Ironman – Playitas


 

 

Sporten där alla får stryk! Hö hö …

Sömndrucken, kolmörkt ute. Lika kul i
dagsljus?

Varför uppe så tidigt? Ska ut på morgonjogg om en halvtimme. Första rundan efter Montezumas hämnd. Herrar Jojje Borssén och Jonas Colting ska vara draghjälp.

Bilr en bra test. Kommer kistan hålla? Väderspänningen stiger … escusa, scusa mio  …

/to be continued …/

Nr 7 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Maxa din löpning. Höstens bästa träningsupplägg
  • Test: 9 nya kolfiberskor!
  • Mot myren! Löpträning som ger resultat
  • Allergi? Så vet du om du har det
  • Epidemiolog Anders Wallensten brinner för löpning
  • Trotsa Covid-19. Träna säkert i höst
  • 8 veckors vila är ok!

 

Bli plusmedlem nu

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

För sjuk


 

För sjuk för att springa idag. Men i morgon, kanske …

Hade det inte varit för solen, så hade man kunnat se Atlanten, där bakom fötterna. Rätt blå, faktiskt. Och palmerna, riktigt gröna.

I love colours!

/To be continued …


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

En plats i solen


 

I morgon mot Playitas och Fuerteventura. Flyttar kontoret till en plats i solen. Packar ner dator, familj, kamera och runt fyrtio böcker … på pdf. Jag räknar inte med att läsa dem alla, men de väger ju så lite i elektronisk form.

Och så våtdräkt och två par löpardojor och internetkabel. Det trådlösa ska visst inte vara någon höjdare där.

Inte glömma dolmen, den rosa!

Ett litet aber är magen, jag blev sjuk i natt. Den började mullra som Montezumas hämnd, eller något i den stilen. Fick frossa. Det var mycket synd om mig. Det är det idag också, har bara fått i mig två rostade brödbitar och en skvätt yoghurt.

Det kan bli en skitresa i morgon, men det är smällar man får ta. Mot 20 C, och löpning i linne, förmodligen handlar det om yin och yang, alltings balans. Smita från fosterlandet i den tid som är, med isvindar och tre månader kvar till våren, det krävs offer. Gissa var jag sitter och skriver det här någonstans. Eller gör det inte.

Playitas har en 50metersbassäng, den ser ut så här:

Den tänker jag simma i … när jag inte är ute och springer. Eller tar igen mig i en solstol. Eller åker vattenrutschkana:

Ni behöver inte tycka synd om mig fast jag är sjuk.

I´ll survive!

Rapport följer!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Slutsimmat


 

Ja, för i år i alla fall!

Upp med tuppen och tricken mot Söder och Eriksdalsbadet. Ömalmen alldeles öde, bara jag … och jo för all del, en bajsande hund med husse. Ömalm är ju ändå Ömalm.

Halt på trottoaren, inte halka bryta lårbenet nu, ska ju iväg och simma. Visserligen med dolme, vila benen, de är ju till för löpning, men i alla fall …

Framme, och säga vad man vill om Söder klockan 06.50 på morgonen, den där riktiga fjällkänslan vill inte riktigt infinna sig, även om Hammarbyhöjdens skidbacke möjligen kan anas som en skugga i bakgrunden …. eller i alla fall jämsmörk med det omgivande mörkret … men vad gör väl det:

Eriksdalsbadet … ditt badhus i Rymden:

Men i bassängen var man inte ensam. Aldrig får man vara unik. Fick i alla fall egen bana en stund, men strax dök en simkllubb upp, och vattnet började yra av delfiner och tumlare och andra raketsimmare, så pråmarna fick trycka ihop sig på två banor.

Årets sista simning. 4×600 meter, och sedan lätt vimmelkantig mot Hemköp för att köpa löjrom. Mycket löjrom – bättre simmare! Vet inte om det stämmer, men tänker det är värt ett försök. Mycket löjrom – fattig simmare, upptäckte jag också.  Bidde bara vattenånga kvar i plånboken efter att kassan passerats.

Brorsan har dragit till Vallentuna för att springa milen. Arrangörerna har lovat barmark med bara lite is här och där. Blir spännande se om han håller sig på benen.

Själv dunkade jag tvåtusingar på band i går. Det var jobbigt. Tungt julbent efter helgen. Hoppas det blir bättre nästa år.

På vägen hem hade solen gått upp …. eller i alla fall, ljuset. Nästan lite vår i luften (har en inre barometer med extrem känslighet).

Och om bara fem månader kan man bada här igen:

Fem månader – inte ens ett halvår!

Och så då:

Happy New Year, Runners … and swimmers … and the rest of Mankind. 2013 i morgon. Ett helt nytt år att löpa till mötes!! What more to say but …. yiiiiiiiihaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

Antal kommentarer: 2

Kenneth Gysing

Hej Oskar, tack, med läsare som dig kan man inte misslyckas 😉
2013 – Nu kör vi!!


Kenneth Gysing

No Bazinga!! to that 😉Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Ljushuvud


 

Det ska erkännas, det var i går jag sken upp och rundade Blockhusudden som en annan klass 1-varning. I absolut oplogad terräng. Fick användning för en massa gamla muskler jag inte använt på länge. Idag ligger jag i bingen, knäckt och ischoklad! Ho ho, som Tomten sa.

 

 

Pulsa i snö är lite att löpa som Livingstone. Spåra över vita fält, på
snö där ingen människa tidigare satt sin fot, sätta ett avtryck på
kartan. Och med en blick bakåt, ja med mössan uppdragen då, se hur
spåren snöar igen efter en. En bild av den mänskliga existensen kan man
då tänka, och kanske bli lite melankolisk.

Men det är bara att vrida blicken framåt igen. Inte såsa i det förflutna, då blir det inga nya PB. Bara trycka på, pulsa på, hejochhå, framåt!

2013 – Here I come!

Häng på!!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Isländsk nostalgi


 

Snön faller från taken. Det dånar utanför fönstret. Ska det bli blött nu?

Har inte köpt en enda julklapp. Föreslog barnen vi skulle rita teckningar till varandra i år i stället. Gick inte hem något vidare.

Julfest i går. Man vet man har att göra med vuxet folk när det framåt aftonen frågas efter Highway Star.

Kul att Abeba Aregawi ska börja springa för Sverige. Då blir det fart i friidrottslandslaget igen. En Abebaeffekt. Liten fråga är förstås om Malin Ewerlöf kommer att förlora sitt svenska rekord på 1500 m så fort Abeba fått ut sitt svenska pass?

Och plötsligt bara, är jag på Island igen.

En glad fyr:

Här sprang vi:

Och här:

Och här:

Och här:

The winner takes it all …

I mitten en gravt underkyld svensk (efter en bergig halvmara i isande motvind) men norska Marit till höger och Ester från Italien fick honom snabbt att tina upp … s k bilateralt samarbete.

What more to say but: Gleðileg Jól og Farsælt Komandi ár!!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in