Blogg

Lite hårdare


Idag kändes det motiverat att köra lite hårdare. Gårdagens 6h i sadeln var förvisso ingen söndagspromenad men jag var sugen på lite fart och blodsmak idag. Dagen började med cykling tur & retur till Saint Raphael ca 4 mil bort. Bestämt innan för ett fikastopp där.
Jag cyklade i min egen takt dit följd av Johan & Erik. Blev nån typ av fartleksliknande sträcka med ok tryck, tog ca 1:20 dit. På hemvägen ville jag testa benen lite mer så jag körde i stort sätt så hårt jag orkade utan att vägga helt, dvs slog av lite när det bränner som mest i låren och lungorna spränger. Gick under 1:10 hem i sidvinden. Svårt att säga om det var snabbt eller långsamt men det kändes bra och jag kunde återhämta mig tillräckligt i utförlöporna för att fortsätta trycka på platten. Känns som om jag äntligen börjar komma i fas med cyklingen. Upp till bevis om en månad när Smack-serien & Duathlon säsongen drar igång.

Efter två timmars latandes i solen bestämde vi oss för att simma lite i Medelhavet. Ryktet sa att det var ca 13-15 grader i vattnet. Låter som Ö till Ö temperaturer inbillade vi oss och bytte om till våtdräkt. Det var faktiskt inte så illa efter man tappat känseln i händer, fötter & ansikte. Vi fick nästan ihop 1000 meter uppdelat i 10*85 meter mellan två stenpirer. Uppfriskande och häftig känsla att simma på riktigt i Mars. Kommer garanterat köra ett pass till imorgon.

Direkt efter löpningen var det dags för veckans andra fartpass löpning, modifierade mina schemalagda 2*5 km till 2*3 km med motiveringen att 2*4 mil hård cykel innan va olämplig uppladdning för nåt längre än så. Ut kändes hur skönt som helst i 3:55 fart. Kort vila på 90 seks innan jag satte av hemåt. Testade gå lite fortare med 3:45 som skamgräns. Det gick men var tungt, saltvattnet i magsäckan från otåliga kallsupar och trötta cykelben tog udden av löparglädjen och jag var glad när det äntligen var över. 3:42 i snitt på sista 3 kilometrarna, men det fick jag slita för. Antar att det är nyttigt att lära sig springa hårt med trötta ben eftersom det är just det man snart kommer att göra på tävling.

Fjärde passet idag var en tre rätters med vin på Caveau 30. Perfekt nerjogg…


Nytt fullmatat nummer!

i butik 30 september – 22 oktober

  • Stor skoguide. 19 nya modeller
  • Bästa alternativträningen. 10 smarta pass som du måste testa!
  • Ny studie: Den mest effektiva intervallträningen
  • Så tränar du på att hålla rätt fart
  • Så blev Fanny fri från ätstörningen
  • Träna fötterna i tre enkla steg
  • Bo, 75 år, springer 20 mil – i veckan
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Lyckligt Lottad


På onsdag morgon drar jag åter på ”aktiv semester” som jag väljer att kalla det. Veckan i Spanien var fantastisk, lärde mig massor om träning och om mig själv. Har varit ganska sliten i benen efter, framförallt i vaderna. Men nu efter 10 dagar hemma och ganska lugn träning ska det bli kul att få cykla massor igen. Eftersom jag har en Marathon inom kort så ska jag försöka få till en del löpning också. Lär mestadels bli morgonjogg samt off bike löpning. Några fartpass har jag inte planerat.

Känns grymt att ha möjligheterna att kunna göra såna här saker trots min livssituation.
Konditionssporter kräver verkligen sin omgivnings förståelse och tålamod. Utan människor som stöttar och hjälper en hade detta aldrig varit möjligt. Min familj och mina vänner är fantastiska och låter mig leka He-Man så ofta som jag vill. Mina kollegor visar även dem stort tålamod trots att jag har ett ganska speciellt yrke där det ibland kan vara svårt att komma ifrån. Så i den aspekten är jag verkligen lyckligt lottad.

Dessutom så har jag tack vare min coach och träningsvänner lyckats hålla mig skadefri. Helt utan skavanker är jag väl kanske inte. Men ta fram en person som har tränat hårt hela sitt liv som inte har några känningar här och där….

Nu närmast imorgon blir det simning i Micke Roséns regi samt ett hårt intervallpass senare på Bosön. Planen är att köra 2*2km + 4*1km, 60 seks vila mellan reps. Fartidé 3:30 på 2:orna & 3:25 på 1:orna. Ser med skräckblandad förtjusning fram mot detta.

Ska försöka rapportera lite från Cannes. Ske se om jag kan ta lite bilder från IM banan, den är lika vacker som den är jävlig.

Hörs på den

M

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mellanmjölk


Då jag aldrig tränat så mycket som jag gjorde förra veckan visste jag inte riktigt vad jag hade att vänta mig av kroppen under dagens två hårda träningspass.

Först simningen, den var trög. Tekniken var flaxigare än vanligt och jag hade initialt värk i axeln. Utvecklade även huvudvärk och kramp i foten mitt uppe i passet. Dock återvände krafterna och glädjen mot slutet och avslutningen var näst intill godkänd. 

