Det här är TEAM ASICS GO RUN IT

Det här är TEAM ASICS GO RUN IT


Precis som inför förra årets ASICS Marathongrupp har intresset bland er läsare varit stort. Tack alla ni som ansökte till TEAM ASICS GO RUN IT!

Vi har gått igenom era ansökningar och valt ut fem löpare som under 2015 kommer att få träna inför och sedan utföra en rad olika löparutmaningar. Även om du inte är en av de fem utvalda här nedanför kan du ändå få stor hjälp i din egen träning genom att följa gruppen. Du kommer att få lära känna och inspireras av dem både i tidningen och här på hemsidan.

TEAM ASICS GO RUN IT
Fem löpare som är beredda att ge allt för att utvecklas. De gillar att testa sina gränser, att satsa mot nya mål och är inte rädda för att befinna sig utanför komfortzonen.

De är TEAM ASICS GO RUN IT. 

SANNA BRYNGELSSON
För mig är löpning ett sätt att koppla av från vardagen, träffa härliga människor och att uppleva världen. Jag sökte till gruppen för att jag älskar utmaningar och vill testa mina egna begränsningar, då jag tycker om såväl den fysiska som den mentala utmaningen inom löpning.

Min drivkraft kommer ifrån att jag vill klara av de utmaningar som jag ställs inför, jag avskyr att känna mig begränsad! Jag blir inspirerad av människor som jobbar hårt för att nå sina mål och gör det de brinner för.

ANDERS LARVIA
Jag har sprungit till och från sen tonåren, till en början för att gå ner i vikt, efter hand för att väga upp ett osunt leverne och numera för att prestera. Jag vill få hjälp med struktur i träningen för att ta min löpning till nästa nivå.

Jag har ett drömmål som jag hoppas kunna uppnå innan det är dags att sadla om till ultra; att springa maran i sub4-fart. Förhoppningsvis kan TEAM ASICS GO RUN IT hjälpa mig ett steg på vägen.

JOSEFINE ANTONSSON
Jag har joggat och sprungit i säkert 15 år. Löpning för mig är både avslappning och utmaning. Jag jobbar, har tre små barn och bor några mil från närmaste löparklubb – det gör att jag sällan har möjlighet att träna tillsammans med andra. Jag är så glad över att få den här chansen!

Jag älskar att tävla mot mig själv (och andra) och är nyfiken på att se hur bra jag kan bli.  Jag har sprungit milen på sub40, vilket var förra årets mål. Nu behöver jag inspiration och framför allt kunskap från andra för att kunna ta löpningen ett steg längre. 

MARCUS HARTMANN
Den löparresa jag gjort sedan starten 2010 har tagit mig genom ett gäng millopp, flera marathon och ultramarathon. Löpning har blivit en del av mitt liv. Jag älskar känslan av att nå mina mål och att prestera mer än jag trodde var möjligt.

Det ska bli både kul och utvecklande att få träna och inspireras tillsammans med andra och få professionell coachning. Förmodligen på sätt jag inte ens kan föreställa mig.

FRIDA MICHOLD
Jag upptäckte löpningen för snart tre år sedan, efter att helt oväntat ha slagit ett över 20 år gammalt rekord på det 15 kilometer långa terränglopp som min gymnasieskola anordnar årligen. Innan dess tyckte jag att det var skrattretande att människor frivilligt utsatte sig för något så plågsamt som löpning. 

I dag är mina dagliga rundor en av de viktigaste grundstenarna i mitt liv, det finns inget bättre sätt att uppnå välmående. Några av mina mest lyckliga stunder i livet har jag upplevt springandes.

GRUPPENS – OCH DIN – COACH
Coach Lars-Gunnar Skoog har själv en diger meritlista som löpare och en stor kunskap om att leda andra till framgång – inte minst via sina artiklar i Runner’s World.

Han kommer att coacha gruppens medlemmar under deras utmaningar och samtidigt inspirera dig som läsare i din träning.

Hål utkik i tidningen och under fliken TEAM ASICS GO RUN IT här på sajten för uppdateringar om gruppens utmaningar. Lycka till med din träning!

