Blogg

Post påsk


 

En slags vardag igen, inte lika äggande som långhelgen, men snart är det vår. Är det väl?

Lite knöliga ben förra veckan, Berlin satt kvar rätt bra, blev bara ett löppass, och så lite cykel, och ett benböjarpass. Två dagar senare kunde jag knappt böja benen, vet inte vad det är med benen och vikter nuförtiden. Förmodligen att jag böjer dem för sällan med vikter.

Nåväl, 30 min cykel och 10 km fartlek på det idag, ett s k brickpass, som tyskarna kallar Tegelpass, har jag hört. Men där kan jag ha hört fel.

Kroppen tycktes ha återhämtat sig hyfsat, och det hoppas jag också den har gjort. På lördag åker jag till Milano för att springa maran där. Det ska bli intressant. Hoppas på att det inte gör alltför ont. Ambitionen är att ta det lugnt, surfa genom den norditalienska våren, upptäcka en ny stad.

Sen är ju Milano också ett modecenter, och Prada har just kommit ut med en ny löparkollektion. Den kan kanske te sig en smula opraktisk, om man inte är italienska förstås:

Väskan kan man ha gel i, svettbandet på axeln kan kanske te sig en smula överdimensionerat, men Italiens sol, den är ju icke som den svenska, och armringarna ska visst fungerar som en  löparklocka , en s k ringklocka av äldre modell som redan de gamla etruskerna använde … om man får tro Wikipeda … fråga mig dock inte hur … är själv frälst i min nya Garmin 910.

Fortsättning följer …


Nytt fullmatat nummer!

i butik 30 september – 22 oktober

  • Stor skoguide. 19 nya modeller
  • Bästa alternativträningen. 10 smarta pass som du måste testa!
  • Ny studie: Den mest effektiva intervallträningen
  • Så tränar du på att hålla rätt fart
  • Så blev Fanny fri från ätstörningen
  • Träna fötterna i tre enkla steg
  • Bo, 75 år, springer 20 mil – i veckan
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 3

Kenneth Gysing

Tack Linda.
Och Tack, för backup till månadens Jag är … 😉
Lysande resumé av Linneéloppet. Pinkat i egen sko har jag aldrig gjort.
Men har det uppskrivet på ”must do” listan !!


Kenneth Gysing

Hej Lennart,
nya garmin, en riktig gadget, ser fram mot att mäta upp sträckor i havet i sommar 😉 … lite löpa simma är planerat …

Marig marafråga, The Great Wall Marathon var en maxad upplevelse, men räcker med en gång, mer kraftprov än löpning …
New York, har sprungit där ett par gånger, och springer gärna där igen. Det får nog gälla som no 1.
Men Loch Ness Marathon var också en riktig upplevelse, kunde jag tänka mig igen … fast helst då utan hällregn, som senast det begav sig …
The French Riviera Marathon, från Nice till Cannes, vackert längs Medelhavet … och många andra, alla med olika charm …


Kenneth Gysing

Hej Terese,
stort tack för fin recension, gav verkligen en spark i baken 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Nakenchock i Vaken


 

Man hann knappt slå sig ner framför miken 2 minuter over tolv natten till skärtorsdagen förrän de löpsedelssugna programledarna för P3:s Vaken, Jenny Goldkuhl och Peter Sundberg, kastade sig över de snuskigaste bitarna i Ett år av magiskt löpande.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2689&artikel=5052595

Efteråt var det så mycket som jag önskar att jag hade sagt som inte blev sagt. Som att de gamla grekerna faktiskt tävlade nakna under de tidiga olympiska spelen. Som att det fanns en löpartävling för kvinnor till gudinnan Heras ära, där kvinnorna sprang i korta tunikor med ena bröstet bart. Och att där fanns mycket att  hämta om man ville pimpa upp våra moderna olympiska spel.

T ex: 110 meter näck för herrar …  … och … och … Springtävling för damer … nä, ska nog gå och lägga mig igen … all respekt åt alla nattarbetare, att de orkar … zzzzzzzzz

Löpande nakenchocken:


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Man kunde ju tänka sig et OS efter gammal modell, tror det skulle få fina tittarsiffror 😉
Kul möte i badet, tjatade om simning hela tiden, men du springer ju i vattnet … lite som Jesus … fast bara till hälften 🙂
Glad påsk!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vaken i P3


 

I morgon väntar min kanske största utmaning någonsin. Jag ska prata löpning i en hel timme med Jenny Goldkuhl och hennes kollega Peter i P3:s Vaken. Men de där båda är alltså riktigt hårda nattsuddare, programmet börjar först 23.30. Hur ska jag orka hålla mig vaken? Brukar falla som en fura i bingen runt 23.00 varje kväll, löpning … och småbarn … och jobb … frestar ju på något ohyggligt ….

