TEAM ASICS GO RUN IT är redo för första utmaningen

TEAM ASICS GO RUN IT är redo för första utmaningen


Den första lördagen i mars träffades de fem utvalda deltagarna i TEAM ASICS GO RUN IT för första gången. Nyfikenheten på vilka utmaningar som väntar kvintetten var hög, och det fanns även en viss form av overklighetskänsla att vara en av de fem utvalda.
– Det känns lite surrealistiskt att vara här, sa Anders Larvia, som har ett långsiktigt mål att springa maratonsträckan på 2.48.48.

Kanske gör han det redan den 30 maj då ASICS Stockholm Marathon ska avgöras. För det är den första utmaningen som ”teamet” ska ta sig an. Till sin hjälp har de den välrenommerade fystränaren och tidigare elitlöparen LG Skoog. Det var just LG som kickade igång dagen med att hålla en inspirerande föreläsning. Därefter väntade en professionell analys av löpförmågan i labbet på ASICS Flagship Store. Kick-offen avrundades ute på ett vindpinat Skeppsholmen där LG kollade in löptekniken hos utmanarna. Förväntningarna på vad som komma skall var odelat positiva hos gänget.

– Jag blev väldigt peppad idag under kick-offen när vi fick reda på de olika utmaningarna, det är kul att det är så blandade utmaningar. Sen ska det bli jättekul att få professionell hjälp med träningen, för det har jag aldrig fått förut. Det här kommer att bli galet roligt, sa Josefine Antonsson. Men vilka övriga utmaningar som väntar gruppen avslöjar vi inte ännu. Det får du veta i tidningen och här på webben längre fram. Häng med!

FÖRSTA UTMANINGEN: ASICS STOCKHOLM MARATHON
Att springa ASICS Stockholm Marathon är ingen enkel uppgift. Och inte bara därför att det är en lång sträcka som ska avverkas. Banan i Stockholm innehåller dessutom en hel del höjdmetrar i form av bland annat två Västerbro-passager, samtidigt som vädret kan bjuda på allt från några få plusgrader och regn till högsommarvärme och gassande sol. Därför var det viktigt för oss att deltagarna i gruppen med relativt kort startsträcka kan hantera den utmaningen på bästa sätt. Vi är övertygande om att de kommer att göra det – både var och en för sig men också tillsammans som grupp.

Hur vägen dit kommer att se ut samt vilka drömmar och mål som teamet har hittar du enklast här på runnersworld.se/asicsgorunit.  

TEAM ASICS GO RUN IT

FRIDA MICHOLD
”Jag har tävlat i tre år och det blir bara roligare. Jag vann SM-milen i K 22-klassen, men sen upptäcktes det att jag var för ung så jag fick ingen medalj…”

Här hittar du Fridas blogg


ANDERS LARVIA
”Målsättningen med löpningen är att hela tiden förbättra personbästa på alla distanser, men det är maratonsträckan som jag tycker är roligast.”

Här hittar du Anders blogg


JOSEFINE ANTONSSON
”Jag vill bli snabbare på milen och även förbättra min halvmara- och maratontid. På ASICS Stockholm Marathon är målet att slå mitt personbästa.”

Här hittar du Josefines blogg


MARCUS HARTMANN
”Det ska bli roligt med allt stöd som vi får i teamet och att få hjälp med att ta ytterligare ett steg i min löpning. Framför allt ska det bli så jäkla kul att få vara med!”

Här hittar du Marcus blogg


SANNA BRYNGELSSON
”Jag hoppas att få struktur i min träning, träffa folk som brinner för samma sak som mig, och att jag med coach LG:s hjälp kan sätta personbästa!”

Här hittar du Sannas blogg

Oktobernumret ute i butik nu!

Ur innehållet:

 • Träna Rätt! Långt eller kort, hårt eller lugnt
 • 6 snygga höstjackor i stor test
 • Ultralöparens smarta knep
 • Skorna som gör dig snabbare
 • Forskning: Bli bättre med bakterier
 • Hållbara maror
 • Slipp magont nu!

