Blogg

Jag mötte Rocky


 

Torsdagsrush. Jobba, jobba, jobba.

Rusa till gymmet. Stege, 12, 13, 14, 15, 16, 17 km/tim, knaster i proppskåpet. Avstigning vid 8 km. Lätt kräkkänsla. Hurrry, hurry, in i duschen. Rusa dagis, armarna upp. Bye bye eftersvett.

Hej barn. Seven Eleven. Är det verkligen glassdag idag?

Hem. Basket på gården. Dunka, dunka. Aj, aj näsan.

Avlösning. Hurry, hurry mot Strand vid Hornstull. Bokrelease, Rocky och Nina Hemmingsson. Middag, två oliver, en pizzaslice, öl. Kolhydratuppladdning?

Och där, mitt i vimlet.

– Hej, är det du som är Rocky?

– Ja, det är jag som är Rocky, sa Rocky.

Man kan bli stenad för mindre!

 


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Backe och bikini


 

Hemma igen. Milano bra, Stockholm bäst. Ut på lunchen idag. Byst med bikinis i Rålis, vinterblekor mellan maskrosorna. Är det sommar på riktigt nu?

Lätt yrsel. Släng av gubbsjuka? Eller bara fylld av klorofyll? Fäste blicken framåt.  Fokus mot Fredhäll. Backpass, 5 gånger  Fredhällsbacken.

Åhejochhå, och smak av syra, och solen pang i vågorna under Tranebergsbron. Solen pang i vågorna över Riddarfjärden. Det är sommar nu. Syrasatt sommar.

Rullade vidare mot Västerbron, upp över krönet och armarna i luften. Hej, hej sommaren!!

Gasen i botten längs Söder Mälarstrand, vickade på huvudet som Paula Radcliffe. Det hjälpte.

In i ett borrmoln strax innan Slussen, här borrar man i berget för pendeltåg. Höll andan. Stenlunga, nej tack.

Rundade kajen längs Slussen. Lunchätare låg och gassade. Låg och tänkte: hurra, det är sommar.

Förbi Riddarhuset, förbi Stadshuset, gasen i botten längs Norr Mälarstrand. Klockade in strax under timman.

En riktig sommartid.


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Kände en gång en man som bodde på Fyrverkarbacken, högt upp.
Han var dock blind, så det hade han inte mycket för 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mil i Milano


 

Man vänjer sig snabbt. Nästan så man börjar klaga på – värmen. 24 C här i Milano, 18 hade varit nog.

Här ska man springa i Mllano. Multo Bene Parko, tar ca 20 mn runt i lugnt tempo.

Vill man springa fortare i parken kan man springa på banan i parken (så stor är alltså parken)

Så här ser man ut en halvtimme efter att man intervjuat Umberto Eco. Lite äldre, lite klokare. Knappast snabbare.

Nästa gång vi träffas hoppas jag slippa bli  intervjuad, sa Eco. Den här boken börjar stå mig upp i halsen. Då dricker vi scotch i stället.

Och jag vek ner mig. Frågade aldrig Eco om Ecos syn på löpning.

Skyller på tidsbrist.

Nu lunch, under något parasoll. Puh, värmen ….Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Åkererotik


 

Igår tog sig brasan ordentligt. Brann högt, lågorna slickade kosmos i, tja, brasan?  Vi eldade med tallar och taggiga rosengrenar, det knastrade fint. Utsikt över Barkaby flygplats, planlös.

Värdinnan erinrade sig att  i en annan tidsålder jagade husbönderna slavar och annat tjänstefolk ut på åkrarna för frejdig kopulation under valborgsnatten. Allt för att sådden skulle bli så bra som möjligt.

Lite lugnare traditioner nuförtiden. En kvist till, två, ”Vinter rasat ut” … sådant gammaldags jordbruk hade nog heller inte varit särsklit lämpligt i går, inte många grader över noll. Nästintill frysläge för amorösa äventyr. Därtill ont om tjänstefolk och slavar …

I morse ut i friska vindar. Isvindar. Vart kom dom ifrån?

Förra helgen badade jag. Kände mig tvungen hoppa i efter son, fem år ”det är inte alls kallt pappa”. Det var inte så farligt. Iskrosset i benhåren smalt snabbt undan i solen. Hade man varit (renrakad) triatlet hade man nog frusit förfärligt.

Stora Skuggan, Brunnsviken, 27 km. Det kändes rätt långt. Tre veckor kvar till Riga Marathon, tar det som det kommer. Det okändas lockelse.

Som  Umberto Ecos nya. En bok som spänner över väldiga sfärer. Det är inte för inte som Eco har ett priivat bibliotek på runt 38 000 volymer. Är dock inte säker på om han har någon bok  om löpning.

I morgon mot Milano för att prata med Umberto. Om boken. Och kanske lite om löpning.

Signor Eco, är löpning att betrakta som en religion?

Tror jag spar den frågan till sist.

Arrividerci!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vida hav


 

Påskafton. Upp tidigt. En slags återuppståndelse, om och om igen. Löpning ut på Djurgården. Löpning in i våren. Lugn puls, 85 min distans, genom ett hav av vitsippor. Modell gudomlig design.

Sen for far med familj till en sjö. Tog fram kniven, tog tag i en tall. Barken var så tjock så tjock. Tror inte tallen tog illa vid sig.

Sjösättning. Och skeppet far, lövely, över vida hav.

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mera Morning Glory


 

Det är solen. Den stiger upp tidigt nu. Smyger genom persiennerna, knackar på ögonlocken. Men va faen, klockan är ju bara halvsex.

Sex är man vaken, och ut och fånga dagen. Eller morgonen. Med vintervantarna på. Minns förrgår, hur nakna fingrarna höll på att förgås. Känsliga fingrar. Nu svettvarma efter två kilometer. Härligt. Fokus på löpningen.

Och det var Narvavägen ner, och det var vägen över Djurgårdsbron, och tjena Gröna Lund, tyst o stilla, och Skansen till vänster, och långa backen upp mot Djurgårdsskolan, fin pulshöjare, och så ner på rulle förbi Italienska ambassaden, och vidare mot strandpromenaden längs Saltsjön.

Passerade Thielska Galleriet, där intendentparet Lindes har blivit uppsagda från sin lägenhet. Ulf Linde har fyllt 82 år nu. Läs hans fina ”Spejare”, den lär dig se konst med nya ögon. LIndes ögon.

Låt paret Linde bo kvar! Stoppa ekonomerna som vill göra kafé av lägenheten! Upp till kamp … för … Humanismen!

Rundar Blockhusudden. Ack blåa vattenvidder, ack skönhet. Naturen, en konstnärlig installation av gudomliga proportioner.

Och sen mötte jag en sådan här:

 

 

Kanske konstnären själv? Vem vet? Det är mycket man inte vet.

Vi sprang ikapp en sväng, men två ben är ju inte mycket mot fyra. Bocken bockade för sällskapet, drog strax till skogs i (uppskattningsvis) 2.50 fart.

Vidare backen upp mot Rosendal, och så ner igen och bort mot Djurgårdsbron. Och Narvavägen upp, och snart var man hemma igen.

Ingen dum början på denna dag. Kunde man tala om en Skärtorsdag i rosa skimmer.

Glad Påsk!


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Hej Lars Mikael,

tack för fin kommentar.
Linde biter fint ifrån sig i dagens DN!
Förändring innebär inte alltid förbättring.
Låt Thielska förbli som det är, liksom Djurgården. Så vi får springa där ifred 😉

GLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*