Här är de andra löparpratarna!

Får kanske försöka pimpa upp mig själv med ett sent kvällspass … lite orolig ändå … i radion kan ALLA höra dig snarka …

Och så ska jag få välja en låt … Born to run … känns lite tillrättalagt … och Här kommer Pippi Långstrump … krav hemifrån … känns heller inte helt rätt ….

Förslag mottages tacksamt!


Antal kommentarer: 5

Kenneth Gysing

Tack Björn, toppentips! 😉


Ulrika Flodin

Kör Svenne Rubins ”idag ska jag ta mitt personliga rekord…”


Kenneth Gysing

Farlig låt, Ulrika.
Sjunger man den innan start, vet man ju hur det går … bidde ingen stjärna, bidde bara skogsbrynet 🙂


Kenneth Gysing

Ha ha Micke, hann knappt ta en ton i Berlin förrän startskottet gick.
Running Wild, bra titel, noterad!!


Kenneth Gysing

Ojoj Ingmarie, det blev nakenchock direkt:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2689&artikel=5052595Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Berlin Halvmaraton


 

En kort, lite nördig sammanfattning, av Berlin Halvmaraton 1 april 2012, skriven i hast på Tegel … jaa, alltså på flygplatsen, inte på en byggsten.

Also:

Berlin, blauen himmel, sonneschein, und temperaturen strax under 10 C. Tyskan sådär, Können Sie mir sagen wo die Goethe Strasse nummer 9 (neun) ist? … en rad ur gymnasiets tyskabok Die Grüne Welle, jag aldrig glömmer … liksom ramsan: aus, auser, bei, gegenuber, mit, nach, seit, von, zu ….  det var väl något med dativ? Är dock inte säker på att Goethe Strasse ligger i Berlin … eller så finns det en Goethe Strasse i varje tysk stad?

Det var i sådana funderingar jag lättjoggade i på väg till startområdet, där jag gled in lite väl avspänt, jag  trodde starten var 11.00, kom dit 10.42, tänkte en kvart var lagom att stå och frysa … men två minuter senare ropade speakern, One minute to go. Tänkte första april idag, men det var inget skämt. Ein Viertel kort, hur nu det hade gått till?

Där kom man raskt ur sopsäcken, veteranlöparens klassiska lilla svarta (fast kanske inte så liten … och mer värmande än visuell …) . Där knöt man skorna på rekordtid. Yiiihaiii, och iväg.

Sen lugnade det ner sig. 21 km är ju faktiskt 21 km, även om en maraskalle tänker kortdistans. Efter 15 km började 21 km kännas riktigt långt. Det var flera år sedan jag sprang en halvmara och fllera år sedan jag sprang så fort så långt. Tänkte, upp med överkroppen, bry dig inte om benen, låt dom bara springa på. Bry dig inte om deras gnäll. Snart är du i mål.

Så där värst snart var det kanske inte, men till slut upp på Karl Marx Alle´som är lika bred som en flygplats, de tänkte stort östtyskarna …  och äntligen, fällde överkroppen över mållinjen som en annan Moa Hjelmer, tryckte stopp på klockan, och kolla kolla kolla nästbästa tid någonsin på sträckan.

Odrägligt nöjd med mig själv presenteras här resultatet med tysk grundlighet:

 

 

Skall dock i ärlighets namn påpekas att jag ännu inte fyllt 55 … det är mååånga månader dit.

Urttrycket Geschwindlgkeit tycker jag annars ligger extra fint i munnen. Ska jobba vidare på min geschwindigkeit till nästa år. Då ska det gå ubergeschwindt. Har härmed fått mersmak på halvmaror.

Wiederhören, och mer om Berlin i nästa RW!


Antal kommentarer: 2

Kenneth Gysing

Tack Per!
Ja man rökte på bra … nästa gång ska jag fimpa PB 😉


Kenneth Gysing

Tack Magnus, tack Erik … det är med löpare som med vin, de/det blir bara bättre med åren 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Alex Schulman Show


 

Löpning
engagerar.

