Intervaller i kyla


Apropå kyla sprang jag intervaller i form av pulserande tusingar på en kall och blåsig bana igår, ett av veckans nyckelpass. Passet gick ut på att man skulle springa växelvis en kilometer i milfart och en kilometer i milfart + 40 sekunder tills man hade sprungit 8 kilometer. Med ben något stela av kyla, trots löpskolning och uppvärmning, gav jag mig iväg på banan. Det svåra i detta pass för mig var att hålla kilometertempot, det är lätt hänt att det går lite för snabbt när man går över från ”snabbt” tempo till ”långsamt” tempo. Trots isande vind var jag väldigt nöjd med passet när jag var klar. Bilden nedan är tagen under en löprunda i vintras.

Premiärmilen börjar närma sig och jag vet inte riktigt hur jag ska angripa loppet. Jag vill inte riskera att tappa en massa tid i starten men inte heller riskera att ta ut mig för snabbt. Det är lättare sagt än gjort, när starten går brukar de första kilometrarna bara gå av farten och ibland lite väl snabbt. Det gäller att klä sig ordentligt på söndag då vädret inte ser ut att bli något vidare bra. Det känns som om jag har missat något, var det inte vår nyligen?

Novembernumret ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Kom i form nu! Bästa tipsen för dig som vill bli snabb, stark och skadefri i vinter
  • Vi har testat 10 smarta träningsklockor
  • Run streak med RW: Spring lite varje dag och förändra ditt liv
  • Benhård träning: Övningarna som ger dig kraft i benen
  • Heta julklappstips
  • Forskning: Farväl inflammation
  • Smart mat: Stärk immunförsvaret

 

Prenumerera