Nr 1 ute i butik nu!

Ur innehållet:

 • Bästa träningsplanen!
 • Allt om löpband – Smarta tips &tricks
 • Så stärker löpningen immunförsvaret
 • Prestera Mera! Träna, är ocj vila vid rätt tidpunkt
 • 6 grymma träningsmetoder
 • Vägen mot Tokyo. Charlotta Fougberg är starkare än någonsin
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 4

Anna Bååth

Så härligt för de fem! Jag kom inte med i er tävling men jag vann fan ta mig en startplats till NYC marathon idag!


Sten-Olof Mäki

Heja ungdomar med stor utvecklingspotential.
Lycka till!


David Karlström

STORT GRATTIS allihopa! Fan vad kul ni kommer att ha det!!
/Gammal och bortglömd Asics-utmanare 🙂


Malin Bolte

STORT GRATTIS!
Så kul ni kommer att ha, lycka till!
Malin BolteDu måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Nu vet vi vem som får springa New York City Marathon 2016!

Nu vet vi vem som får springa New York City Marathon 2016!


Vi säger stort grattis till Josefine som kammade hem flest röster när vi bad er läsare välja vem ni tycker ska få startplats och resa till TCS New York City Marathon 2016!

Årets lopp arrangeras idag söndag 1 november, så Josefine har ett år på sig att vässa sin maratontoppform. I våras gjorde hon debut på distansen när hon och resten av Asics Go Run It-gänget tog sig an sin första utmaning, ASICS Stockholm Marathon. Josefine gick i mål på imponerande 3.24, men det var först under sommaren som hon insåg att maraton är något för henne.   

– Jag har länge haft dåligt självförtroende när det gäller längre distanser men Ultravasans 45 kilometer i terräng gav mersmak. 

Hon listar Ultravasa-helgen som säsongens höjdpunkt och riktar ett stort tack till coach LG Skoog och till sina nyfunna team-vänner Anders, Marcus, Frida och Sanna. Josefines målsättning inför sin maratonsatsning är tydlig, hon ska spränga drömgränsen 3 timmar.

– Att få chansen att göra det i New York känns jättekul! 

Tack till alla ni läsare som röstade – och grattis Jennifer Svensson som vinner en helårsprenumeration på Runner’s World!

LÄS MER

Josefines Asics Go Run It-säsong i bilder

Alla blogginlägg och artiklar om Asics Go Run It

Spännande toppkamp i New York Marathon 2015

Antal kommentarer: 5

Karin Schultz

Grattis Josefine!


Zandra Buud

Grattis 🎉


CoachLG

Välförtjänt och en mycket intressant start. Lycka till Jossan!


Josefine

Tack, tack och tack! Ska bli sjukt kul.


anonym

Alla alternativ var bra, men att rösta på dej var självklart. Jag vet inte om du själv ens inser hur begåvad löpare du är (LG ser det säkert) och det skall bli jätte intressant att se hur bra du blir om du kan träna lite mera mängd. Lycka till!Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!


Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc trådlösa TRUE GO-hörlurar för bara 546 kronor! Välj mellan färgerna vit, svart eller rosa.

Vårt erbjudande
• 6 nummer av Runner’s World (ordinarie butikspris: 594 kronor).
• Defunc trådlösa TRUE GO-hörlurar (ordinarie pris 499 kronor).
• Sammanlagt värde: 1093 kronor.

 • Din rabatt: 50 %, ditt pris: 546 kronor!

Här gör du din beställning!

 

Med Runner’s World får du:
✔️ Världens ledande löpartidning
✔️ Träningstips av experter och elitlöpare.
✔️ Extra mycket sko- och pryltester
✔️  Läsningen för alla som springer, från nybörjare till proffs,
✔️ Tips och råd om träning, teknik och nya prylar
✔️ Allt om de stora loppen
✔️ Inspirerande resereportage
✔️ Runner’s World digitala tidningsarkiv
✔️ Runner’s Worlds app

*Går ej att kombinera med andra erbjudanden.

