Blogg

Packad och klar


 

Carolina Gynning sprang och sprang på Gärdet, blixten smattrade, solen sken. En bra sistadag på jobbet. Nu bilen packad. Löpardojor, våtdräkt, barn m m. Mot Öland. Semester. Grill och intervaller. Jordgubbar och sportdryck. Strandstek och vattenläge.

Vi hörs. Kommer kanske en blogg med väderkvarnar och vindkraftverk. Om Iphonen funkar som den ska. Förra året dog den. Blev blöt. Ska den inte bli i år.


Nytt nummer i butik 11 – 28 augusti

 • Tema traillöpning
 • Stor guide! 17 nya trailskor
 • Träna smart. Fem enkla steg för effektivare löpträning
 • Nycklarna till ett bättre Lidingölopp. + Träningsprogram för fyra sista veckorna
 • Har du ont i stortån? Så här slipper du det
 • Kan man bli en bättre löpare -med bakterier?
 • Därför ska du inte springa med 180 steg i minuten
 • I klimakteriet? Så här påverkar det din träning – och det här kan du göra
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Gynning på Gärdet


 

Intervjun med Carolina Gynning gick fint. Springer hon lika fort som hon smattrar skånska, lär hon fara fram som en raket. Rolig. Högenergisk. Och i morgon blir det plåtning av Carolina. På Gärdet. Undertecknad ska göra debut som TV-reporter för RW-TV. Göra en stå-uppa under The Photosession. Blir intressant. Snart på en hemsida nära dig. Eller vänta nu, inte så snart. Runt den 20 augusti. När no 8, kommer. Först ska no 7 komma ut. 20 juli. Tro mig, en riktig kioskvältare.

Lunchlöpning, naken. D v s, ingen klocka, ingen gps, ingen keps, inga solglasögon. Hade glömt det mesta hemma, utom brallor och linne. Skor fanns redan på kontoret. Utan brallor och linne, eller åtminstone brallor, bör man nog inte springa Kungsholmen runt.

Hade en dansk kompis som sommarjobbade i Skagen som kypare för tusen år sedan, som alltid började morgonen med att springa längs havet spritt språngande. 196 lång, 110 kilo, massiv attack, om man säger så. Han sa han höll takten med klockverket, slog klang med pendylen. Hade han sprungit längs Kungsholmstrand, hade han nog åkt dit för förargelseväckande beteende. Det är skillnad på Sverige och Danmark. På Skagens stränder och Kungsholmstrand.

Blev alltså tidlös löpning. 12 km längs kanalen, upp mot Fredhäll, över Västerbron, ner längs Söder Mälarstrand, runda Slussen och sen tillbaka längs Norr Mälarstrad. Ack, Stockholm, staden i mitt hjärta. Sååå vacker ….Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Fotrally driver deltagarna till gränsen


–  Jag ser detta som ett utmärkt tillfälle att botanisera i min
envishet, säger Magnus Bergqvist, 33 år, ultralöpare
från IF Linnéa Löpning till fotrally.se.

Fotrally utmärker sig på många sätt. Deltagarna ska gå i 5
kilometer/timme, utan rast och sömn.

–  Vi ser Fotrally som ett spännande äventyr där vi får upptäcka vad
människan är kapabel till, säger initiativtagaren Pontus Kylberg.

Det är en brokig skara människor som valt att anta denna utmaning.
Den yngsta är 21 och den äldsta 52, någon har en bakgrund som
elitsoldat, andra är aktiva ultralöpare, men de allra flesta har som mål
att inte vara den som bryter först.

–  Har drömt om något liknande sen jag läste Maratonmarschen. Startar
med mottot att inte kliva av först, säger Christer Janzon,
44, till fotrally.se.

Eftersom tävlingen är avgjord först när endast en deltagare kvarstår,
är det ingen som säkert kan säga hur länge tävlingen pågår. Men
deltagarna verkar vara beredda och utrustade med stort självförtroende:

–  I´ll see you in Kalmar, hälsar Dickens Ochiel Nyangore,
23 år, från Muhuru-Bay i Kenya.

