Blogg

Sick game plan


Har sedan i onsdags varit sjuk, inte allvarligare än en rejäl förkylning men tillräckligt för att vara träningsfri. Inte så kontstigt att man åker på saker när man ständigt har barn som har gardinsnor hängande i näsan. Tur i oturen hade jag vilovecka så det var inga viktiga nyckelpass som brann upp. Träningsmässigt finns det alltså inget att rapportera men det har ändå hänt en del saker som kommer ha positiv påverkan på året.

Har bokat två träningsläger. Det första är Head Swimcamp i Spanien v.9. Kommer bli minst ett längre simpass om dagen, ett par rejäla cykelpass samt lite löpning. Perfekt sätt att dra igång cykelbenen på. Trainer i all ära men inget slår verkligheten.

Det andra lägret blir i Cannes i mitten av Mars med några likasinnade. Kortare variant ons-sön men siktar ändå på att få till minst 40 kuperade mil i sadeln. Löpning om det finns tid och ork. Inget simmande då jag är en för stor badkruka för att simma i 15 gradigt vatten.

Lär även avsätta lite mer tid senare i vår till att cykla. Delvis här i stockholm men även på mitt land nere i Haverdal som ligger strax norr om Halmstad. Hoppas slipa till det sista under midsommarveckan då jag åter igen ska ner till Cannes en vecka.

Första Triathlontävlingen i år blir Ironman Zurich 15:e juli. Har inga naiva planer att kvala till Hawaii där så målet blir att genomföra en stabil tävling. Har man sen en bra placering på löpningen så kommer jag ju självklart springa tills jag kräks men det är inget jag räknar med. Är helt enkelt fortfarande en för svag simmare & cyklist för att ha rimliga chanser. 

Sen blir det ju självklart även Kalmar fem veckor senare. På hemmaplan känns det lättare att ge 110% av nån anledning. Inga tidsmål än så länge men under 9:30h om jag har en bra dag borde inte vara omöjligt?!

Har till 99% bestämt mig för vilken cykel jag ska köpa för denna och nästkommande säsong. Eftersom jag är ganska lång (190 cm) och tidigare haft stora problem att hitta en bekväm sittställning så blir det en cykel som har många inställningsmöjligheter. 
Valet har fallit på en Trek Speed Concept 9.9. Kanske inte den billigaste cykeln i katalogen men man får det man betalar för… 

Återkommer när hälsan har infunnit sig igen!

Mike

 


Nytt nummer i butik 11 – 28 augusti

  • Tema traillöpning
  • Stor guide! 17 nya trailskor
  • Träna smart. Fem enkla steg för effektivare löpträning
  • Nycklarna till ett bättre Lidingölopp. + Träningsprogram för fyra sista veckorna
  • Har du ont i stortån? Så här slipper du det
  • Kan man bli en bättre löpare -med bakterier?
  • Därför ska du inte springa med 180 steg i minuten
  • I klimakteriet? Så här påverkar det din träning – och det här kan du göra
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

10 km 29:50


Bosön, vilket ställe. Vet inte vad det är som gör att det alltid går så fort där ute. Måste vara atmosfären, alla miljontals fotnedsättningar före oss som gjort banorna så snabba. Hoppas inte att 200 meters ovalen är felmätt bara, då skulle mitt självförtroende verkligen få sig en törn?!

På Schemat ikväll stod 12*400 meter. Vi parade ihop oss i jämnstarka par. En av oss startade sedan vilade man medan den andra sprang sin 400:ing. Jag teamade som vanligt ihop med David som just nu är precis lika snabb som jag är.
Vi hade faktiskt ingen aning om vilken fart vi skulle hålla men bestämde oss för att ligga runt 37-38 sek per varv á 200 meter. Det sket sig som vanligt, öppnade med 35+37 på första.
Sen var det bara att bita ihop, att tappa fart ser jag allvarligt på. Mycket nöjd 12 st 400 ingar + en varsinn 200:ing senare. Vi hade kört 10 km på 29:50 tillsammans. Snittet per 400 för mig blev nånstans 71-73 sekunder. Vissa var nere under 70 seks på slutet. 