 

Här gör du din beställning!

 

Defunc TRUE GO-modellen är för den som vill ha en kraftfull ljud- och kommunikationsupplevelse- TRUE GO passar för långvarig lyssning utan att bli obekväma genom vår världsunika, egenutvecklade MultiTip™-design som ger en bättre ljudupplevelse samt håller dina lurar på plats för ökad komfort.

Funktioner:

 • 22 timmars speltid
 • Superb säker passform
 • Kraftfullt ljud
 • Långvarig komfort
 • Touch control
 • Bluetooth 5.0
 • USB-C
 • 10 m trådlös räckvidd
 • Laddningsbox ingår naturligtvis

Här gör du din beställning!

Experternas sista-minuten-tips inför Lidingöloppet

Experternas sista-minuten-tips inför Lidingöloppet


I morgon lördag 26 september är det dags för 51:a upplagan av världens största terränglopp. Förutom alla tusentals motionärer är det ett starkt elitfält som gör upp om topplaceringarna i årets Lidingölopp.

LÄS MER: Starkt elitfält laddar för Lidingöloppet

Ett av de välkända namnen i startlistan är Jonas Buud som för bara två veckor sedan vann VM-guld på 100 kilometer, och några veckor innan dess krossade sitt eget banrekord på Ultravasan. Efter VM har han han dragits med en förkylning och kommer inte att springa på hundra procent, men ser ändå fram emot att än en gång stå på startlinjen på Lidingö. Hans två viktigaste tips till alla Runner’s World-läsare som ska springa loppet är:

 • Gör inga stora förändringar i din kost utan ät som vanligt när du laddar inför loppet. Om du inte vanligtvis brukar äta flera kilo pasta kommer du garanterat att få ont i magen om du gör det kvällen innan loppet.  
 • Var ute i god tid, så slipper du lägga onödig energi på att vara nervös för att inte hinna i tid till starten.

Fler sista-minuten-tips – från coach LG Skoog

 • Kvällen före loppet bör du förbereda din utrustning. Dina skor ska vara väl insprungna, nummerlappen fastsatt på linnet/tröjan, tidtagarchipet klart, och shorts/tajts och strumpor prövade på minst tre träningspass så att du vet att de inte ger skavsår.
 • På tävlingsdagens morgon smörjer du armhålor, bröstvårtor och ljumskar med vaselin. Är du mycket känslig för skavsår kan du istället tejpa bröstvårtorna med coachtejp eller kirurgtejp.
 • Ät en rejäl frukost tre till fyra timmar före starten. Då hinner kroppen bearbeta födan och du hinner tömma tarmen innan loppet. Drick vatten och lite svag sportdryck fram till start. 
 • Ägna dig också åt positiva tankar, till exempel: Idag är det min dag, vad roligt det ska bli! Jag känner mig i kanonform! Väl i startområdet värmer du upp med lite lätt jogg och dynamiska rörlighetsövningar för att väcka musklerna. Du är redo. Det här är din dag.
Stort lycka till, vi ses på Lidingö!

LÄS MER: 17 tips – Från start till mål i Lidingöloppet


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Så ska du träna för att bli snabbare på milen

Så ska du träna för att bli snabbare på milen


En gemensam nämnare för de löpare som springer riktigt fort på 10 000 meter, är att de tränar väldigt mycket. Grunden är generellt ett stort antal distanspass i moderat tempo, kombinerat med två till tre kvalitetspass samt ett långpass per vecka. Ta till exempel Sveriges just nu snabbaste man på 10 000 meter, Mikael Ekvall. Han springer oftast 18 till 19 mil per vecka, inklusive distanspass, intervaller, trösklar, backträning och långpass.

Men nu har kanske inte alla målsättningen att springa 10 000 på 28.31, som Ekvall har gjort. De flesta siktar snarare på att fixa milen under 60, 50 eller 40 minuter. Då kan man klara sig med betydligt mindre mängdträning och istället fokusera på fart. Om du vill greja milen på 60 minuter kan det räcka med 2-3 pass i veckan innehållande distanspass på 10-12 kilometer, intervallträning i form av ”tusingar” (t ex 4 x 1 000 meter) och backträning.

