Blogg

Lillbrorsan och havet


 

Gröt. I. Huvet.

30 C i snart en vecka. Vad är det som händer?

Upp sex på mornarna för att springa någotsånär svalt. Primal redan då. Bar bringa hela vägen. Revbenen som kylflänsar. Klockan sju steker det. Men då är man snart hemma.

Frukost och tidning. Eftersänd. Man hasar i badtofflor till postlådan utanför kyrkan. Hasar tillbaka. Snart kommer algerna, varnar tidningen.

Ölandsgubbar i gröten. Det är gubbar det. Sen hasa tlll stolen i skuggan av huset. Där sitter man och tittar på tornsvalorna som drar runt genom rymden som kamikazepiloter. Plockar flugor i flykten, sen in under takpannorna. Den som kunde flyga så.

Tittar på grillen. Grillning i går kväll. Korv. Kryddad. Sort Guld. Himlen i Pink Champage. Allting rätt bubblande.

Ingen fjölig Webergrill inte. Standard primal:

 

Framåt halvtvå orkar man ta sig ner till stranden. Den ligger vid Äleklinta. Klappersten och sand. En bukt. Drygt 300 meter mellan varje udde. Där simmar vi.

Här står brorsan beredd. Han säger att han ska göra en väggposter i sovrummet av den här bilden. Brorsans sambo är ännu inte informerad.

 

 

Det är 21 C i vattnet, så det går att simma utan. Men det är öppet hav, här och där går kalla stråk. Det känns mindre utsatt med dräkten. Om t ex den stora maneten skulle komma. Om någon rysk ubåt skulle åka fel igen.

Där kajkar vi på. Kollar in havsbotten. Stenar och snäckor och tång och små flundror. Borrar in huvudena i motvågor. Låtsas att man Phelps åt andra hållet. Jättelåtsas.

Det är mycket roligt.

Och i morgon är det Victorialoppet. 30-årsjubileum. 9 km genom Borgholm och Slottsskogen.

Vickan och Danne kommer inte vara där för att heja fram RW:s utsände. Trots är vi lärde känna varandra i Galärparken för en tid sedan. Vickan och Danne vinkade glatt när de kom åkande i en gammal vagn, och då vinkade man förstås tillbaka.

Men nu är Vickan och Danne i Karibien på smekmånad och roar sig kungligt.

Vet inte riktigt hur loppet kommer att gå. Hur varmt det kommer att vara. Hur hög slöfaktorn kommer att vara. Fast när startskottet går brukar det hända saker.

Ska bli spännande se vad som händer i morgon.

Här har brorsan och jag tränat intervall. En gång. Sprang vi där flera gånger.

En flygraka på ungefär 800 meter. Det luktar rätt mycket koskit halvvägs. Står kor och hänger där och blänger och ser ut att tänka arma människa.

Men visst ska man försöka ge järnet i morgon. För kung och fosterland, Vickan och prins Daniel från Ockelbo.

Rapport följer.

Och ännu inga alger idag vid Lyckesand.


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

 • Höstens roligaste löpträning
 • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
 • Spring bättre – med musik
 • 11 sportbehåar i stort test
 • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Löpa Öland


Äntligen. Har fått snurr på Iphonen. Nu kan man fildela semestern. Nya underbara värld. Man är en (media)förstörd människa. En lycklig mediaförstörd människa. Blue-tooth, det funkar. Mobilen bara ligger där utan sladd bredvid datorn. Och strålar stråla genom luften på ett fullkomligt obegripligt sätt, och lägger ner bilder på bloggen. Färska bilder, plåtade för någon timma sedan.

Morgonlöpning på norra Öland. Så här såg det ut:

Vindkraft och vallmo. Vindkraft för datorn, vallmo för syns skull.

 

Här gör man en C. Run. Självporträtt av tredje graden. Vägen är vägen mellan Alböke och Löt. Bara så ni vet.

 

Öland – solen och vindarnas ö. Hann med tre väder på 16 km. Sol, molnigt, lätt regn.

 

Här kan man kliva av bussen. Om man vågar.

 

Det finns många underliga djur på Öland.

 

Micke Ekwall was here!

/to be continued …./

 


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Jamän här pucklar man på intervaller som en annan dromedar öhö … Öland är great för löpning, när det inte blåser motvind, men då blir det å andra sidan färre flugor …Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Packad och klar


 

Carolina Gynning sprang och sprang på Gärdet, blixten smattrade, solen sken. En bra sistadag på jobbet. Nu bilen packad. Löpardojor, våtdräkt, barn m m. Mot Öland. Semester. Grill och intervaller. Jordgubbar och sportdryck. Strandstek och vattenläge.

Vi hörs. Kommer kanske en blogg med väderkvarnar och vindkraftverk. Om Iphonen funkar som den ska. Förra året dog den. Blev blöt. Ska den inte bli i år.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Gynning på Gärdet


 

Intervjun med Carolina Gynning gick fint. Springer hon lika fort som hon smattrar skånska, lär hon fara fram som en raket. Rolig. Högenergisk. Och i morgon blir det plåtning av Carolina. På Gärdet. Undertecknad ska göra debut som TV-reporter för RW-TV. Göra en stå-uppa under The Photosession. Blir intressant. Snart på en hemsida nära dig. Eller vänta nu, inte så snart. Runt den 20 augusti. När no 8, kommer. Först ska no 7 komma ut. 20 juli. Tro mig, en riktig kioskvältare.

