykelläger i Cannes i slutet av Mars. Mer om det senare.

Nu ska jag ta hand om min nyvakna lilla dotter. 

//MickLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Kvitton


Simning är min Akilleshäl inom triathlon, skulle inte gå så långt att säga att jag är talanglös utan jag har nog bara simmat för lite tröstar jag mig med. Började simma årskiftet 2008/09 på egen hand inför en då stundande Svensk Klassiker. Har sedan dess fram tills nyligen bara fått in 1 till max 2 pass i veckan. Dessa har ofta varit korta och med medioker kvalité (1,2-1,5 km). 
Efter säsongen 2011 var jag trött på att alltid vara långt bak efter simningen på tävlingar (Kalmar 1:10h 2010 & 2011) och bestämde mig för att höja mig en nivå. Börjat köra minst 2 gånger i veckan och med hjälp av folk som verkligen kan. Dessutom är passen numera åtminstone är 2 km. Har fått några indikationer på att det har släppt lite då jag nu klarar göra 15*100 meters serier runt 1:35 per hundring med 10-15 seks vila. Inga världstider kanske men en ok början för mig. Fick ett skönt kvitto idag när jag i slutet av ett pass lyckades få till 32.6 seks på en 50:a i en 25 meters bassäng. Detta är utan voltvändning….är alldeles för usel på det. 

Ikväll sågs även min fantastiska lilla löpargrupp ute på Bosön för första gången på säsongen 2012. 15 tappra killar & tjejer hade 5*1000 meter framför sig med en progressiv grundidé. Själv hade jag blivit utmanad av Rubin Mcrea att börja på 3:30 sen se om jag kunde bättra varje tusing med 5 sekunder. Eftersom vi körde start 5:00 så tänkte jag att det kanske skulle gå, eller åtminstone var värt ett ärligt försök. Ingen perfekt uppladdning dock då jag körde hård benstyrka igår på lunchen samt ett tuff cykelpass på kvällen. Hade dessutom simmat tidigare på dagen också…men men, det ska man väl klara?!
Resultatet var dock över förväntan, mycket tack vare David Olerup som troget slet vid min sida genom hela passet. 3:28, 3:23, 3:22, 3:18, 3:11. Den sista var tuff som helvete men det fanns krafter för en spurt på sista varvet. 

Nu kommer jag somna med ett malligt leende på läpparna. 

//Le Mick

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*