 

Prenumerera


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Nu vet vi vem som får springa New York City Marathon 2016!

Nu vet vi vem som får springa New York City Marathon 2016!


Vi säger stort grattis till Josefine som kammade hem flest röster när vi bad er läsare välja vem ni tycker ska få startplats och resa till TCS New York City Marathon 2016!

Årets lopp arrangeras idag söndag 1 november, så Josefine har ett år på sig att vässa sin maratontoppform. I våras gjorde hon debut på distansen när hon och resten av Asics Go Run It-gänget tog sig an sin första utmaning, ASICS Stockholm Marathon. Josefine gick i mål på imponerande 3.24, men det var först under sommaren som hon insåg att maraton är något för henne.   

– Jag har länge haft dåligt självförtroende när det gäller längre distanser men Ultravasans 45 kilometer i terräng gav mersmak. 

Hon listar Ultravasa-helgen som säsongens höjdpunkt och riktar ett stort tack till coach LG Skoog och till sina nyfunna team-vänner Anders, Marcus, Frida och Sanna. Josefines målsättning inför sin maratonsatsning är tydlig, hon ska spränga drömgränsen 3 timmar.

– Att få chansen att göra det i New York känns jättekul! 

Tack till alla ni läsare som röstade – och grattis Jennifer Svensson som vinner en helårsprenumeration på Runner’s World!

LÄS MER

Josefines Asics Go Run It-säsong i bilder

Alla blogginlägg och artiklar om Asics Go Run It

Spännande toppkamp i New York Marathon 2015

Passa på! Just nu 60% rabatt!

Passa på! Just nu 60% rabatt!


Just nu! Mer än halva priset på prenumeration, endast 39 kronor per tidning! Ordinarie pris 99 kronor.

Få Sveriges största löpartidning hemskickad till dig 11 gånger (helår) för bara 437 kronor! Du får massa tips om löpning, kost, prylar och om hur du bäst kommer i form, allt direkt hem i brevlådan och på webben. Nyhet! Du har dessutom som prenumerant 20%* på löparskor och kläder! Bra va!

TA DEL AV ERBJUDANDET HÄR!

Ge bort en prenumeration!

Experternas sista-minuten-tips inför Lidingöloppet

Experternas sista-minuten-tips inför Lidingöloppet


Error code 0

I morgon lördag 26 september är det dags för 51:a upplagan av världens största terränglopp. Förutom alla tusentals motionärer är det ett starkt elitfält som gör upp om topplaceringarna i årets Lidingölopp.

LÄS MER: Starkt elitfält laddar för Lidingöloppet

Ett av de välkända namnen i startlistan är Jonas Buud som för bara två veckor sedan vann VM-guld på 100 kilometer, och några veckor innan dess krossade sitt eget banrekord på Ultravasan. Efter VM har han han dragits med en förkylning och kommer inte att springa på hundra procent, men ser ändå fram emot att än en gång stå på startlinjen på Lidingö. Hans två viktigaste tips till alla Runner’s World-läsare som ska springa loppet är:

 • Gör inga stora förändringar i din kost utan ät som vanligt när du laddar inför loppet. Om du inte vanligtvis brukar äta flera kilo pasta kommer du garanterat att få ont i magen om du gör det kvällen innan loppet.  
 • Var ute i god tid, så slipper du lägga onödig energi på att vara nervös för att inte hinna i tid till starten.

Fler sista-minuten-tips – från coach LG Skoog

 • Kvällen före loppet bör du förbereda din utrustning. Dina skor ska vara väl insprungna, nummerlappen fastsatt på linnet/tröjan, tidtagarchipet klart, och shorts/tajts och strumpor prövade på minst tre träningspass så att du vet att de inte ger skavsår.
 • På tävlingsdagens morgon smörjer du armhålor, bröstvårtor och ljumskar med vaselin. Är du mycket känslig för skavsår kan du istället tejpa bröstvårtorna med coachtejp eller kirurgtejp.
 • Ät en rejäl frukost tre till fyra timmar före starten. Då hinner kroppen bearbeta födan och du hinner tömma tarmen innan loppet. Drick vatten och lite svag sportdryck fram till start. 
 • Ägna dig också åt positiva tankar, till exempel: Idag är det min dag, vad roligt det ska bli! Jag känner mig i kanonform! Väl i startområdet värmer du upp med lite lätt jogg och dynamiska rörlighetsövningar för att väcka musklerna. Du är redo. Det här är din dag.
Stort lycka till, vi ses på Lidingö!