Lunchlöpning, naken. D v s, ingen klocka, ingen gps, ingen keps, inga solglasögon. Hade glömt det mesta hemma, utom brallor och linne. Skor fanns redan på kontoret. Utan brallor och linne, eller åtminstone brallor, bör man nog inte springa Kungsholmen runt.

Hade en dansk kompis som sommarjobbade i Skagen som kypare för tusen år sedan, som alltid började morgonen med att springa längs havet spritt språngande. 196 lång, 110 kilo, massiv attack, om man säger så. Han sa han höll takten med klockverket, slog klang med pendylen. Hade han sprungit längs Kungsholmstrand, hade han nog åkt dit för förargelseväckande beteende. Det är skillnad på Sverige och Danmark. På Skagens stränder och Kungsholmstrand.

Blev alltså tidlös löpning. 12 km längs kanalen, upp mot Fredhäll, över Västerbron, ner längs Söder Mälarstrand, runda Slussen och sen tillbaka längs Norr Mälarstrad. Ack, Stockholm, staden i mitt hjärta. Sååå vacker ….Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Fotrally driver deltagarna till gränsen


–  Jag ser detta som ett utmärkt tillfälle att botanisera i min
envishet, säger Magnus Bergqvist, 33 år, ultralöpare
från IF Linnéa Löpning till fotrally.se.

Fotrally utmärker sig på många sätt. Deltagarna ska gå i 5
kilometer/timme, utan rast och sömn.

–  Vi ser Fotrally som ett spännande äventyr där vi får upptäcka vad
människan är kapabel till, säger initiativtagaren Pontus Kylberg.

Det är en brokig skara människor som valt att anta denna utmaning.
Den yngsta är 21 och den äldsta 52, någon har en bakgrund som
elitsoldat, andra är aktiva ultralöpare, men de allra flesta har som mål
att inte vara den som bryter först.

–  Har drömt om något liknande sen jag läste Maratonmarschen. Startar
med mottot att inte kliva av först, säger Christer Janzon,
44, till fotrally.se.

Eftersom tävlingen är avgjord först när endast en deltagare kvarstår,
är det ingen som säkert kan säga hur länge tävlingen pågår. Men
deltagarna verkar vara beredda och utrustade med stort självförtroende:

–  I´ll see you in Kalmar, hälsar Dickens Ochiel Nyangore,
23 år, från Muhuru-Bay i Kenya.

Deltagare Fotrally 2010

Fotrallys 22 deltagare (18 män, 4 kvinnor, 21 från Sverige, 1 kenyan,
genomsnittsålder ca 34,5):

 • Bruno Cosnier, Åkersberga, 46 år
 • Carl Adam Åhnberg, Uppsala, 25 år
 • Catharina Cannava, Gävle, 21 år
 • Christer Janzon, Stockholm, 44 år
 • David Goldea, Stockholm, 26 år
 • Dickens Ochiel Nyangore, Muhuru-Bay, Kenya, 23 år
 • Fredrik Holmén, Bromma, 39 år
 • Fredrik Sannergren, Stockholm, 29 år
 • Johan Karlbom, Bromma, 34 år
 • Jon Plato, Ronneby, 30 år
 • Karl Gary Kaiser Marcus Wenner, Uppsala, 27 år
 • Leif Åhlander, Farsta, 46 år
 • Magnus Bergqvist, Stockholm, 33 år
 • Maria Thomsen, Stockholm, 39 år
 • Peter Johansson, Södertälje, 47 år
 • Petter Liljestrand, Sollentuna, 29 år
 • Roger Andersson, Stockholm, 34 år
 • Sara Bryde, Stockholm, 26 år
 • Sarah Skinner, Stockholm, 28 år
 • Silvio Cannavá, Tumba, 44 år
 • Thomas Lummi, Tyresö, 42 år
 • Tommy Dahlstedt, Tyresö, 52 år

Antal kommentarer: 1

Sofie Kulp-Tåg

Och If Linnéas Maria Thomsen tog hem det; näst sista medtävlare stupade nästan bokstavligen medan vinnaren drog iväg på fest. Grattis Mia!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Jogga med Gynning


 

… kommer jag (tyvärr) inte få göra, däremot intervjua Carolina Gynning på telefon. Hon ska bli vår ”Jag är löpare” i no 8, om allt går som det ska. Carolina springer som bara den, har en PT som piskar på, och mycket mer får ni alltså veta i no 8, om som sagt allting går som det ska. Gynning är en dam med många järn i elden, får alltså se om hon svarar i telefonen om 52 minuter.

Och apropå ingenting och lillebröder. C.Run har en. Jag har två. Men bara en som springer. Den yngste flyter mest runt i en badtunna på egnatomten, och trivs fint med det. Så honom lämnar vi därhän … i tunnan.

På fråga om C.Runs lillebror sprang snabbare än C.Run, svarade C.Run, ”det vill jag inte direkt påstå”. Så talar en storebror med diplomatisk ådra.

Ja, alltså, lillebröder. De har ju alla en storebror. Vad gäller storebröder, är det som Prins John säger i senaste Robin Hood-rullen, mot slutet. ”Gud har gjort mig till kung”. Så är det också att vara storebror. ”Gud har gjort mig till storebror”.

Som storebror är man per definition störst, bäst och vackrast. Men säg den lillebror som håller med om det. Problemet med lillebröder är att de alltid vill bli större än sina storebröder. Det går ju inte. Det är mot naturen. Ändå försöker de.

Som storebror uppmuntrar man ändå gärna lillbrorsan i den kampen. Man tycker ju om sin lillebror, vill honom väl. Det är också stort att vara näst störst, näst bäst och näst vackrast.

Hälsning, från Storebror

 

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*