Om du däremot har som mål att klara milen under 40 minuter så krävs det betydligt mer träning. För att lyckas med detta behöver man oftast genomföra minst fyra till fem pass i veckan. Enligt LG Skoogs träningsupplägg bör distanspassen ligga på 12-18 kilometer i 4.30-5.00-minutersfart, och tempot på tusenmetersintervallerna ska vara kring 3.40-3.45 minuter per kilometer. Vad gäller backträningen föreslår LG att du springer 10 x 1 minut uppför i din milfart, med joggvila nerför backen. Tröskelpassen kan till exempel bestå av 3 x 10 minuter i 4.10-tempo, med två minuter joggvila mellan intervallerna. Så vill du få snabba fötter på milen – spring mycket!

Och du, våga testa 10 000 meter på bana – det är tufft men roligt. Och du slipper fundera över om banan var för kort eller inte!

Här hittar du alla artiklar och blogginlägg från Team ASICS Go Run It

Antal kommentarer: 6

Marcus

”Enligt LG Skoogs träningsupplägg bör distanspassen ligga på 12–18 kilometer i 4.30–5.00-minutersfart”
80/20, någon?


LG Skoog

Marcus: en exempelvecka kan vara
Måndag 8×1000 m (3.45) 90 SEK vila
Tisdag. Distans 14 km 4.45
Ons vila
Tors. Backe 60-50-40-30-20 SEK x 2 totalt 10 backar
Fre distans 14 km i 4.45
Lör vila
Sön distans 18 km i 5.00 min/km


Jan Stensson

Farterna du skall träna i är individuellt anpassade till perfektion genom ”DANCAN”…new invented proffesionel running system.


J.S COACHING

Är det ett måste att träna väldigt mycket för att bli så bra på 10000m som talangen räcker till? Nej,är mitt välgrundade svar….det räcker med 6 pass i veckan!
Jan Stensson


Peter

@ Marcus
80/20 metoden lämpar sig inte man inte springer minst 10 pass/vecka.
På motionärsnivå blir det därmed svårt att tillämpa den metoden. Mannen bakom 80/20 metoden säger själv. ..”go hard or go home”.
Som motionär ska man enligt honom springa antingen jätte långsamt eller jätte fort. Mellanmjölkspass bör man undvika.Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Häng med Team ASICS Go Run It inför Berlin Grand 10

Häng med Team ASICS Go Run It inför Berlin Grand 10


NÄSTA UTMANING – VÅGA SPRINGA SNABBT!
Team ASICS Go Run It tar steget mot sin tredje utmaning som tar dem till Berlin. Här har världsrekordet i maraton slagits flest gånger och det kanske inte så konstigt med tanke på att staden är mer eller mindre platt som en pannkaka. Så om det går att springa snabbt på maran där borde det väl inte vara något problem för teamet att överträffa sig själva på milen under loppet ASICS Grand 10 Berlin den 11 oktiober.

Coach LG Skoog har delat ut träningsprogrammen och i deras bloggar hittar du gängets tankar och träning inför utmaningen:  

Josefine – Med sikte på 10 km i Berlin”Målet för Berlin är sub 37. Det lär bli tufft men om jag inte blir sjuk eller skadad och har en riktigt bra dag den 11 oktober tror jag att det är fullt möjligt!” – 

Anders: Lagen om alltings jävlighet”Ber till Gudarna att det inte kommer sätta käppar i hjulet för löpningen. Ska gå och få den undersökt nu i veckan. Är det nånstans man inte vill ha ont så är det ju i ryggen. Fan fan fan!” 

Frida: Lycka är att springa snabbt”Resten av passet flöt på i samma stil. Det var som att jag kände ett nytt samspel mellan andning, armpendling och stegfrekvens. Kontrollerat och hårt, men lätt. Sådär lätt som det känns under ett bra pass.” 