Deltagare Fotrally 2010

Fotrallys 22 deltagare (18 män, 4 kvinnor, 21 från Sverige, 1 kenyan,
genomsnittsålder ca 34,5):

 • Bruno Cosnier, Åkersberga, 46 år
 • Carl Adam Åhnberg, Uppsala, 25 år
 • Catharina Cannava, Gävle, 21 år
 • Christer Janzon, Stockholm, 44 år
 • David Goldea, Stockholm, 26 år
 • Dickens Ochiel Nyangore, Muhuru-Bay, Kenya, 23 år
 • Fredrik Holmén, Bromma, 39 år
 • Fredrik Sannergren, Stockholm, 29 år
 • Johan Karlbom, Bromma, 34 år
 • Jon Plato, Ronneby, 30 år
 • Karl Gary Kaiser Marcus Wenner, Uppsala, 27 år
 • Leif Åhlander, Farsta, 46 år
 • Magnus Bergqvist, Stockholm, 33 år
 • Maria Thomsen, Stockholm, 39 år
 • Peter Johansson, Södertälje, 47 år
 • Petter Liljestrand, Sollentuna, 29 år
 • Roger Andersson, Stockholm, 34 år
 • Sara Bryde, Stockholm, 26 år
 • Sarah Skinner, Stockholm, 28 år
 • Silvio Cannavá, Tumba, 44 år
 • Thomas Lummi, Tyresö, 42 år
 • Tommy Dahlstedt, Tyresö, 52 år

Antal kommentarer: 1

Sofie Kulp-Tåg

Och If Linnéas Maria Thomsen tog hem det; näst sista medtävlare stupade nästan bokstavligen medan vinnaren drog iväg på fest. Grattis Mia!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Jogga med Gynning


 

… kommer jag (tyvärr) inte få göra, däremot intervjua Carolina Gynning på telefon. Hon ska bli vår ”Jag är löpare” i no 8, om allt går som det ska. Carolina springer som bara den, har en PT som piskar på, och mycket mer får ni alltså veta i no 8, om som sagt allting går som det ska. Gynning är en dam med många järn i elden, får alltså se om hon svarar i telefonen om 52 minuter.

Och apropå ingenting och lillebröder. C.Run har en. Jag har två. Men bara en som springer. Den yngste flyter mest runt i en badtunna på egnatomten, och trivs fint med det. Så honom lämnar vi därhän … i tunnan.

På fråga om C.Runs lillebror sprang snabbare än C.Run, svarade C.Run, ”det vill jag inte direkt påstå”. Så talar en storebror med diplomatisk ådra.

Ja, alltså, lillebröder. De har ju alla en storebror. Vad gäller storebröder, är det som Prins John säger i senaste Robin Hood-rullen, mot slutet. ”Gud har gjort mig till kung”. Så är det också att vara storebror. ”Gud har gjort mig till storebror”.

Som storebror är man per definition störst, bäst och vackrast. Men säg den lillebror som håller med om det. Problemet med lillebröder är att de alltid vill bli större än sina storebröder. Det går ju inte. Det är mot naturen. Ändå försöker de.

Som storebror uppmuntrar man ändå gärna lillbrorsan i den kampen. Man tycker ju om sin lillebror, vill honom väl. Det är också stort att vara näst störst, näst bäst och näst vackrast.

Hälsning, från Storebror

 

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Bloggblogg


 

När vet man att livet går för fort? När man inte hinner blogga, naturligtvis. Har hackat lite här sista tiden. Midsommarhelgen gick visserligen inte så fort. Men då hamnade man i blogglöst land (läs ingen uppkoppling). Låg på en brygga och funderade en morgon. Hade morgondoppat i våtdräkt och simmat en 1000:ing och tyckt mig se små alger singla upp ur djupet, men det var kanske inbillning. Än är det väl för tidigt för Östersjöns grönsaksoppa? Inga lik i alla fall (Jojjes stora skräck när han är ute och simmar, upptäcka något vattensvullet lik som sträcker upp armarna efter hans ben … det kan ju vara därför han simmar så fort …). Låg alltså där och funderade. Om jordens rotation plötsligt stannade av, skulle då haven trilla upp i himlen? Knirr, knirr, knirrade bryggan, kluck kluck kluckade vågorna. Plockade en fästing från insidan av låret. Die, you bastard. Hoppas den inte hade TBE. Har bara tagit en spruta.

Igår upp innan frukost. 14 km i Asics Hyper Speed. Plötsligt vill jag bara springa i lättviktsdojor. Får mig att känna mig lättare om foten/fötterna än någonsin. Är bara lite orolig för att någonting ska gå sönder. Känns inte som så ändå.

Sen frukost, och med lite trixande med jobbschema, cykel till Eriksdalsbadets inomhusbassäng och 1300 meter krål. Och vidare cykel till kontoret. Rena rama triatletmorgonen, och kroppen jublade.

I kväll, tror jag, om tiden räcker: skogen!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Tidig midsommar


 

Ut 06.50, innan frukost. 16 km före frukost i nyinköpta Hyper Speed.

Djurgården rules!!

Grymma dojor. Young Milly håller med helt.

Trevlig midsommar!

 

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*