Blogg

Polare i poolen


Brp! Dags för en simtur.

Vila Reals kommunala badhus.  Petter rappar på mot Ö till Ö!

Hellre en polare i poolen än en polare i Polen!


Nr 12 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Nästa säsong börjar idag
  • Träningsprogram för milen, halvmaran, maraton
  • Därför ska du träna dina fötter
  • Ett bättre sätt att springa långpass
  • Årets bästa löparskor. 12 av våra favoriter från 2021
  • Gravid? Fortsätt springa!
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

One Man, One Beach


Dom säger att en bild säger mer än tusen ord. Bra det. Orkar inte skriva så mycket idag. Tre pass i går. Morgonpass, lunchpass, eftermiddagspass. Rätt passé på kvällen.

Första bilden. One man, one beach.

Sprang ut på lunchen. Solen i zenit, knappt en mänscha på stranden. Lätt vind som fladdra i linnet, snäckskal som krascha under fötterna. Det här har jag längtat länge efter. Vädrade ut vintern ur kroppen. 10 km senare stannade jag upp, skalade av  allt utom brallorna, och hoppade i havet. Minst 13 C, nästan i varmaste laget för en gammal Ö till Ö:are. Stannade i minst 13 sekunder.

– You are a hero, jublade två holländska damer på stranden.

Det tyckte jag också.

Fast det fanns dom som var värre. Obs, en simmare, ingen späckhuggare. Attans att jag glömde våtdräkten hemma.

Det sa rappare Petter också.

– Attans att jag glömde våtdräkten hemma.

Han ska köra Ö till Ö i höst, med RW.s meste triatlet, Jojje Borssén. Petter känner att han behöver ta tag i simträningen ordentligt nu. Det känner jag också. Isarna har ju redan börjat släppa hemma har jag hört. Så i morgon siktar vi på det kommunala badhuset. Där klarar man sig utan våtdräkt.

– Jag har min dolme med mig, sa Petter. Har du din dolme med dig?

Men självklart. Reser aldrig utan min dolme. Min är rosa. Undrar vad det är för färg på Petters?

Innan badhuset ska vi köra en tremilare. Det lär bli en lång dag i morgon. Då kan det var lämpligt att ladda upp på lämplig plats. Här en typiskt lämplig plats att förbereda sig inför långpass. Lite lagom trångt sådär för en typisk svensk med svängrumsbehov.

/to be continued …./Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Star Trek, Monte Gordo


Morgon i Monte Gordo. Solen sken, men en gammal gordoveteran visste förstås bättre, kom till morgonjoggen med vantarna på. Tog inte av dem förrän vi kom fram till Plankan på stranden (vi fick springa i skogen, tidvattnet gick två timmar fel, minst …). Där stod jag och svajade på ett ben med rappare Petter vid sidan av när det blev dags för några övningar i smidighet. Jag är lite rappare än Petter i spåret, men Petter är betydligt rappare på scenen än mig (en riktigt usel vits som jag förmodligen kommer dra både en eller två gånger till).

Vi var ungefär lika ostadiga på ett ben båda två.

Sedan blev det balkongläge – Star Trek, 3:rd Generation (Rough Rap Through Big Bang Beginning).

Det gäller att rappa på med solandet. Man vet aldrig när solen går i moln!

/to be continued …)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mot Monte Gordo!!


Runners World har löparläger, och jag får hänga med!

Flyget går på lördag, och i lite upprymd stämning inför detta, knäppte jag en bild i morse på väg till kontoret.

Visst är snö vackert, när den ligger så fint på trädens grenar. Å andra sidan, rätt vackert i Monte Gordo också. Har visst varit 20 C där i en hel vecka.

Jag vet inte riktigt hur det kom sig, men Ryska Posten knackade på redaktionsdörren idag. Någon kyss fick jag inte, men väl de här (varning för produktreklam):

Hoppas få testa ordentligt, speciellt den gröna med solblock 30. Inser också att det är att utmana ödet att skriva såhär. Se bara hur det gick med våren! Om världen vore rättvis (tycker brorsan) kommer resan till Monte Gorde sluta på detta viset:

Fast jag tror inte han menar det på riktigt. Innerst inne är han jätteglad för att jag får springa i linne och kortbrallor utomhus, och sms:a en massa sandiga bilder. Tror heller inte det är någon större risk för regn. Har kollat in vädret på Yr, det gjorde mig nästan yr …. solen, here I come!!

/ to be continued …/Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Backlash


Nämen, nämen, nämen, vad är det som händer nu då? De arma små krokusarna på Djurgården står och darrar med snö ända upp till kronbladen.

Nu tänker ni kanske att det där var ju en sjuj-vla stor krokus. Jaja, säger jag, kanske är jag en smula lagd åt överdrifter, men kallt var det i alla fall.

Stackars dom som parkerat i Frihamnen nedanför Gärdet och hoppat över att spetsa bensinen med glykol.

Här hamna jag kanske i fel frihamn. Men ändå, vad trodde jag egentligen? Mars kan man förstås inte lita på.

Morgonen ägnade jag åt Banana Kids. Att se en fyraåring, fem om en månad, leka basket för första gången i sitt liv med KFUM, det dunkar det mesta. Det sprakade när hon sprang ut i den stora hallen, det stora rummet och tog några danssteg. Och gav bollen en duktig smäll med dojan.

– Ajabaja, inte sparka basketboll. Förbjudet!!

Jag känner igen det där från då världen ännu var ung. Den stora rymden att sträcka ut i. Den stora rymden att studsa en boll i. Den stora rymden att springa runt, runt i.

Rullar fram längs Gärdet. Här kommer snart spårvagnarna rulla igen. Ingen ek i vägen längre. STIM-huset ska rivas och nytt hus med lyxlägenheter ska byggas. Det kommer bli mer folk här. Det kommer att bli trångt i Kampementsbadet. De borde bygga en 50-metersbassäng pä Gärdet! Kan man i alla fall drömma om.

Borrar vidare i snålblåsten. 18 km senare, hemma igen, med kapad kran (halva näsan domnad, den sida som tog vinden). Se det var ett friskt marspass!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

VÅRSPRINGVÅR


Nu börjar jag tro på det. Visst är det vår. Bara släpp känslorna loss och spring ut!!

Så då gjorde jag det. Lunchlöpning på Djurgården. Inga vantar. Ingen mössa. Bara keps, jo jag tackar. Med vita fartränder. Tre stycken.

Såg en krokus. Såg två vintergäck. Tror jag. Två vita blommor i alla fall, som hängde lite med bladen. Såg ingen tussilago. Men dom kommer. Snart!

Fåglar kvittrade, Saltsjön blänkte glitter, ögonen kisade mot solen och allting började plötsligt kännas lätt igen.

Här fick man luta i kurvan för att inte trilla i sjön. Spring i benen, liksom.

Gick i mål efter 17 km. Benen bara rusa på. Fick tygla hårt framför porten, måste ju jobba också. Vår är vår – men inte semester!


Antal kommentarer: 3

Kenneth Gysing

Tack Maria!
Och jag blir glad av att du blir glad av att läsa min blogg 😉


Kenneth Gysing

Marika!
ds 😉


Kenneth Gysing

Du är snäll du Susanne 😉
Bästsidan, ska vara Halmstad, om jag förstått det rätt?
Finns det några vackra lopp där? Mellan hägg och syrén 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*