Blogg

Stilleben i Oman


 

Eller Stille-ben i Oman:

 

Men var är fötterna då? Jo dom är ju här:

 

Arma fötter. Överkokta. 32 C … i skuggan. Hjärtat fick också knega hårt. Vardådå?

Jo, men här:

 

 

En strand i Oman. Vid Arabiska havet. Ungefär här:

 

Jag vet, Gammelgarmin är inte mycket för extravagaser. Men det var faktiskt närmare vattnet än så. Så här nära var det:

 

 

Ser jag lite mosig ut beror det på att motvinden tagit sats ända från Kalahariöknen och det var ungefär som att springa med huvudet i en brödrost. Som jag inbillar mig att det är att springa med huvudet i en brödrost. Har aldrig testat det. Man borde kanske haft marmelad på näsan?

God Jul på er allesamman. Den ska visst vara fram till påska …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nytt nummer i butik 11 – 28 augusti

  • Tema traillöpning
  • Stor guide! 17 nya trailskor
  • Träna smart. Fem enkla steg för effektivare löpträning
  • Nycklarna till ett bättre Lidingölopp. + Träningsprogram för fyra sista veckorna
  • Har du ont i stortån? Så här slipper du det
  • Kan man bli en bättre löpare -med bakterier?
  • Därför ska du inte springa med 180 steg i minuten
  • I klimakteriet? Så här påverkar det din träning – och det här kan du göra
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Kenneth Gysing

Hej där Mikael, nej,
bodde faktiskt på Hilton, som väl ligger någon mil från Crown Plaza, och så långt sprang jag inte, grymt varmt, men fantastisk beach … och märkvärdigt tom!
Fast om 20 år ser det nog ut som på Teneriffa …

/K


Kenneth Gysing

Hej Calle,

tack, ska testa!

God Jul mm!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Primal Beach Running


 

Sparade dojor i morse. Körde barfota. Nike Extra Air?

Solen just upp över Salalah beach, två mil lång. Öde, förutom några hägrar. Långa loja vågor över sanden. Början på ebb.

Tog ett tag att åka hit. Upp halv tre på morgonen, flyget iväg sex. Tekniska problem under mellanlandning på Cypern, vänta extra 90 min. Tjoho. Framme runt sju på kvällen. Inget jämfört med Jojjes Konaresa, men då slapp han också tre blöjbyten, varav två seriösa.

Byta fulladdad blöja på flygtoa! Hallå Bragdjuryn, hör ni mig?

I går var det Lucia. Flöt i Indiska Oceanen och sjöng med dotter L, ”Naaattten går tuunga fjääääät”, kändes helt ok, även om julstämningen inte riktigt ville infinna sig.

50 min barfotalöpning, lite blåsvaring på båda stortårna. Smällar man får ta.

Runt 24 C i havet, och 30 C i luften fram mot lunch. En riktig svetslåga däruppe, vidbränd skult trots solskyddsfaktor 30. Men man uthärdar.

Här vilar dotter L ut efter Lucia.

 

Här laddar hon upp, lite bitter på kvinnosynen i Oman:

 

… som inte riktigt är helt up to date med den därhemma …

 

Nu frukost. /to be continued …

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Amen, Oman?


 

Onsdag kväll. Vad är det som trummar så? Stora Bocken Bruse?

Nä, trumbandet. Trum, trum, trum … i 4.30 fart. Got the beat. Men måste erkännas, lite saggigt den här kvällen. Robyn sjunger i hörlurarna, men det känns ändå inte riktigt bra. För lite sol, förmodligen. För lite D-vitamin. 15 sega km.

Tur man tömde spargrisen i söndags. För en väldigt mycket Sista-Minuten. För en väldigt mycket Resa för slantarna.

Here We Come, Oman! Bye bye Norden, bye bye dagis. Man tar med sig snoret dit man kommer.

Amen, Oman? Va f-n ligger det? Var det inte där Ture Sventon köpte mattor? Och väl en flygande?

Inte helt säker på det. Men långt borta är det. Kameler och öknar och män i kaftaner. Kvinnor i burka. Och en Sultan.

Mycket hav. Indiska Oceanen. Inga hajar där längre dock. De har simmat in i Röda havet. Mer mat där (knack, knack i trä, inte skämta om sådana saker).

Ska bli strandlöpning. Kanske lite ökenlöpning. Positivt sett. Ska bli lite D-vitaminuppladdning, ska bli lite jobba. Under en palm.

 Flyget lättar söndag morgon. Så här ser stranden ut:

 

 

Så här ser stranden ut, på kvällen. När man kvällslöper …

 

Undrar om dom firar Lucia i Oman? Skulle inte tro det.

Det är smällar man får ta.

På återseende!


