Blogg

Les Mills i 3D


Ibland är mitt jobb total lyx. som nu i tisdags och onsdags när jag fick följa med Reebok och Les Mills till London. Det var mycket hysch hysch om vad som skulle hända och jag visste ingenting när jag kom till boxen som hade byggts upp i Battery Park intill Themsen. Det visade sig vara flerfaldigt coolare än jag hade förväntat mig. Förutom att Reebok presenterade sin nya Les Mills-kollektion så fick vi uppleva vad Les Mills kommer att lansera framöver – träning i 3D.

Nej, det är inget datorspel. Det är miljön i Les Mills nya cykelklass ”The Trip”. Man sitter på sin spinningcykel som vanligt, men runt hela salen har du gigantiska skärmar där det visas 3D-miljöer där du cyklar. Du cyklar upp för branta berg och jagar andra cyklister i en bergochdalbane-liknande miljö. Det är SÅ häftigt! Det känns verkligen som att du åker upp och ner, och mitt i den värsta banan måste jag blunda lite för att inte bli åksjuk. De är otroligt roligt och svetten rinner.

Det var Les Mills Jr som höll i klassen. Jag intervjuade honom för något år sedan och jag vet inte om de bara är väldigt duktiga på att läsa på vilka som ska komma, eller om han faktiskt kom ihåg mig. Han kom i alla fall fram och verkade minnas allt från intervjun och fotograferingen, då han studsade ur bild när vi skulle fota ett tuck jump. Han är verkligen spänst personifierad.

De andra klasserna vi fick testa i 3D-tappning var GRIT/Bodycombat och Bodyjam/Bodybalance. Visst, Bodycombat-klassen var också en spelupplevelse där vi fatjades mot aliens och figurer vi skulle slå och sparka sönder. Det var väldigt roligt, måste jag erkänna, men cyklingen var det som lämnade störst intryck. Det var perfekt för det här forumet.

Nu är det ju inte så att det här kommer att byta ut alla existerande Les Mills-klasser. En del gym kommer kanske bygga upp en box inne i gymmet där de kör immersive fitness-klasser, eller så kommer det att ploppa upp små boutique-gym (typ Soul cycle i New York) där man bara kör sådana här klasser. Det kommer ju att vara rätt dyrt att investera i tekniken för att kunna köra, men om ni får chansen – TESTA! Boxen kommer att byggas upp i Stockholm 16 augusti. Se till att ha vägarna förbi!

Annars hängde jag mest med Philip Mills – VD på Les Mills. Han var verkligen otroligt trevlig! Det kommer en längre intervju med honom på webben inom kort. Han hade mer än Bodypump att komma med om man säger så. Det kommer att bli värt att läsa. Sa hon ödmjukt.

Och de officiella Les Mills-kläderna som Reebok ha skapat var också verkligen fina. Cykelinstruktören och storbloggaren Terese Alvén som också var där, blev väldigt förtjust i cykelkläderna, och jag måste hålla med. De var jättefina, även om bodycombat-kläderna passade mig bättre. Jag vet inte. Jag har svårt med totaltajt och liten blöja.

Som sagt, läs gärna mer om Philip Mills på sajten när intervjun kommer upp. Skulle gissa att det blir i början på nästa vecka.

Puss och kram på er och ha en skön Maraton-helg!


Nr 4 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Bästa skorna för trail! 14 nya modeller
  • Så springer du milen! Träningsprogram för alla nivåer
  • Så börjar du springa med din hund
  • Barnsoldaten som blev en av världens bästa traillöpare
  • Så toppar du formen
  • Forskning: Därför har du en löpares DNA
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Glad för det lilla


Befinner mig i ett vakuum. På marginalen händer det saker men det får knappast ett eget avsnitt i mina bästsäljande memoarer senare i livet. Första simpassen utomhus är avklarade vilket är en stor lättnad för en klorallergiker. Träningsrutinerna börjar komma på plats när det kommer till lång- och kvalitetspass i både löpning & cykling. En helt vanlig vår med andra ord. Låter osexigt men det är det inte. Det är fanimej inget annat än ren magi. Vara frisk, skadefri samt ha möjligheten leva ut sina drömmar är den yttersta lyxen. När jag var något yngre tog man detta för givet och betedde sig som en bortskämd skitunge så fort något litet kom i vägen. Idag är jag långt ifrån klok men tillräckligt nykter för att förstå vad som är viktigt här i livet. Bara tråkigt att det ska krävas ett par tragedier för man ska inse det.

