Blogg

Berg & Hav


I förrgår, mot bergen. Uppför och uppför och uppför. Nära molen. 24 km.

I går avslutning på en maximal löparvecka. Middag, och avancerad löpskolning på disco Nox. Tog nattpasset. Hem i gryningen.

Idag hav. Bada hav. Kallt. Men vågade.Nr 4 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Bästa skorna för trail! 14 nya modeller
  • Så springer du milen! Träningsprogram för alla nivåer
  • Så börjar du springa med din hund
  • Barnsoldaten som blev en av världens bästa traillöpare
  • Så toppar du formen
  • Forskning: Därför har du en löpares DNA
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Inte bara skuggan som badade … kroppen fick hoppa i också 😉
… brrr i Atlanten …Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

No Mountain To High


Rappare Petter packade ihop och for hem och det blev portugisisk vardag igen och  löpskolning med coach LG och lätt snabbpass i Västra Skogen i solnedgång (obs, inte T-banestationen på Hjulstalinjen…).

Så här mitt i träningsveckan har en och annan löpskada börjat upppenbara sig. Upptäckte en saltsvettframkallad en efter 3milapasset där ryggen slutar och rumpan börjar (obs, varning för nakenchock):

Ryggsäcken hade gnagt hål på ryggslutet. Det upptäckte jag först i duschen, whooooahhh!

En annan ovanlig skada drabbade en kvinnlig löpare som sa att hoh hade blivit stel mellan benen. Vågade inte fråga vidare, men funderade länge över den skadan.

Det är vackert här i Portugal. Soluppgång genom nytvättade löpartights (och värmefläkten på max) är förstås en höjdare.

Nu, strax, väntar Bergspasset! 10 km eller 14 km eller 24 km eller 28 km i rejält kuperad terräng. Ett formidabelt smörgåsbord för backantiska löparentusiaster!

/to be continued …)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Polare i poolen


Brp! Dags för en simtur.

Vila Reals kommunala badhus.  Petter rappar på mot Ö till Ö!

Hellre en polare i poolen än en polare i Polen!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Rap Running Report


Innan 30 km långpass i Monte Gordo: Thumbs up!

Sedan hände det grejer.

Skinklåda eller skinnklåda, det var frågan?

Ja, jag vet. Jag var götlabörgare i ett tidigare liv.

Mitt i långpasset kom i alla fall running rapper Petter på att det där med kortkalsonger under löparshortsen nog inte var någon bra ide.

Pungen brinner, låter kanske som namnet på ett proggband från 70-talet. Men det var det inte. Det var en plötsligt svidande verklighet.

Den gamle Ö till Öaren visste dock råd, hissade upp en tub vaselin ur ryggsäcken, en sådan har han alltid med sig under långpass i portugisisk värme, vis av skinnflådd erfarenhet. Petter jublade, klämde ner halva tuben Down Town, och färden fortsatte. Men det ville sig inte riktigt. Efter 15 km förklarade han att nu fanns det ingen återvändo, och trollade fram ett annat par löparbrallor från jag vet inte vad. Någon ryggsäck hade han i alla fall inte.

Sen svidade han om i dikesrenen. Två bleka stjärthalvor mot en klarblå portugisk himmel, det var frestande men jag hade inte hjärta att plocka fram kameran. Jag är en känslig själ.

Lika känslig var dock inte Petters fru Michaela.

Petter klagade över att han hade hängröv. Det tyckte inte fru Michaela, hon tyckte maken var välhängd.

Var The Very Well Done kortkalsong hamnade sen? Ja det var ju bara en som hade ryggsäck. Man kan hålla sig för näsan för mindre.

Planen var 30 km i lugnt tempo. solen stod högt, brände fint. Olivlundarna böljade över kullarna. Det gjorde apelsinträden också, och citronträden, och en och annan korkek. Och vägen, det var rätt bra kuperat, om man säger så.

Vid 22 km började stegen bli tunga, låren suga, vaderna knirra. Väl inne i skogen igen blev det vindstilla grillfest.  Vid 28 km var vi 200 m från hotellet, men det gick ju inte an. Det var The Way of No Return. Upp i skogen igen för att hämta distans, och tillbaka igen.

30 km och 82 m vid hotellets entré. High Five, vi fixade det.

Äntligen dags för lunch. Svärdfisk på menyn – bästa käket innan ett simpass.

/to be continued …/Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

One Man, One Beach


Dom säger att en bild säger mer än tusen ord. Bra det. Orkar inte skriva så mycket idag. Tre pass i går. Morgonpass, lunchpass, eftermiddagspass. Rätt passé på kvällen.

Första bilden. One man, one beach.

Sprang ut på lunchen. Solen i zenit, knappt en mänscha på stranden. Lätt vind som fladdra i linnet, snäckskal som krascha under fötterna. Det här har jag längtat länge efter. Vädrade ut vintern ur kroppen. 10 km senare stannade jag upp, skalade av  allt utom brallorna, och hoppade i havet. Minst 13 C, nästan i varmaste laget för en gammal Ö till Ö:are. Stannade i minst 13 sekunder.

– You are a hero, jublade två holländska damer på stranden.

Det tyckte jag också.

Fast det fanns dom som var värre. Obs, en simmare, ingen späckhuggare. Attans att jag glömde våtdräkten hemma.

Det sa rappare Petter också.

– Attans att jag glömde våtdräkten hemma.

Han ska köra Ö till Ö i höst, med RW.s meste triatlet, Jojje Borssén. Petter känner att han behöver ta tag i simträningen ordentligt nu. Det känner jag också. Isarna har ju redan börjat släppa hemma har jag hört. Så i morgon siktar vi på det kommunala badhuset. Där klarar man sig utan våtdräkt.

– Jag har min dolme med mig, sa Petter. Har du din dolme med dig?

Men självklart. Reser aldrig utan min dolme. Min är rosa. Undrar vad det är för färg på Petters?

Innan badhuset ska vi köra en tremilare. Det lär bli en lång dag i morgon. Då kan det var lämpligt att ladda upp på lämplig plats. Här en typiskt lämplig plats att förbereda sig inför långpass. Lite lagom trångt sådär för en typisk svensk med svängrumsbehov.

/to be continued …./Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Star Trek, Monte Gordo


Morgon i Monte Gordo. Solen sken, men en gammal gordoveteran visste förstås bättre, kom till morgonjoggen med vantarna på. Tog inte av dem förrän vi kom fram till Plankan på stranden (vi fick springa i skogen, tidvattnet gick två timmar fel, minst …). Där stod jag och svajade på ett ben med rappare Petter vid sidan av när det blev dags för några övningar i smidighet. Jag är lite rappare än Petter i spåret, men Petter är betydligt rappare på scenen än mig (en riktigt usel vits som jag förmodligen kommer dra både en eller två gånger till).

Vi var ungefär lika ostadiga på ett ben båda två.

Sedan blev det balkongläge – Star Trek, 3:rd Generation (Rough Rap Through Big Bang Beginning).

Det gäller att rappa på med solandet. Man vet aldrig när solen går i moln!

/to be continued …)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*