Blogg

Skadad…..nyttig knäpp på näsan


Under de 2 åren jag satsat på denna sport så har jag i stort inte stött på några allvarliga fysiska hinder som har hindrat min framfart. Haft en fantastisk formkurva. Har likt en idiot trott jag är odödlig och ”det där drabbar inte mig, min breda bakgrund av olika sporter har byggt en tålig & atletisk kropp som klarar vad som helst”. Den där vilomånaden som alla kör i oktober är larv, jag kör på, det minskar avståndet mellan mig och mina konkurrenter. Att köra 2 Marathon, 2 Halvmarathon, 4 Triathlontävlingar varav två stycken var på Ironmandistansen, Ö till Ö samt otaliga kortare löptävlingar för att checka formen på samma år var tydligen för mycket. Avsaknaden av stretching & styrketräning gav mig den otrevliga åkomman Löparknä. Rätt åt mig kan man känna sådär i efterhand!
Nu ska den tidigare högmodige, arrogante & oerfarne Nelker bli en mer lyhörd, blygsam och analyserande Triathlet.

Vet faktiskt inte hur allvarlig skadan är. Den kanske inte är allvarlig alls. Problemet med nya skador är ju att man inte vet nånting egentligen. Går man till de lärde så får man hundra olika idéer om vad det är och hur den skall behandlas. Så länge det bara är smärta kan jag leva med det. Blir det värre får jag ta mig en funderare….kanske passa på att köra ett cykel- alt simblock. God knows I need it!

På det ämnet vill jag berätta om min träningsvecka. Som ni ser är jag full av skit, smärtan är iofs inte speciellt allvarlig så jag ser min nyfunna vänner Voltaren, Benböj & Stretch som lösningen på mina skadebekymmer….
Måndag – Fortfarande yxbakis & sliten från personalfesten i fredags så det fick bli lätt löpning (6km i 4:30 fart) samt styrka/stretch.
Tisdag – Simning på lunchen med fantastiske coach Micke Rosén. Löpintervaller på kvällen, 4*2 km tröskel. Sprang hårt och missade hålla farten intakt på sista 2 reps.
Onsdag – Styrketräning + stretch. Cykelintervaller på kvällen, 7(3,2,1,0:30 mins).
Torsdag – Vilodag
Fredag – Löptest 5 km kuperat, står tröskel på schemat men jag kommer nog gå Flat out om jag känner mig själv rätt.
Lördag – Simning med Human Ambition.
Söndag – Löpning kuperat, oklart hur långt. Knät börjar bråka normalt efter 45-60 mins.

Nog om mina skador…..I framtiden kommer denna blogg ha mer inspirerande material.

Schnihörs!


Nytt nummer i butik 11 – 28 augusti

  • Tema traillöpning
  • Stor guide! 17 nya trailskor
  • Träna smart. Fem enkla steg för effektivare löpträning
  • Nycklarna till ett bättre Lidingölopp. + Träningsprogram för fyra sista veckorna
  • Har du ont i stortån? Så här slipper du det
  • Kan man bli en bättre löpare -med bakterier?
  • Därför ska du inte springa med 180 steg i minuten
  • I klimakteriet? Så här påverkar det din träning – och det här kan du göra
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*