Min tävlingskalender fick sig en törn när Halmstad 11.3 sköts på framtiden. Det var den tävlingen som låg rätt för mig, inte bara geografiskt utan även tidsmässigt. Alternativen är tyvärr inte speciiellt attraktiva för mig. Just nu lutar det åt att jag inte kommer tävla alls innan Kalmar. Det var tyvärr det smartaste beslutet, dock inte det roligaste. Kommer sannolikt göra ett par träningsmässiga utmaningar som dämpar den bekräftelse man får utav att tävla.

Mina veckor just nu är väldigt snarlika varandra. Uttrycket eat, train, sleap – repeat är väldigt träffande. Jag har dock en väldigt stor tilltro till kontinuitet & disciplin vilket underlättar det kanske inte så stimulerande upplägget närmsta tiden. Man blir duktig på hitta små ljusglimtar också. Små små förbättringar som göder motivationen att fortsätta även om det känns hjärndött köra sina sjuttioelfte tusingar i år. På tal om just det hade jag ett mindre genombrott igår. 6×1000 med 200 joggvila stod på schemat. 3:29 ner till 3:14 på sista trots kraftiga vindar på Stadion är det snabbaste jag har springit sedan min skada i slutet av januari. Det bästa var inte 3:14 på sista utan att jag inte passerade min tröskelpuls förräns på upploppet av den 5:e intervallen. Det vittnar om god form och att jag snart är tillbaka vid min normala löpstyrka. Ska bli kul kunna blåsa på som vanligt igen.

Ikväll drar jag till Skärgården för frisk luft, familjetid & traillöpning. På lördag ska jag agera löpande vätskestation på Sthlm Marathon för mina Terrible Tuesdays vänner. Ska försöka klämma in ett cykelpass på morgonen innan också. Söndagen är det fokus på Junior och hans andra minimarathon. Han ska få förstärkt godispåse dagen innan då vi kör stenhårt med HCHF hemma (HighCarbHighFat)…..det är så man håller sig snabb, glad & lycklig!

Kan man inte få nog av mitt fascinerade liv så finns jag på både twitter & instagram @nelker

I min livs löpform, KR våren 2013. 1 km efter det att bilden togs uppstod mina första nervproblem.

MLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Åre har levererat!


Snart är det dags att åka hem igen från Åre. Workout Åre-helgerna går alltid fruktansvärt fort. Förra året hade jag fullt schema med klasser och lyckades dessutom klämma in 940 burpees som jag sålde till förmån för Barncancerfonden. I år tog jag det lite lugnare. Jag har inte haft så många klasser inbokade och jag har inte sålt burpees. Dessutom har jag fokuserat på träning jag inte brukar hålla på med nuförtiden när crossfit tar upp träningstiden – yoga och spinning. Förutom ett Soma Move-pass med Cecilia Gustafsson så var det yoga och spinning för hela slanten. Välbehövlig yinyoga och som alltid underbar Globalyoga med Johanna Andersson, två spinningpass med Sveriges bästa spinninginstruktör Matthew Griffiths (ja, jag fick gåshud i sista backen på den sista klassen) och Soma Move och yoga för Cecilia, som är så skön på scenen att man inte vill att hon ska gå av.

