Blogg

Efter Freja – semla!


I morse möttes man av Freja. Det kan låta som en trevlig tjej, men I beg to differ. Det handlar om 21-15-9 burpees, svingar och pullups på tid. Jätteäckligt. Med lite kräksmak i munnen landade jag på 7:14.

Men. Efter det förtjänar man en semla. Jag äter semlor en gång om året – på fettisdagen, men då är det helt hejdlöst. Jag får äta så många jag vill. Att det blir en till vet jag, för den ska jag äta efter middagen ikväll, men det kanske halkar ner någon mer under eftermiddagen.

Happy fettisdag allihop!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Fast det spelar väl ingen roll!


(Foto: Disney)

Just nu rasar kritik mot Disneys nya film om Askungen på grund av skådespelaren Lily James lilla lilla midjemått som anklagas för att vara manipulerat och förminskat på digital väg. ”Nehej”, säger Disney, ”det har vi inte alls! Lily James har blivit toksnörd med en hård korsett som gör att hon har fått ett sånt där litet midjemått så att det ser ut som att hon skulle kunna gå av på mitten. Inte har vi pillat i datorn inte!”

Nähä. Men spelar det någon roll? Problemet kvarstår väl, snörd eller inte? Bara för att hon är snörd, att midjan alltså är trådsmal på ”naturlig” väg är det väl inte ok att skicka signalen att flickor och kvinnor ska ha minimala midjemått? Om jag kollar på andra bilder på Lily James känner åtminstone inte jag ”Nä, vet ni, ett sådant där fläskmonster kan vi inte ha i filmen – fram med korsetten!” Kunde hon inte bara fått ta på sig klänningarna? Utan att först behöva stöpas om? Lily James själv har sagt i intervjuer att korsetten var mycket obekväm eftersom den var så hårt snörd.

Det är ju inte första gången som Disney hamnat i midjestormar. De har ett flertal gånger anklagats för att de teckande kvinnliga hjältarna har smalare midjor än halsar, vilket ärligt talat skulle se helt galet ut på en verklig människa. I den här artikeln kan du se hur de skulle se ut med ett mer normalt midjemått. Jättefina tycker jag!

Sånt här gör mig trött. Less. Och glad över att inte ha en dotter. För hur ska man förklara att alla prinsessor i alla filmer ser ut att ha flyttat omkring sina revben för att klämma in sig i klänningarna de har på sig? Det är gammaldags. Mossigt. Tröttsamt.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Yogagames och fezt – typiskt bra helg.


Hej måndag! Jag hade en finfin helg och gav mig själv precis vad jag ville ha, och behövde. Det blev ett par yogaklasser på Yogagames på Alla hjärtans dag (därav det blåa tovade hjärthalsbandet min son hade gjort till mig på dagis) – en klass för Johanna Andersson (alltid bäst) och en för Jonathan Monks. När jag bokade in mig på Yogagames hade jag ingen aning om vilka klasser jag skulle ta. Johanna Anderssons klass var självklar, jag kan liksom inte få nog av hennes yoga.

Men sen då? Jag kände inte igen namnen på instruktörerna och visste inte alls vilken typ av yoga de körde. Men bekväm som jag är beslöt jag mig för att stanna kvar i samma sal. Därför blev det Jonathan Monks klass Vienna. Jahapp, satt jag och tänkte. Ska det bli akroyoga? Måste jag stå på händer? Vankas det en timmes meditation? Jag hade verkligen ingen aning. Den klass som var hade jag aldrig väntat mig, däremot.

Det var ett balettliknande flöde till musik. Väldigt kul och väldigt skönt. Jag ber om ursäkt för det udda filmvinkeln, men jag fick lov att pallra upp kameran mot min jacka, så jag kunde inte vara så knusslig. Man ser ju åtminstone nästan vad jag gör.

Yoga och välmående ena stunden och fezt den andra. Det är väl så livet ser ut? Jag behöver i alla fall både och för att må riktigt bra. Att få gröta runt i träningstajts hela dagen och sedan på kvällen få kränga på sig Audrey Hepburn-klänningen (som numer är rätt trång över ryggen. Baksidan med att träna för att klara av en muscle up…).

Nu är det ny vecka som börjar med jobb och slutar med skidåkning i Orsa.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Ny favoritövning!


Jag har sådan fruktansvärd tur att ha inspirerande människor runt mig som bara strösslar med roliga och utmanande övningar. Framför allt är det mina två PTs Jakob Sandström och Andreas Öhgren jag tänker på. De fyller min övningsbank med så mycket som jag är sugen på att använda på mina egna PT-klienter.