En mycket kul övning att köra i grupp, kan varmt rekommenderas. Skulle aldrig kört så pass fort eller hårt ensam. Fick 5 km i mycket hög fart i mig utan tappa kontrollen. 

Helt ofattbart att världseliten som kör Olympisk distans ligger i den här farten i 10 km efter ha simmat och cyklat skiten ur sig innan. Vill knappt tänka på det… 

M

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Sköljpass


Som befarat blev det en blöt konferens. Vi kom dit med goda avsikter och träningskläder i bagen. Men efter timmar av diskussioner och annat så fann jag helt enkelt inte motivationen att ge mig ut i kolmörkret på glashala vägar med dubbfria skor. Dessutom sägs det finnas gott om Vildsvin på Mörkö. Antar att en 60 minuters jogg bland rovdjur och andra märkliga kreatur inte kommer vara det som tar mig upp på pallen i sommar?!
Tyvärr kom gamla Nelker fram på kvällen, han som både dricker, snusar & röker. 
Som tur är släpps han inte ut så ofta längre, värre var det förr. Det var åtminstone kul i lördags. Synd bara att man ska behöva vara sliten i 2-3 dagar nuförtiden.

Gjorde nåt åt saken idag i alla fall. Direkt när barnen hade gott och lagt sig var det dags för lite cykel. 3*15 plus några rusher på slutet. Kände halvvägs in på första kvarten att det inte stämde. Kroppen har inte återhämtat sig ordentligt. Beslöt mig i alla fall att genomlida 2*15 i med dugligt tryck så jag åtminstone får lite blodcirkulation som driver ut alla onda andar. Jag får helt enkelt stå mitt kast….3 brända träningspass är resultatet av en kul middag. Bedrövligt att man måste offra sånt i framtiden för att bli lite snabb.

Nu är jag i behov av en bra nattsömn så morgondagens dubbelpass ger nån effekt. Har en sorts vilovecka denna vecka så inte mycket träning inplanerat. Men morgondagen rymmer trots det ett simpass samt tuffa löpintervaller på Bosön senare på kvällen. 12*400 meter i så pass hög fart att jag inte tappar varken teknik eller kontroll. Ska bli kul att se hur snabbt det kan gå….rapport om det senare.

Jag och min Wingman Henrik Törn missade Ö till Ö anmälan idag, tog knappt 60 minuter för Lemmel & Co att fylla 100 startplatser. Fantastiskt vilken succé det där har blivit.
Tror och hoppas dock att vi kommer få en av reservplatserna. Så var det förra året i alla fall… Ambitionen i år är top 5. Borde vara möjligt tycker jag. 

AdiosLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Tusingar


Deltagarrekord på Bosön. Min anspråkslösa löpargrupp TT hade till uppgift att köra 6*1000 meter med 60 seks ståvila. Stolt att de flesta verkar ha löst uppgiften med bravur. Jämna splits sånär på nån/några sekunder. 

Själv tycker jag att jag fick till det riktigt bra trots gårdagens 29 km och simpasset tidigare idag. Splits 3:28, 3:25, 3:24, 3:22, 3:20 & 3:16. Sista två var tuffa men med bibehållen kontroll. Tack åter igen David & Calle för att ni håller farten uppe.

Så slå det om du kan Pasi…..(vet att du läser detta och vill försöka slå mig).

Imorgon blir det sim + 4*10 min cykel, inget överdrivet tufft. 
Torsdag planerat att ta ett lättare distanspass löpning 14-16 km (75%)
Fredag blir hårdare, Löpning 2*4000 meter tröskel + 5*400 meter.
Lördag & söndag är det konferrens med jobbet. Ingen idé att lura sig själv och tro att man kommer få till nån träning då. Man kommer som vanligt falla för grupptrycket och bli Zombiepackad. Vakna på söndagen som en grönsak i duschen med kläderna på med bara en tanke i huvudet – Aldrig Mer!

