Blogg

God save the Queen!!


Jag menar, vilka kungligt fina parker hennes majestät Elisabeth bjuder på i London.

Det var alltså dags för The Royal Park Half Marathon, och jag hamnade direkt i valet och kvalet en kvart innan start på morgonen i Hyde park.

Vem skulle jag följa?

Inte konstigt jag ser lite bekymrad ut.

Men det var bara att göra som vanligt, springa rakt fram och inte titta bakåt. Det blev ett alldeles underbart race i perfekt löparväder. Start klockan 0900 och i mål innan lunch.

Så här glad var min medlöpare Thomas efteråt. Arrangörerna bjöd inte bara på sportdryck, de bjöd på handväska också.

Längre rapport följer i RW no 12.

Tack London, tack Elisabeth, det här var ju kungligt kul!!!


Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Playground – The Royal Park Half Marathon, London


Det är lite hektiskt nu. Åter från Madeira fick jag en puss av min yngsta dotter. Det var förstås snällt av henne, att uppskatta sin fader så mycket. Olyckligtvis var hon förkyld. Backen upp mot toppen på Madeira och flyget hem klockan fem på morgonen (fick gå upp halvtre) måste ha frestat på immunförsvaret (är min tolkning), jag blev tokförkyld av den pussen. Förgrömmade onge!

Och nu har jag tappat rösten också. Blivit helhes. Skrämde fröknarna på skolan i morse. De trodde jag kom direkt från krogen när jag lämnade barnen. När jag försökte skämta om det nickade de allvarligt, ja ja, försök med den du.

Och idag skulle Lars Kepler intervjuas Som ser ut såhär.

Lars Kepler har en manlig och en kvinnlig sida, Alexander Ahndoril och Alexandra Ahndoril. Nu har de skrivit en ny bok:

Playground är en ruggig historia om vad som kan tänkas ske efter döden … ja, ungefär som man kan känna sig efter en mara, fast värre. Eller som när man ska göra en intervju utan röst. Det var dödsjobbigt. Men Alexandra bjöd på starkt kaffe och jag lyckades till slut kraxa fram några frågor. Om löpning tyckte de sådär. Men Alexandra gillade att skjuta med pistol, och Alexander har tränat thaiboxning. Fast det var ett tag sedan.

Så har jag fått ett nytt fan. Elisabeth är jätteglad för att jag ska åka till London i helgen.

Elisabeth, som också är extremt högerhänt, har kickat igång en halvmara på sin egen playground, om man så säger, genom sina kungliga parker i London, och döpt racet till The London Royal Park Half Marathon.

Såhär går banan:

Det kommer förstås bli kungligt rolig löpning. Tidtagningen går inte heller av för hackor! Just run with one big ben after another, som britterna brukar skoja.

Start på söndag klockan nio på morgonen. Bara hoppas jag har fått tillbaka rösten då. Hur ska jag annars kunna beklaga mig över usel form?

/to be continued …/


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Hej där Sigrid!
Krya på dig, fast vid det här laget är du nog redan frisk 😉
Nya tag, varje dag. Rösten åter!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Toppen på Madeira


För att ta det från början. 08.30 nere vid strandpromenaden i Funchal. Solen på väg upp, men fortfarande rätt svalt i skuggan. Perfekt löparväder. Men banan, banan.

Här börjar det.

Och på den vägen är det.

Halvvägs.

Lite högre upp.

Och mirakler över alla mirakler, jag toppade.

Toppade visst formen också.

Ja, i åldersklass alltså. Vet inte om vi var så många fler än tre? Resultatlistorna inte färdiga än.

Hur det var? På ett plan helt obegripligt. Bara blunda för de svindlande stigningarna och ta små steg, steg på steg, inte titta upp alltför ofta, sega på och sega på, hitta rytm och vägra gå. Långsamt uppåt, och uppåt och uppåt. Backe på backe på backe.

Och till slut över mållinjen runt 2.35.

Fantastiska berg, svindlande vyer, även om det estetiska kanske inte låg i framkant hela vägen, om man säger så. Underbar målgång under en blå himmel på 2000 meters höjd. Då hade vi också sprungit igenom ett par kallfuktiga moln, där temperaturen sjönk 10 C.

Längre rapport i RW no 11! Nu dags for boarding, Lissabons flygplats!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Uppåt på Madeira


Det var platt och fint i Tallinn. Men omväxling förnöjer har jag läst. Så nu bär det uppåt.

http://madeira.uphill2000.com/

Vill på intet vis förhäva mig, men i jämförelse är nog Abborbacken ändå blott en fis i rymden!

Jag har ingen aning om hur det här kommer att gå. Det har inte arrangörerna heller. Luis Policarpo som basar för de flesta löpevenemangen här på Madeira rycker bara lite på axlarna när jag frågar honom om trolig bästa tid. Ingen har ju sprungit det här loppet förut, och med undertexten, som jag tyckte mig tyda, ingen har varit galen nog att försöka tidigare. Men med en slogan som: Europas hårdaste halvmara, måste ju bara några löpare ute i världen försöka. T ex RW:s utsände. Allt annat vore ju tjänstefel.