Igår hade jag PT-timme med Jakob. Mitt enträgna arbete mot en muscle up har betalat sig och igår satte vi ett slutdatum. Om två och en halv månad ska jag klara en muscle up. Nu är det bara att ta tag i de sista svagheterna. Framför allt är det att stabilisera axlarna så att jag orkar dra mig runt i övergången, och att axlarna orkar hålla det hela kontrollerat så att inte armarna far iväg. Det blir mycket häng i ringar på olika sätt nu. Bland annat den här övningen: Pike compression i ringar. Ringarna är fantastiska eftersom de är så instabila och mer än gärna far iväg från kroppen. Det är bara till att pressa in dem intill kroppen för allt vad du är värd.

Sedan ska du lyfta upp rumpan, som i en pik genom att använda hela bålen. Mitt mål är att komma upp med rumpan i samma höjd som axlarna. Det är en bit kvar, men dit upp ska den.

Testa du också! Böj benen om det känns för tungt.

Ha en skön fredag!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Äntligen riktig PT!


Jorå sörrni! Nu är jag PT med lokal. Från och med mars kommer jag att köra igång min PT-verksamhet på torsdagar och fredagar på Crossfit Nordic här i Stockholm. Jag är så otroligt stolt över att de släppte in mig där. Men samtidigt som jag ibland känner att jag väl inte är värd att vara en av de fantastiska coacherna där, så inser jag samtidigt att det ju är en kvalitetsstämpel på mig och att de litar på att jag ska kunna göra ett riktigt bra jobb. Och det lovar jag att jag ska göra!

Så. Är du sugen på att komma igång med träningen, ändra inriktning på din träning, fila på tekniken, gå ner i spagat, göra en pistol eller bara vara starkare i vardagslivet; eller känner du någon som är sugen på det? Tveka inte att kontakta mig. Jag finns via den här länken på Facebook eller via mail på alpettersonpt@gmail.com. Jag garanterar roliga träningspass med mycket hjärta. Hjärta och svett.

Vill du gärna träna med en kompis så kan ni köra par-PT med mig och utmanas av såväl mig som varandra.

Jag är väldigt sugen på att komma igång och börja boka in folk. Det vore otroligt roligt att träna några av er!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Liten guide till jättemånga dubbla hopp


Ja, jag är lite speedad. I morse släppte den nämligen ÄNTLIGEN! Vi tränade på double unders, alltså hopprepshopp där hopprepet går två varv på varje hopp. Min historia med double unders har fram till idag varit kantad av frustration. Frustration och könsord. Och blod. Jag har varit så dålig på det och inget har kunnat göra mig så frustrerad och arg som double unders. Jag kan inte räkna gångerna jag har slängt hopprepet i golvet och skrikit åt det. antingen bara rakt ut, eller sammansatta och multipla könsord. Jag är inte så grov i mun annars, men double unders har lockat fram det sämsta hos mig. Och ont har det gjort också. Bilden nedan är från en tidigare double unders-session. Det översta piskrappet blödde. Det där är armen. Jag vill inte ens tänka tillbaka på hur mina skinkor såg ut…

Idag däremot! Coach Jakob sa några förlösande ord. Framför allt att man alltid ska ha ett mål när man hoppar. Det har jag inte haft. Jag har bara köttat på och försökt hoppa så många som möjligt. Varje gång.

Idag började jag med att hoppa två singelhopp och sedan två double unders. Ökade på tills jag hoppade fem singlar och fem dubbla. Den drillen var perfekt! När jag hade kört den ett tag testade jag att maxa och lyckades persa med 25 double unders.

Om du är där jag var förut, och kastar hopprep åt alla håll och vrålar obceniteter – lugn. Andas. Och tänk ut en plan. Hoppa inte bara planlöst. Växla mellan singel- och dubbelhopp i olika mönster. Och håll inte på för länge, för då kommer du att bli galen. Och se till att ha ett speed rope med riktigt smal vajer. Dels för att det är lättare att veva fort och för att det inte lämnar lika elaka spår på huden om du råkar piska dig själv. (Svårt att tro om man kollar på min bild, men det är så.)

Filmen på drillen med fem singlar och fem dubbla filmade jag efter dagens pass. Det är typ tagning tolv eftersom jag var så trött att jag bara fastnade. Ni får ha överseende med det.

Lycka till!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*