LÄS MER: 17 tips – Från start till mål i Lidingöloppet

Så ska du träna för att bli snabbare på milen

Så ska du träna för att bli snabbare på milen


En gemensam nämnare för de löpare som springer riktigt fort på 10 000 meter, är att de tränar väldigt mycket. Grunden är generellt ett stort antal distanspass i moderat tempo, kombinerat med två till tre kvalitetspass samt ett långpass per vecka. Ta till exempel Sveriges just nu snabbaste man på 10 000 meter, Mikael Ekvall. Han springer oftast 18 till 19 mil per vecka, inklusive distanspass, intervaller, trösklar, backträning och långpass.

Men nu har kanske inte alla målsättningen att springa 10 000 på 28.31, som Ekvall har gjort. De flesta siktar snarare på att fixa milen under 60, 50 eller 40 minuter. Då kan man klara sig med betydligt mindre mängdträning och istället fokusera på fart. Om du vill greja milen på 60 minuter kan det räcka med 2-3 pass i veckan innehållande distanspass på 10-12 kilometer, intervallträning i form av ”tusingar” (t ex 4 x 1 000 meter) och backträning.

Om du däremot har som mål att klara milen under 40 minuter så krävs det betydligt mer träning. För att lyckas med detta behöver man oftast genomföra minst fyra till fem pass i veckan. Enligt LG Skoogs träningsupplägg bör distanspassen ligga på 12-18 kilometer i 4.30-5.00-minutersfart, och tempot på tusenmetersintervallerna ska vara kring 3.40-3.45 minuter per kilometer. Vad gäller backträningen föreslår LG att du springer 10 x 1 minut uppför i din milfart, med joggvila nerför backen. Tröskelpassen kan till exempel bestå av 3 x 10 minuter i 4.10-tempo, med två minuter joggvila mellan intervallerna. Så vill du få snabba fötter på milen – spring mycket!

Och du, våga testa 10 000 meter på bana – det är tufft men roligt. Och du slipper fundera över om banan var för kort eller inte!

Här hittar du alla artiklar och blogginlägg från Team ASICS Go Run It

Häng med Team ASICS Go Run It inför Berlin Grand 10

Häng med Team ASICS Go Run It inför Berlin Grand 10


NÄSTA UTMANING – VÅGA SPRINGA SNABBT!
Team ASICS Go Run It tar steget mot sin tredje utmaning som tar dem till Berlin. Här har världsrekordet i maraton slagits flest gånger och det kanske inte så konstigt med tanke på att staden är mer eller mindre platt som en pannkaka. Så om det går att springa snabbt på maran där borde det väl inte vara något problem för teamet att överträffa sig själva på milen under loppet ASICS Grand 10 Berlin den 11 oktiober.

Coach LG Skoog har delat ut träningsprogrammen och i deras bloggar hittar du gängets tankar och träning inför utmaningen:  

Josefine – Med sikte på 10 km i Berlin”Målet för Berlin är sub 37. Det lär bli tufft men om jag inte blir sjuk eller skadad och har en riktigt bra dag den 11 oktober tror jag att det är fullt möjligt!” – 

Anders: Lagen om alltings jävlighet”Ber till Gudarna att det inte kommer sätta käppar i hjulet för löpningen. Ska gå och få den undersökt nu i veckan. Är det nånstans man inte vill ha ont så är det ju i ryggen. Fan fan fan!” 

Frida: Lycka är att springa snabbt”Resten av passet flöt på i samma stil. Det var som att jag kände ett nytt samspel mellan andning, armpendling och stegfrekvens. Kontrollerat och hårt, men lätt. Sådär lätt som det känns under ett bra pass.” 