Började med backträning förra helgen. Provade springa med stavar för första gången. Har alltid varit lite ljum mot stavar, känt lite panchisvarning så där. Körde 10xHammarbybacken i något slags övermod. Det var jobbigt. Dagen efter gick jag omkring som en panchis med fruktansvärd träningsvärk i låren, och längtade efter en rullator.

Så nu har jag vilat mig i form i stället.

På Madeira fick jag banbesiktiga med bil. Fick ångest. Här under på bilden har vi kommit halvvägs. Där nere ligger staden där jag bor, Funchal.

Här under (ovan molnen) närmar vi oss målet. Mera ångest.

Här är jag i alla fall lite gladare.

En bra lunch är bra mot ångest. Dessutom är det i övermorgon jag ska springa, d v s lunchen var i går, idag är det i morgon jag springer när jag skriver det här. Ångest igen.

När jag fick min nummerlapp såg alla funkisar jätteglada ut.

Nej, jag ringde inte nummerupplysningen. Fattade fint. Man måste ligga i för att nå toppen!

Det är asfaltsväg hela vägen upp. 28 C vid starten, 11 C vid målet. Ingen tid att passa, förutom flyget tidigt på morgonen dagen efter. Wish me luck!!

Förhoppningsvis längre rapport i RW no 11.


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Tack Susanne, tack Henrik! Up we go!!! 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Ingen torsk i Tallinn


Nä, nä, ingen sådan här där!

Det är en perfekt löpardag för Tallinn Half Marathon. Solen skiner, vindarna är ljumma, möjligen lite i blåsigaste laget på vägen ut från staden, men det blir bättre på vägen hem, är  ju en tvåvarvsbana, d v s, på vägen hem springer vi längs havet, som är mycket blått och mycket stiligt.

Rullar på och tycker benen känns ovanligt bra, kanske är det en åttarätters middag (nåja, avsmakningsmeny) som är rätta grejen inför ett lopp, samt lite exklusiv sportdryck på det? Obs, kan vara individuellt!!

Men så seglar en spänstig man med en ballong på ryggen med siffrorna 1.35 förbi, och jag inser att jag springer där och drömmer. Slappnar av och tar löpardagen som den kommer. Klockar ändå 42.32 på milen, hur gick det till med tanke på ballongmannen?  Vart tog han vägen förresten?

Sedan fortsätter det bara, benen tar aldrig riktigt slut, dör inte ens när det börjar gå uppför de sista tre kilometerna, över gatsten och genom gränder i Tallinns Gamla Stad. Sista trehundra bär det utför och när jag rundar in på torget framför målgången, lyser siffran 1.28, hundra meter bort. Tar i i så alla åtta rätterna är på väg ut i frihet, viker över mållinjen på 1.29.01. F-n också, två sekunder från 1.28. Men kom igen nu, första gången under 1.30 på flera år. Be happy! Är happy!! Trea i ålderklass. Älskar åldersklasser. Nästan så man längtar efter att bli äldre. Fast bara nästan …

Firar med mera käk.

Och sedan färjan hem som en uppburen man!

Tack Tallinn!! Underbar stad, och underbar löpning (snabb!!)

(längre rapport  i RW no 10/Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

… but first we take Tallinn!!


Det är mycket nu. Hann inte mer än skriva Madeira Uphill, förrän Estlands premiärminister Taavi Roivas (det ska vara en snirklig grej över o:et men hittar inte den på tangentbordet) behövde lite löparsparring. Klart man rycker in.

Min runningpal Taavi har pers på maran med 3.46, satt i Valencia för tre år sedan. Vad säger våran statsminister Stefan Löfvèn om det?

Resan kom dock lite hastigt på. Glömde en detalj i utrustningen. Gissa vad?

Man ska inte springa i gamla strumpor som man åkt över ett helt hav i (ja i färja också), men klarade mig lyckligtvis från skavsår.  Strumporna och jag hade f ö fin utsikt over the Baltic Sea.

På kvällen blev det middag. Först lite sparris.

Och sen lite lamm. Stackars lamm. Men gott lamm. Förlåt.

Och sen någonting annat. Vet inte exakt vad, men en riktig rökare var det!

Blev åtta rätter totalt, och tre timmars sittning. Pratade löpning med premiärminister Taavi. Och Estlands historia. Taavi åt sin första banan när han var tretton år. Det var då Estland blev självständigt.

Lite oklar över somligt jag åt i går, men rätt mycket, om ni frågar mig. Lite stel i häcken idag. Lite stel i magen. Men brorsan i Stockholm tycker ändå inte synd om mig (han drog själv 27 km mer rotfylld än rofylld löpning på Sörmlandsleden i går med ett gäng Studenter, nej inget skämt här om löpande rotavdrag …), jag måste rejsa ändå. Om fyra timmar går starten här.

Tallinn Half Marathon. En tvåvarvsbana längs havet. Maran startar klockan nio. En fyravarvsbana. Jag är glad jag bara ska springa två varv idag. Undrar hur fort man kan springa efter en åtta rätters middag? Jag har aldrig ätit en åtta rätters middag förut. Spänningen stiger …. (och inte bara väder …) …

/to be continued …/Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*