Och man får också möjlighet att titta på andra pass, utan att själv vara med. Det kan vara minst lika inspirerande. Midnattsspinningen till exempel. Det är svårt att beskiva för någon som inte varit här, men det är party på cykel – på riktigt! Det är ett sådant otroligt ös under den timmen att det liknar ingenting. Det är arrangören Thomas Berglöf själv som kör passet, och det kan ju verka lite överdrivet att lägga massor av energi och pengar på ljus, ljud, DJ och sånt till ett enda pass, men mina vänner, det är inte onödigt. Inte en sekund. Thomas förtjänar SÅ att få sitta där på sin cykel – i centrum, men allt blinkande ljus, partystämningen och dånande musiken. Dels för att han och hans två kolleger sliter som djur för att få ihop allting, och dels för att han är en så skön figur. (Det är så skojigt att vara med på Midnattsspinningen att Marie för ett par år sedan slet sig från baren med en lumumba i näven och satte sig på cykeln, med drinken i flaskhållaren.)

En svettig och endorfinstinn redaktion efter söndagmorgonens spinning med Matthew. Det är ju, som jag skrev, inte bara en egohelg då man får träna hur mycket man vill och bara tänka på sig själv, det är också en helg då man får hänga med träningssveriges skönaste personer. Och få leka med sina kolleger.

Igår tog jag, Sofie och Marie en litet tur upp på Skutan. Inte jättelång, men skön. Det hade regnat hela förmiddagen och Marie ångrade sitt val av sko, flipflop-sandalen, ganska snabbt. Framför allt när Sofie tvingade henne att stå i en snöhög och fota oss när vi sprang.

Lite crossfit lyckades jag få in under helgen i alla fall. Dock inte som träning, utan som häng och föreläsning. Mr & Mrs Crossfit i Sverige, Mads och Jenny Jacobsen var här och körde klasser och Mads höll en föreläsning som jag lyssnade på . Dessutom var coach Javad Dejbakhsh från Nordic här med sitt jobb, Activio pulssystem, så honom fick man också hänga med. (Det ser lite ut som att jag håller Jenny på patten, det gör jag inte. Good to know.)

Överlag en mycket bra helg. Nu börjar den sedvanliga Åre-tröttman komma över mig och jag kommer inte att ha några problem att somna på tåget hem. Det blir bra. Nu längtar jag hem till min man och hans trasiga hälsena.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Äntligen Workout Åre!


Det finns dagar man längtar efter hela året – dagen man får åka till Workout Åre är en av dem. En hel helg av träning, vackra omgivningar, god mat och framför allt skönt häng med instruktörer och deltagare. Min sambo (ja, han med hälsenan) frågade mig igår vad det är som gör WoÅ så speciellt. Jag hade jättesvårt att förklara, men det är just det här med hänget. Alla bor på samma ställe, äter tillsammans, svettas tillsammans och sitter i fåtöljerna i lobbyn tillsammans. DET är kvalitet!

Dessutom är det inget gigantiskt företag som driver eventet, utan tre eldsjälar, Thomas och Marianne Berglöf och Therese Nordfeldt, som anordnar och fixar med allt. Det är väl det som gör att de lyckas få ett träningsevent med över 500 deltagare att kännas som en familjeträff. Ja, ni hajar – det här är top notch! Och om ni kikar in på bloggen i helgen kan ni få se lite av vad som händer i Åre. Jag har så här långt ingen aning själv. Det var länge sedan jag kollade på vad jag har bokat, och jag minns ärligt talat inte, förutom spinning med Matthew Griffiths och yoga med Johanna Andersson. Det här blir spännande!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Som en hälsena kan ställa till det


Och det är ju inte ens min hälsena! I lördags skulle min sambo imponera på vår 4-åriga son genom att spänsthoppa upp på ett tak i en lekpark. ”Tjong” sa hälsenan. Ja, han närmar sig 40 år. Nej, sonen blev inte ett dugg imponerad. Så nu är sambon konvalecent och ligger med foten högt och väntar på operationen som är i morgon och jag fixar allt – lämnar och hämtar på dagis, handlar, lagar mat och leker. Det borde kunna bli bättre när operationen är klar och gipset är på plats. Det här ställer ju till det lite. Den bästa lösningen på vardagsproblemen är att gå upp i svinottan, cykla till träningen, träna, cykla hem, lämna på dagis, åka till jobbet, jobba, åka hem och hämta på dagis…. Det blir alltså ännu mer morgonträning för mig nu ett tag. Tur att man är morgonpigg!