Marcus: Ny månad – nya utmaningar”Just nu ser jag verkligen fram emot att springa fort. Jag kommer inte sakna de riktigt långa långpassen, inte på ett tag i alla fall…” 

Sanna: Kort och snabbt”Det är utan tvekan den utmaning som jag är mest nervös inför och jag vill verkligen prestera på det loppet. Nu kommer det att handla om tid och om hur väl jag kan hantera den höga ansträngningsnivån som ett snabbt lopp på tio kilometer innebär.” 

LÄS MER: Alla artiklar om Asics Go Run It

Första utmaningen, juni 2015: Direkt från målet i Stockholm Marathon

Andra utmaningen, augusti 2015: Så gick det för Asics Go Run It i Ultravasan 

Pannben och pallplats – Så gick det för Team ASICS Go Run It i Ultravasan

Pannben och pallplats – Så gick det för Team ASICS Go Run It i Ultravasan


Det var ett taggat gäng löpare som styrde mot Dalarna i fredags eftermiddag. Efter en kort natt lämnade Marcus Hartmann, Anders Larvia och Sanna Bryngelsson hotellet vid 2:30 på lördagsmorgonen för att åka till starten i Sälen. Klockan 5:00 gick startskottet i den kyliga morgonen, titta gärna på videon från startögonblicket på vår instagram.

Anders, Sanna och Marcus gjorde fina prestationer i det klassiska vasaloppsspåret. Anders sprang sitt första ultralopp på tiden 9:16:21, Sanna klarade damernas medaljtid med över en timme till godo (10:26:59) och Marcus, som bara två veckor tidigare sprungit Stockholm Ultra 100 km, kämpade sig i mål på 11:23:16. 

Anders: Ultravasan 90 – Race Report

Sanna: Race report – Ultravasan 90

Marcus: Ultravasan – vilken resa

Fyra timmar senare tog Josefine Antonsson och Frida Michold plats i startfållan i Oxberg för att påbörja sina 45 kilometer till målet i Mora. Josefine (som debuterade på maratondistansen i årets Stockholm Marathon) var osäker på sin kapacitet, men gjorde ett lopp som gick långt mycket bättre än hon vågat hoppas på. Som tredje dam korsade hon mållinjen på 3:23:09. Pallplats! Drygt tio minuter senare gick Frida i mål, och trots magproblem och frossa under loppet slutade hon på en sjundeplats på 3:36:31. 

Josefine: Min debut som ultralöpare

Frida: En annan typ av Ultravasa

Grattis till väl genomförda lopp och bra jobbat coach LG – vilka adepter du har!

Vi var såklart på plats för att följa och supporta teamet under helgen. Här är bilderna från målgången, direkt från vår instagram. Du följer oss på @runnersworldswe

@runnersworldsweTeam ASICS Go Run It fixar en pallplats i Ultravasan 45 genom Josefine ”Jag har aldrig sprungit ett långpass över 20 km” Antonsson.

@runnersworldsweOch Frida spurtar in på en fin sjundeplats på Ultravasan 45.

@runnersworldsweDå hälsar vi Anders välkommen i mål på Ultravasan 90 km som första löpare från Team ASICS Go Run It!

@runnersworldsweSanna did it!

@runnersworldsweAtt köra Stockholm Ultra 100 km och Ultravasan 90 km inom ett par veckor är respekt. Dag för vila nu.

NÄSTA UTMANING – VÅGA SPRINGA SNABBT!
Nu fortsätter vi att ta nästa steg mot nya mål med TEAM ASICS GO RUN IT genom att bjuda dem på en utmaning i Berlin. Här har världsrekordet i maraton slagits flest gånger och det kanske inte så konstigt med tanke på att staden är mer eller mindre platt som en pannkaka. Så om det går att springa snabbt på maran där borde det väl inte vara något problem för teamet att överträffa sig själva på milen under loppet ASICS Grand 10 Berlin. 

Häng med på www.runnersworld.se/ASICSGORUNIT och inspireras av gängets väg mot den perfekta säsongsavslutningen!