Marcus: Ny månad – nya utmaningar”Just nu ser jag verkligen fram emot att springa fort. Jag kommer inte sakna de riktigt långa långpassen, inte på ett tag i alla fall…” 

Sanna: Kort och snabbt”Det är utan tvekan den utmaning som jag är mest nervös inför och jag vill verkligen prestera på det loppet. Nu kommer det att handla om tid och om hur väl jag kan hantera den höga ansträngningsnivån som ett snabbt lopp på tio kilometer innebär.” 

LÄS MER: Alla artiklar om Asics Go Run It

Första utmaningen, juni 2015: Direkt från målet i Stockholm Marathon

Andra utmaningen, augusti 2015: Så gick det för Asics Go Run It i Ultravasan 


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Pannben och pallplats – Så gick det för Team ASICS Go Run It i Ultravasan

Pannben och pallplats – Så gick det för Team ASICS Go Run It i Ultravasan


Det var ett taggat gäng löpare som styrde mot Dalarna i fredags eftermiddag. Efter en kort natt lämnade Marcus Hartmann, Anders Larvia och Sanna Bryngelsson hotellet vid 2:30 på lördagsmorgonen för att åka till starten i Sälen. Klockan 5:00 gick startskottet i den kyliga morgonen, titta gärna på videon från startögonblicket på vår instagram.

Anders, Sanna och Marcus gjorde fina prestationer i det klassiska vasaloppsspåret. Anders sprang sitt första ultralopp på tiden 9:16:21, Sanna klarade damernas medaljtid med över en timme till godo (10:26:59) och Marcus, som bara två veckor tidigare sprungit Stockholm Ultra 100 km, kämpade sig i mål på 11:23:16. 

Anders: Ultravasan 90 – Race Report

Sanna: Race report – Ultravasan 90

Marcus: Ultravasan – vilken resa

Fyra timmar senare tog Josefine Antonsson och Frida Michold plats i startfållan i Oxberg för att påbörja sina 45 kilometer till målet i Mora. Josefine (som debuterade på maratondistansen i årets Stockholm Marathon) var osäker på sin kapacitet, men gjorde ett lopp som gick långt mycket bättre än hon vågat hoppas på. Som tredje dam korsade hon mållinjen på 3:23:09. Pallplats! Drygt tio minuter senare gick Frida i mål, och trots magproblem och frossa under loppet slutade hon på en sjundeplats på 3:36:31. 

Josefine: Min debut som ultralöpare

Frida: En annan typ av Ultravasa

Grattis till väl genomförda lopp och bra jobbat coach LG – vilka adepter du har!

Vi var såklart på plats för att följa och supporta teamet under helgen. Här är bilderna från målgången, direkt från vår instagram. Du följer oss på @runnersworldswe

@runnersworldsweTeam ASICS Go Run It fixar en pallplats i Ultravasan 45 genom Josefine ”Jag har aldrig sprungit ett långpass över 20 km” Antonsson.

@runnersworldsweOch Frida spurtar in på en fin sjundeplats på Ultravasan 45.

@runnersworldsweDå hälsar vi Anders välkommen i mål på Ultravasan 90 km som första löpare från Team ASICS Go Run It!

@runnersworldsweSanna did it!

@runnersworldsweAtt köra Stockholm Ultra 100 km och Ultravasan 90 km inom ett par veckor är respekt. Dag för vila nu.

NÄSTA UTMANING – VÅGA SPRINGA SNABBT!
Nu fortsätter vi att ta nästa steg mot nya mål med TEAM ASICS GO RUN IT genom att bjuda dem på en utmaning i Berlin. Här har världsrekordet i maraton slagits flest gånger och det kanske inte så konstigt med tanke på att staden är mer eller mindre platt som en pannkaka. Så om det går att springa snabbt på maran där borde det väl inte vara något problem för teamet att överträffa sig själva på milen under loppet ASICS Grand 10 Berlin. 

Häng med på www.runnersworld.se/ASICSGORUNIT och inspireras av gängets väg mot den perfekta säsongsavslutningen!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in