Race report – Premiärmilen


Vi elvatiden cyklade jag och min sambo mot Frescatiområdet och starten av PremiärmilenAnders startade klockan elva och jag ville självklart heja på honom under slutspurten. Han gick i mål på 38:22, vilken krigare! Han bjöd på en snabb race report, det var halt, kallt och motvind.

Jag kände då att mitt mål på under 45 minuter kanske inte skulle vara möjligt, en tanke som jag snabbt slog bort och tänkte att jag får ta en kilometer i taget.

Startskottet gick, jag hade hamnat ganska långt bak i startfältet och de första kilometrarna sprang jag på kanten av banan i lera och genom vattenpölar. Efter de fyra första kilometrarna hade de dragit om banan till följd av att den ordinarie sträckningen var översvämmad och till min lycka hade de valt att dra banan genom skogen. Där var det ganska kuperat och lerigt, perfekt för mig då de flesta andra löpare försökte springa runt leran sprang jag rakt igenom vattenpölarna och sparade där med tid. Det var kanske inte optimalt med ett par asfaltsskor med det gick över förväntan med mina Gel-DS Trainer. Helt plötsligt var det varvning, kroppen kändes bra och jag låg tre sekunder före mitt tidsschema, det fanns fortande en chans!

Andra varvet gick bra och efter 8 kilometer så var det ganska tungt för andningen men benen kändes bra. När skylten med nio kilometer kom kollade jag på klockan, om jag klarade av att springa nästa kilometer på under 4:45 minuter skulle jag klara mitt mål. I motvind och regn spurtade jag i mål och gick in på 44 minuter och 56 sekunder, jag lyckades att nå mitt mål!!

Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Ditt Bästa år! Ny start 2020, Nybörjarprogram, Smarta tips
  • Spring i skogen, därför blir du lycklig av naturen
  • 15 grymma vinterskor i stort test
  • 30-20-10 metoden – Träningen som gör dig friskare och snabbare
  • Vår nästa skidstjärna Moa Lundgren är en grym löpare
  • Prylar: Redo för vintern!
  • Forskning: 80/20 – regeln – bevisat bra

Bli plusmedlem nu