Senare på kvällen träffades mitt glada löpargäng som vanligt ute på Bosön. Kändes kul att få springa fort igen och se vad benen hade att ge. Passet idag var 2*2 km med 60 seks vila + 2*1 km även här med 60 seks vila. 2 min setvila mellan.  
Hade förhoppningar att gå under 7 min på 2:orna och under 3:20 på tusingarna.
David var som vanligt vid min sida och höll troget en jämn och hög fart. Resultatet blev trista 7:00, 6:69 & 3:20, 3:19. David satte nog sista tusingen under 3:15. Jag ville hänga på men hade inga reserver att plocka fram. Fick bita i det sura äpplet och släppa honom.
Pulsen idag var det mest anmärkningsvärda, den var säkert 5-10 slag över det normala. Benen kändes starka märkligt nog.

Vet inte riktigt vad jag har lärt mig av det här mer än att det kanske tar några dagar eller t o m vecka innan man riktigt återhämtat sig från en rejäl träningsvecka.
Ska lyssna noga på kroppen i veckan och kanske ta det lite lugnt med höga farter och istället fokusera på distansen. Hellre långt och lugnt än kort och hårt…. Värsta jag vet!

Nu ska jag äta min andra middag.

Hepp

MLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Tillbaka i vardagen


Så, då var mitt första riktiga träningsläger avklarat. Ett fantastiskt äventyr och erfarenhet. Hade iofs höga förväntningar men de infriades med råge. Mycket tack vare deltagarna. Vet inte om det var av skicklighet eller slump från organisatörerna men ett bättre gäng att spendera 7 träningsintensiva dagar med går inte att hitta.

Visste innan att Olle Norberg & Lelle Moberg m.fl. va två riktigt duktiga triathleter. De visade lägret igenom var ribban ligger om man ska hålla ”Hawaii nivå”. Hade svårt att hålla jämna steg med dem förutom på löpningen där jag hänger med hyfsat i varje fall. Dock märkte jag att det krävs mycket cykel framgent om jag inte ska komma oändligt långt efter i sommar. Känns skönt att ha 4 cykeldagar i Cannes inbokat om två veckor.

Den hårdaste jäveln på lägret var varken Olle, Lelle eller Old School Bad Ass Stefan Norman utan en liten tjej. Åsa ”Kaos” Lundström. Orädd, disciplinerad och snabb som ett helvete. Cyklade ihop med henne sista dagen. Låg på hennes rulle under 3 st 30 mins intervaller på cykeln och grät. Tungan hängde ner i framnavet och jag fick be till gud för att inte Bonka. Hon är mitt säkraste bet som vinnare i Kalmar i sommar. Kolla in hennes hemsida – http://asa-lundstrom.com/

För er som precis som jag inte varit på träningsläger tidigare kan jag verkligen rekommendera det. Speciellt ni som har barn och andra tidskrävande åtaganden. Att få lägga sig i solen och dega alt äta en lång och god lunch efter ett hårt pass är fruktansvärt lyxigt. Att sen få vara lite för sig själv att par dagar va bonus.

Veckan som gick såg ut som följande – 30h på 6 dagar.
Måndag – Simning 70 min, 3h cykel ondulerat, löpning 9 km Fartlek.
Tisdag – Cykel 180 km, Fruktansvärt kuperat & bergigt.
Onsdag – 90 min simning, Distanslöpning 90 min, 90 min hård simning.
Torsdag – Morgonlöpning 5 km, 100 km cykel kuperat.
Fredag – Morgonlöpning 8 km, Cykel 40 km lugnt, Löpning intervaller 4*2 km + 7*200 meter, Open water simning 30 min.
Lördag  – Cykel 105 km Fartlek, Off Bike löpning 6 km progressivt, Open water sim 45 min.

Nu efter dessa intensiva dagarna ska jag ha 2 träningsfria dagar innan jag börjar träna igen. Imorgon väntar simning samt hårda löpintervaller. Kommer bli en hel del löpning nu om jag ska fixa London med hedern i behåll. Man tappar nästan respekten för stor träningsmängd efter ett sånt här läger. Så lika bra att ta vara på det och göra kaos av benen!

Här kommer länken igen med bilderna från Head Swimcamp – fler kommer.

http://www.flickr.com/photos/77371071%40N05/

MLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Skönt trött – Head Swimcamp


Idag var det en mellandag, bara 4 pass. Fick avstå det 5:e som var simning inomhus.
Har tidigare Max tränat 14-15h på en vecka, är redan uppe i 25h nu. Kroppen har funkat kanon. klart jag varit hängig men det har till största del berott på dåligt näringsintag.

En sak har dock förstört en hel del. Min klorallergi har exploderat, satt härom kvällen och snurvlade, nös som en idiot. Misstänker att Manolo inte är så noga med klorhalten. Ögonen svullnade upp och jag kunde inte andas. Nattsömnen gick åt helvete. En snabb löprunda var botemedlet, sen var det bara att köra igen.

Imorgon är det sista dagen, kommer åter igen bli fokus på cykel och sim. Vi har cyklat väldigt mycket uppför så imorgon blir det fart istället. Om man nu har nån kraft i benen…

Blogga på IPad suger så jag stannar här. Kör en recap när jag kommer hem.

Bilder: http://www.flickr.com/photos/77371071%40N05/Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Snorig och Trött


Just tillbaka från 18 mils bergs cykling, helt färdig.
Igår vart det 65 min hårt sim, 80 km fartlek på cykeln samt 9 km löpning som innhöll 5 km snabbdistans i 3:45 fart….

Imorgon väntar två hårda simpass samt långpass löpning.
Jag kommer inte gå upp i vikt….

Lite pics – http://www.flickr.com/photos/77371071%40N05 

MLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*