Alex Schulman tar till storsläggan i senaste Amelia mot löpningen
som tidsfenomen. Schulman deppar över Claes Åkessons negativa utveckling som människa, från en man med en intressant personlighet,
till bananätande träningsnarkoman. Schulman har på outgrundliga vägar fått ett exemplar av ”Ett år av magiskt löpande” i handen och beskyller den arme författaren, det vill säga jag, för lögn. Han
tror inte på att man kan ”bli ett med världsalltet” genom löpning, att löpning kan vara meditation, ett sätt att komma sig själv närmare.  Schulman misstänker att de som
löper, löper för att undvika det stora hålet av meningslöshet i tillvaron. Om de inte bara springer från en skilsmässa, eller en depression.

Schulman fick mig i kris, jag gav mig ut på en tvåmilarunda för att undkomma
Schulman. Jag
sprang med andan i halsen genom fredagsnatten, hörde ylandet från Schulmans bokstavliga vargar.

Nej, där ljög jag, igen? Jag sitter i köket och lyssnar på diskmaskinen, kadonk klonk, kadonk klonk, och aouuuum, andas in, andas djupt, jag är här och nu. Barnen har dejtat med John Blund, soppåsen är kastad i sopnedkastet, slukad av trapphusets svarta hål.

Jag befinner mig
i optimalt drömläge. I morgon ska jag åka till Berlin, och på söndag
springa en halvmara i samma stad.

Men nej, jag jag känner inte att jag springer från någonting. Jag tycker snarare jag springer till någonting.

Jag tror Alex
Schulman är lite ängslig. Då hamnar man lätt i försvarsställning, Jag tror han har en liten löpare inom sig, som han
inte riktigt vågar släppa ut. I stället tar han ett extra bloss på ciggen, nikotinet
kickar loss i hjärnan, och Schulman drömmer sig bort en stund. Precis som en löpare,
när endorfinet skjuter fart.

Kanske fimpar
han en dag, hittar ett par svarta tights som sitter som ett smäck, och ger sig ut i världen. Löpandes, för att möta sig själv.

Och inte lika destruktiv som såhär – The Alex Schulman Way:

 

Fortsättning
följer …


Antal kommentarer: 4

Kenneth Gysing

Tack, Per, ska dra på en rökare i Berlin 😉
Och 30 september, kanske, kanske …

Tack, Rickard, ord som värmde!


Kenneth Gysing

Elisabet! Tack!!
Ingmarie! Klart han är avis!!
MB! Över 27 000 sprang tillsammans i Berlin. Knäcker alla rökrutor 😉


Kenneth Gysing

Haha, spring spring Linda, så du sover fortsatt gott 😉


Kenneth Gysing

Hej Lena!
Kraftfull replik!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Gadget timeLunchlöpning längs Djurgårdsbrunnskanalen, 6x1000 m, testa ny Garmin,
hände många underliga saker när jag skulle lägga över statistiken på
bloggen, intervallen ett slags genrep inför Berlin halvmaraton på söndag,
glada ben idag, så då skiter sig det väl då, så kallad grundläggande
löparmatematik, fast det där lät förstås lite grinigt, det ska faktiskt bli
riktigt kul att brassa på i Berlin, sehr gemytligt, och skulle man mot
förmodan spy efter målgång, jag tror inte det ska hända, det brukar
aldrig hända, där finns någon mental spärr, kanske en s k bekvämlig.
hetsspärr, ... eller överlevnadsinstinkt .... men skulle det hända, då får
man väl kompensera med en bratwurst efteråt, Jawohl!

Intervall
Timmar:Minuter:Sekunder Tid
Kilometer Distans
Minuter per kilometerMedeltempo
Minuter per kilometerBästa tempo
Sammanfattning
57:14.2
12.86
4:27
2:55
1
17:24.1 
3.53 
4:56 
3:52 
2
3:39.6 
0.98 
3:44 
3:02 
3
3:47.2 
0.97 
3:53 
3:08 
4
3:46.0 
0.98 
3:51 
3:08 
5
3:46.2 
0.98 
3:51 
3:07 
6
3:43.1 
0.97 
3:49 
3:12 
7
3:45.2 
0.98 
3:51 
2:55 
8
17:22.9 
3.47 
5:00 
3:32 

Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Hej Björn, tack,
och tysk bärs – en morot för pers!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*