I morse var jag extra morgonpigg – eller rättare sagt, jag hade underskattat hur fort det gick att cykla till Odenplan och Nordic, så jag var på plats redan 05.45. Coach Javad hade inte ens hunnit tända lamporna. Men då vet jag att det till nästa gång och kan åka lite senare framöver.

Och nu gäller det att grabba tag i varje träningstillfälle som ges! Så även om vi sitter i skick till tryckeriet just nu så gick vi alla iväg och träffade PT-Andreas i eftermiddags. Det var rygg-och höftmys för hela slanten för mig och Marie. Sofie fick (när hon inte satt uppflugen i luften och fotade) knämys. Eller mys och mys, Andreas behandling av hennes trasiga knä ser inte alltid så mysig ut, men verkar funka för nu ska hon testspringa på torsdag. Hon skadade sig, som ni kanske minns, när vi tränade i en hinderbana och hon fortfarande gick under namnet OBSTACLE SOFFI!

Marie och jag fick göra de klassiska vrid och sträckövningarna. Så skönt och välbehövligt för trötta kroppar. Nu är det bara att gasa och gå upp tidigt i morgon igen!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Idoler på vift och Overhead squats


Nu i helgen är det dags för Regionals, alltså som EM i crossfit, i Köpenhamn och nästa steg i uttagningarna till Games, typ VM. Och hur lyckligt lottad är jag inte som får träna på en crossfit-box där inte mindre än tre av coacherna ska tävla! Jag önskar mina idoler Björk, Númi och Jenny lycka till och jag ser fram emot att få följa er på Games i sommar!

Vi som inte tävlar i Regionals, vad hittar vi på då? Jo, vi kör Overhead squats och springer sprinter. (Ja, de som kan springa alltså. Jag själv som fortfarande har ont i höften efter halvmaran får idiotköra på helvetesmaskinen Aidyne. Den må se ut som en tantcykel, men jag skojar inte, all out på en Airdyne i sju intervaller var bland det värsta jag varit med om.)

Overhead squats innebär problem på flera plan på en gång. Man måste ha tillräcklig rörlighet för att vara bekväm att sätta sig i en knäböj med stången rakt ovanför huvudet. Men är man FÖR rörlig kan det vara svårt att ha tillräcklig stabilitet för att hålla stången där stadigt så att den inte vobblar och man tappar balansen.

Och jag med min minst sagt knepiga rygg har ju svårt att göra någonting rakt, men jag fick beröm av coach Nils som tyckte det såg bra ut, trots allt. Höften höll sig rak och jag höll skuldrorna på plats. Och om Nils ”Mr Teknik” Wallfält säger det måste det ju vara sant.

Den där knölen på bröstkorgen (ja, den som ser ut som något från Alien) kommer jag inte ifrån. Den hör liksom till skoliosen. Nu ser jag ju att den är större än brösten! Tur att den nästan bara syns om jag sträcker upp armarna, annars skulle det ju se sjukt ut. Två A-kupor upptill och en C-kupa lite längre ner.

Och se där! Där lyckades jag nästan Overhead squata mig ur bild. Och ser ni så allvarlig! Overhead squats är inget man larvar omkring med.

Nu har jag kommit igång med cyklingen igen också! Alltså transportcykling till jobbet. Så skönt, och det känns som perfekt återhämtning efter tuffa pass när kroppen känns sliten. Lite cirkulation i systemet och lagom hög puls. Inte som en Airdyne, med andra ord.

Ett pass kvar innan helgvilan. Det verkar bli ett roligt pass med mina älskade marklyft, hopprep och rodd, eftersom jag inte kan springa än. Skoj skoj!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*