Le Mick

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Tomt i tanken


Har normalt väldigt hög förbränning. Alltid haft. Har problem med blodsockerfall, speciellt hade jag det i tonåren. Detta har lett till att jag tvingas äta någonting mer eller mindre varannan timme för att hålla humöret i schack. Min mamma hade t ex nästan alltid en Snickers med sig när vi sågs eller ett rikskuponghäfte i högsta hugg. Finns ett talesätt som en kollega lärde mig som stämmer in bra, ”Vägen till en mans hjärta går via magen”.

Igår åt jag två ordentliga frukostar innan passet på 19 km. Åt en stor lunch direkt efteråt, Wallenbergare. Lite frukt något senare och en stor kyckling wrap med bulgur klockan fyra. Innan dagens andra löppass kl 20:00 åt jag en banan, två chokladbitar och drack ordentligt med vatten. Kom ca 4 km sen började jag tappa skärpan i synen, allt blev som ett töcken och jag började fantisera om mat. Märkliga var att farten och pulsen förblev densamma, peggad 4:30 fart och 128-135 i puls. Förbannade mig själv att jag inte hade nån energi med mig. Hur svårt ska det va att pula ner en gel i bakfickan?!! När jag kom hem efter rundan åt jag middag i princip med händerna direkt ur kasttrullen iförd skitiga och svettiga tights. Föga charmigt beteende.

Memo to myself, Ha ALLTID energi med dig. Oavsett planerad distans eller intensitet.

Fick i alla fall ihop 29 km löpning igår i dräglig fart (4.25-4:30) relativt min låga puls (70-72%). Slitna ben idag så det märkts verkligen att jag inte fått till långpassen på senaste tiden pga mitt löparknä. Får bli bättring på det nu, kan inte ha ett hallucinerande blindstyre med cravings som irrar runt på Londons gator i April.

Nu närmast väntar ett simpass på lunchen och 6*1000 meter ikväll med min löpargrupp.
Förra veckan körde vi 5*1000 progressivt med lång vila. Ikväll blir det i jämn fart och med kortare vila. Fortfarande ståvila, kommer köra det januari ut. I februari blir det joggvila på samtliga intervallpass…..

MickLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Barnvakt


Livet har sin gilla gång trots att man har sportsliga ambitoner. Denna helg t ex skulle min sambo på kurs dagtid både lördag och söndag vilket innebär att jag har mina två små barn själv. Helt underbart såklart att spendera helgen med dem men svårt att få till träningen plus man är ganska mosig när väl de gått till sängs på kvällen. Ingen idé att gnälla utan man får planera veckan desto bättre. Tycker ändå jag har fått till det bra trots mycket på jobbet och allmän tidsbrist. Förra veckans ”träningsläger” i Frankrike har dessutom gjort att jag fått ny energi och självförtroende.
En trainer hemma är minst lika effektivt som att ge sig ut och springa tidsmässigt. Man slipper all dötid som går åt när man ska till & från gymmet. Igår t ex körde jag 8*4 mins intervaller + lite upp- & nertramp. 45 minuter all in all… 

Måndag – Styrketräning 45 min på lunchen. Cykeltrainer 3*15 min + 5*1 min på kvällen.
Tisdag – Simning 60 min lunch. Löpning intervaller 5*1000 meter på kvällen.
Onsdag – Cykeltrainer kvällstid, 4*10 minuter.
Torsdag – Löpning 2*3 km tröskel + 5*400 meter lunchtid. Simning 90 min på kvällen.
Fredag – Vilodag.
Lördag – Cykeltrainer, 8*4 minuter i väntan på middagen, 40 mins.
Söndag – Långpass löpning 20 km. 

Cyklingen och simningen måste höjas om jag ska lyckas infria mina mål detta år. Har därför bestämt att åka med på Heads Swimcamp V.9 i Spanien samt köra ett eget komponerat cykelläger i Cannes i slutet av Mars. Mer om det senare.

Nu ska jag ta hand om min nyvakna lilla dotter. 

//MickLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*