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Hallå där Hammarby, hallå där Bern,
nä någon Heman är man ju inte, blott en Oman … om än ovan …

Och tackar, lovar sola seriöst … och löpa lättklädd …

Intervall i Arabien? Tusingar och en natt …Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vintersöndag


 

Det var i går det. Man helgade sabbaten. Vilade blogg … i soffan. Fast först efter 15 km på rullband. Kanske inte helt helgande av helgen? Vad säger Bibeln? Får löpare springa på söndagar. Springa till kyrkan? Springa runt kyrkogården? Som kanadensare, Ed någonting, som klocka sub 3 som 70-åring. Han tränade 3 mil varje dag runt en kyrkogård. 800m var visst varje varv. Starkt pannben där.

Själv den här söndagen inget märkvärdigt. Segt upp på bandet, julfest kvar i kroppen, senapen var nog i starkaste laget. För att inte tala om sillspadet. Snapsen dock perfekt.

Långsamt upp i varv, enligt devisen vuxna män ska skynda långsamt. Efter 2 km upp i 4.30 fart, och där stannade jag till 13. Blängde i spegeln framför, viss alienation. Vem är det där, egentligen? Blott en jäst i verkligheten, inför stundande julbak …

Därefter 4.15, och 4.00, och i mål. Och man kunde kryssa av ännu en löpardag i kalendern.

F ö, det börjar dra ihop sig:

 

 


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Hej Janne,
jag knallade in i en hälsokostbutik, finns nog i alla hälsokostbutiker, men har också hört att Coop har rödbetsjuice i sortimentet. Dock inget jag kollat.
Josan!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vitbalans


 

Revelj 05. 50!

– Ha vääääääääääällllingggggg!!!

I geeeeeevvvääääääääääääärrr!!!

Mot fronten. Mot köket. Välling, gröt, hacka frukt, hackahackahack … kaffe … adventskalender …  påklädning, vällagrade barn (3 lager), det stora mandomsprovet …. stappla mot hissen … och äntligen iväg …. men Spindelmannen vill inte gå, vill bara lyfta isblock … jag är jättestark pappa …. långa samtal om långa önskelistor … jag vill ha en Snowracer, jag vill ha Stawarsgubbar som kan prata … jag vill ha Stawarsspel … jag älskar Stawars pappa … Starwars heter det … ja Stawars …. men du behöver inte köpa dom pappa …. det kan tomten göra … Tomten är jättestark va pappa som kan lyfta så mycket  

… och

… mission completed … i trans mot gymmet, 200 m från dagis, kan det bli bättre? upp på löpbandet och en stilla undran om vem som kom på tillvaron … egentligen … och sen växel i och  stege, 12, 13, 14, 15, 16, tot 10 km, och kanske lite benböj också hejochhå,  10×50 kg, 10×70, och så om igen och hoppsansa där såg man visst stjärnor … en blinka över Betlehem … eller var det Stockholms stadion? …. sen duschen … sen bussen, och The Office

… man kunde annars vara här:

 

… Rio, Ipanema, 2005,

en dag när vindarna bär … men först JULFEST, och

Hej tomtegubbar, slå krasch i glasen ….

 

 


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Tomteimperiet anfaller …. aaargh …. 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vinter slinter


 

Kristina Lugns favoritvits?

Nu är det  hjul igen, sa gumman och la huvet på spåret!

Snön faller, och vi med den. Om man inte har IceBugs förstås. Har rotat fram dom ur garderoben. Modell 2005? Borde kanske byta upp mig till ett par nya. Dom här kan inte användas utan skavsårstejp på hälen … och själen. Borde kanske byta till vinterdäck också. Eller låta bilen stå tills i vår? Inga städdagar på Valhallavägen. Vit och fin. Snön värmer väl batteriet?

Aningens orörlig idag. Eller rättare sagt – stel som en pinne. Gick till gymmet igår för lite alternativträning. För lite styrketräning. För lite allt möjligt. Värmde upp med cykel. Alla cyklarna utom en har tappat pedalstropparna. Den med pedalstroppar var upptagen. Killen som tog den tog den 3 sek före mig. Hallå SATS Stadion, dags fixa cyklarna nu!! Annars blir det bloggmobbing.

Därefter benböj, 10x70x5. Och en annan benstärkare, Och en tredje, för baklåren. Och bänkpress, 10x50x5. Vikter man värmde upp med en gång i tiden. Men nu är man ju löpare, eller nåt. Växlat ned från C- till A-kupa. Lilla a, om man ska vara nog.

Bildligt talat förstås. Har alltid kört topless.

Och löpning på rullband på det. Spännande. Sockerdricka i låren. 6-minuterstempo kändes som 4. Men tog sig efter några kilometer. Mjölksyran rann bort, benen kom i fas. Blev fem. Km.

Vackra Valhallavägen. Kanske en Kadensare på väg till jobbet?

På en … 3-hjuling? Cykling på den säkra sidan!

 

Grann gran. Räntefri i 12 mån.

 

Kona? Är inte det ngt som luktar illa?

Apropå absent friends som flyktat fäderneslandet för Hawaii …..

 

 

 

 

 

 

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*